Έβαλα στόχους..


.. τους οποίους και δε θα πετύχω, μάλλον! Κρίνοντας από τις επιδόσεις μου τις προηγούμενες φορές που έθεσα στόχους, το αποτέλεσμα πιθανότατα να είναι απογοητευτικό, αλλά δεν πειράζει. Ας τους έχουμε εκεί, να βλέπουμε τι δεν καταφέρνουμε και να γελάμε με τις συνεχείς αναβολές των προσπαθειών.

Ο λόγος που τους γράφω εδώ είναι για να έχω ένα κίνητρο παραπάνω για να προσπαθήσω: τις τύψεις. Από τη στιγμή που τους μαθαίνει και κάποιος άλλος, αυτόματα θα νιώθω (όχι και τόσο) άσχημα όποτε δεν προσπαθώ υπέρ των στόχων κι έτσι θα μειωθούν οι “απώλειες” στην πορεία. Και πάλι, αυτό δεν εγκυάται την όποια επιτυχία. Κι εννοείται ότι δεν το κάνω ούτε για σχόλια ενθαρρυντικά, ούτε για να μπουν κάποιοι στη διαδικασία να ρωτάνε τακτικά για την πορεία των στόχων αυτών, αφού και οι δύο ενέργειες με θυμώνουν αφάνταστα. Άρα το κάνω μόνο και μόνο για δικό μου, προσωπικό κίνητρο.

Ας γράψω αυτά που μπορώ να σκεφτώ:

Ύπνος: Πρέπει να κοιμάμαι το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα, για να λαμβάνω ικανοποιητική δόση ύπνου και να μην έρχονται αντιμέτωποι με zombie όσοι θα με δουν την επομένη. Ένα εφτάωρο ύπνου είναι αρκετά ικανοποιητικό, δεδομένου ότι ποτέ δεν είχα τέτοια πολυτέλεια όσες φορές δούλεψα.

Υπολογιστής: Σε άμεση σύνδεση με το προηγούμενο, πρέπει να κλείνω τον υπολογιστή τις ώρες που θα κοιμάμαι, διότι ακόμα κι εκείνος ο σχεδόν ανύπαρκτος θόρυβος που κάνει το ανεμιστηράκι, στερεί από την ολοκληρωτική απόλαυση και χαλάρωση. Κατά τ’άλλα, κανένας περιορισμός στη χρήση του υπολογιστή.

Γυμναστική: WUT?! Όχι, ντάξει. Δεδομένο: Λεφτά για γυμναστήριο γιοκ! Μιλάμε για ελάχιστα πράγματα, λόγω περιορισμένου χρόνου και λόγω αρκετού καιρού αδράνειας, οπότε μη μπούμε απότομα στα βαθιά. Λίγες επαναλήψεις με τα βαράκια, καναδυό κοιλιακούς, μισή κάμψη την ημέρα.. Τέτοια πράματα. Λίγο το πρωί και λίγο το βράδυ.

Φαΐ: Άμεσα σχετικό με το προηγούμενο και για να χάσουμε μερικά γραμμάρια, πρέπει να προσέξω λίγο (δε μπορώ και περισσότερο!) το φαΐ μου. Νομίζω τα πάω καλά μέχρι τώρα. Στη δουλειά δεν τρώω τίποτε, εκτός από το sandwich μου, όμως όταν έρθω στο σπίτι τρώω και το φαγητό μου και τις σοκολάτες μου και όλα τα συναφή. Αναψυκτικά τα’χω κόψει, ευτυχώς. Θα δω αν μπορώ να περιορίσω λίγο τις ασυδοσίες..

Πρόγευμα: Άμεσα συνδεδεμένο με τα δύο προηγούμενα. Θα πρέπει να το προσθέσω στο καθημερινό μου πρόγραμμα. Όχι άμεσα βέβαια, αλλά σε καμιά βδομάδα που θα έχω καταλήξει σε ένα σταθερό χώρο εργασίας και, πιθανότατα, θα πηγαίνω ακόμα πιο αργά για δουλειά, μάλλον θα κάθομαι με τη γιαγιά το πρωί και θα τρώμε το πρωινό που μου ετοίμαζε όταν ήμουν μικρός κάθε Κυριακή μετά τη Λειτουργία. Ίδωμεν..

Μαλλί: Μου τη βίδωσε και πεθύμησα το μακρύ μαλλί μου. Σκέφτομαι να τα αφήσω να μεγαλώσουν κι άλλο, μέχρι να τα βαρεθώ πάλι και να τα κόψω. Πιθανότατα να τα βαρεθώ σύντομα, αλλά δε με ενδιαφέρει. Θα αφήσω έτσι το θέμα κι ας βρει από μόνο του το πότε θα λάβει τέλος. Οι προβλέψεις λένε το πάρα πολύ μέχρι το Πάσχα, αν και δεν το βλέπω.

Χρήματα: Πρέπει να κάνουμε οικονομίες για να απομακρυνθούμε από το μηδέν. Όχι άσκοπα έξοδα σε οτιδήποτε δε χρειάζομαι πραγματικά ή σε κάτι που θα μπορούσα να πάρω και αργότερα, όταν τα οικονομικά μου θα είναι καλύτερα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί μια..

Κάμερα: Όνειρο εδώ και πολύ καιρό, ο μαλάκας αμέλησα και δεν πήρα όταν είχα χρήματα και τώρα έμεινα να θέλω. Με το δεύτερο-τρίτο μισθό (ελπίζω να πάρω τόσους!) λέω να πάρω μιαν Powershot G10 (πιθανότατα) για να κάνω πιο αποτελεσματικά το hobby μου και να σας έχω ακόμα ποιοτικότερες φωτογραφίες!

Ταινίες: Έχω αμέτρητες ταινίες και το κακό είναι ότι θέλω να τις δω όλες, αλλιώς θα τις διέγραφα! Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσα να έβλεπα μια ταινία ανά ημέρα. Η ανανέωση του blog καθώς και τα House M.D., Family Guy και The Big Bang Theory (δε βλέπω και πολλές σειρές, σε σύγκριση με άλλους) και μάλλον και το Californication που θα συνεχιστεί με τη νέα χρονιά, δε θα μου αφήνουν τον απαραίτητο χρόνο για καθημερινή θέαση, αλλά θα προσπαθήσω να δω όσο περισσότερες μπορέσω.

Enjoy It: Τέλος, καλό θα ήταν να προσπαθήσω να το διασκεδάσω όλο αυτό. Να μην αγχωθώ για τη δύσκολη νέα δουλειά και να το ευχαριστηθώ, προσπαθώντας παράλληλα να πετύχω μερικούς από τους στόχους μου. Θα δείξει στην πορεία!

Υ.Γ.: Σχόλια που ανήκουν στις κατηγορίες της προτελευταίας πρότασης της δεύτερης παραγράφου θα αγνοούνται επιδεικτικά (καθώς είναι ενάντια στις πεποιθήσεις μου να διαγράψω κάποιο καλοπροαίρετο σχόλιο).

,

5 responses to “Έβαλα στόχους..”

  1. εν πολλά βαριά η σελίδα σου για τα 2 ψωρομέγκαμπιτς μου. ποδήλατον έχεις; θα έρθω ως το χωρκό σου να συνεχίσουμε μαζί. όποτε μου πεις.

  2. Να φανταστείς ότι η σελίδα ήταν ακόμα πιο βαριά τζιαι τούτη εν η λάιτ έκδοση χαχα! Δυστυχώς εν μπόρω να σε βοηθήσω σε τούτο.. Η μόνη πιθανή λύση είναι να με διαβάζεις από κάποιον reader, αλλά μετά εννα χάνεις τις υπόλοιπες ομορφκιές του blog χεχε!

    Έν έχω ποδήλατον, αλλά αν θέλεις έλα εσύ με το ποδηλατούιν σου τζιαι γω να είμαι δίπλα με το αυτοκίνητο! Ή, ακόμα καλλύττερα, έλα και να πάμε μετά περπατητοί περίπατον! Δώσμου λλίον περιθώριον όμως, να δω τι παίζει με τη νέα δουλειά τζιαι να οργανωθώ, να ξεαγχωθώ κ.λπ. 🙂

  3. Ακόμη περιμένω το κουμπάκι για τη μηχανή 🙂
    Εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *