Δε μας χέζεις, ρε Καρατζαφέρη;


blogornotyw3

Σκέφτηκα να ξεκινήσω με το ‘κύριε Καρατζαφέρη’, αλλά θα ήταν απόλυτα παραπλανητικό και άκρως υποκριτικό εκ μέρους μου. Γι’αυτό, θα ξεκινήσω με κάτι ειλικρινές και ευγενέστατο. ΡΕ, ΠΑΣ ΚΑΛΑ;

Πρέπει να ξεκαθαρίσω εξ αρχής πως με την πολιτική δεν ασχολούμαι διότι το αίσθημα αναγούλας και οι συχνοί εμετοί με έχουν κουράσει προ πολλού. Πόσω μάλλον, όταν αναφέρομαι στην ελλαδική πολιτική.

Αυτός ο τύπος με κουστουμάκι, παραπανίσια κιλά και κάμποσο θράσος -στοιχεία όλα δηλωτικά των πολιτικών- έκανε μια καταπληκτική κι αρχιδάτη δήλωση. Μάλλον ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό του τόπου, πιθανότατα κοιμάται και ξυπνάει ψάχνοντας για τρόπους βελτίωσης της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Και, πάνω απ’όλα, είναι υπέρμαχος της Δημοκρατίας, μίας έννοιας, η οποία, ενώ γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν από χιλιάδες χρόνια, τώρα τείνει να πεταχτεί στα σκουπίδια από μερικούς μερικούς!

Το ρεπορτάζ λέει: “Ο κύριος Καρατζαφέρης καλεί την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να αναλάβουν δράση για τα ανώνυμα blogs που παραμένουν ανεξέλεγκτα, ενώ ζητά ψυχραιμία την ώρα που η κοινή γνώμη, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης απαιτεί να τιμωρηθούν και να πάνε φυλακή πρόσωπα που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.”

Σας δίνω 4 λεπτά μέχρι να σταματήσετε να γελάτε και συνεχίζω.

Ο ίδιος ο πολιτικάντης λέει μετά: “Αντί να φροντίσετε και να προστατεύσετε τον πολιτικό κόσμο από μία πολύ δύσκολη πτυχή, τους ανώνυμους bloggers, που ο οποιοσδήποτε γράφει ό,τι θέλει για τον οποιοδήποτε και να πείτε ότι ‘επιτρέπεται να γράφουμε ό,τι θέλουμε, Δημοκρατία είναι, αλλά επωνύμως’.”

Τελειώστε με το τρελό γέλιο κι ελάτε να διαβάσετε τα υπόλοιπα που θα γράψω, παρακαλώ!

Έχουμε και λέμε, ρε Καρατζατέτοιε:

Τα blogs είναι ανώνυμα. Κι αυτό δε σου αρέσει. Σόρι, αλλά αυτό είναι όλο το σκεπτικό των εταιρειών που παρέχουν σελίδες για blogging. Κι αυτό είναι το σκεπτικό του καθενός από εμάς, οι οποίοι διαλέξαμε να ασχοληθούμε με αυτό το κακούργημα που λες. Διότι η ανωνυμία δεν υιοθετείται με μόνο σκοπό την προστασία μας, ούτε και είναι αυτό που μας επιτρέπει να γράφουμε όσα θέλουμε να γράψουμε. Η ανωνυμία δείχνει, στις περισσότερες των περιπτώσεων, ότι εκπροσωπούμε τη γενική φωνή του λαού, τον κοινό νου. Και ακριβώς, όπου αυτό δε συμβαίνει, βλέπουμε παρεμβάσεις, από ανώνυμους πάντα φίλους, οι οποίοι έχουν αντίθετες απόψεις. Η ανωνυμία, επίσης, είναι δείγμα του ότι εμείς δεν αναμένουμε τις δάφνες της δόξας, παρόλο που το έργο μερικών από εμάς τις αξίζει. Σε άκρα αντίθεση με εσάς.

Εσείς οι κουστουμάκηδες κοροϊδεύετε, πηδάτε και σκοτώνετε τον κόσμο επωνύμως, όμως δεν έχετε ποτέ τιμωρηθεί, διότι ξέρετε να καλύπτετε τον κώλο σας πολύ καλά. Εμείς, όμως, ούτε έχουμε τέτοιες γνώσεις, αλλά ούτε επιτελούμε τόσο χυδαίο και ευτελές έργο όσο το δικό σας, το οποίο κάνετε και συνειδητά αλλά και ‘νόμιμα’. Γι’αυτό κάνε μας τη χάρη κι άσε μας στην ανωνυμία μας και βάλε τη δικιά σου επωνυμία εκεί που ξέρεις (αν δεν ξέρεις πού να τη βάλεις, ψάξε στις τελευταίες λέξεις της πρώτης πρότασης αυτής της παραγράφου).

Επιπρόσθετα, τολμάς να ζητάς ψυχραιμία τώρα, σε μια στιγμή κατά την οποία ο κόσμος είναι στα πρόθυρα κοινωνικής επανάστασης. Τώρα που ο κόσμος δείχνει να έχει ξυπνήσει από τον τηλεσκουπιδολήθαργο και να ζητά την τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων για τον ωκεανό σκατών, στον οποίο κολυμπά χαρούμενη η μικρή Ελλαδίτσα. Ξέρεις, αυτό με έκανε να έχω μια μικρή, μια ελάχιστη, μια αμελητέα ποσότητα υποψίας ότι μπορεί κι εσύ να είσαι ένας από αυτούς. Τι λες;

Και για να δούμε, για ποιό λόγο άραγε, είναι οι ανώνυμοι bloggers μια “δύσκολη πτυχή”, κατά τα ακριβή λεγόμενα σου, για τον πολιτικό κόσμο; Μήπως επειδή είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για την αφύπνιση στην οποία αναφέρθηκα λίγο πρωτύτερα; Μήπως επειδή είμαστε οι μόνοι που λέμε τα πράματα με το όνομα τους, χωρίς περιστροφές και κεκαλυμμένα γεγονότα; Μήπως επειδή είμαστε κομμάτι του λαού, τον οποίο εσείς κοροϊδεύετε από δημιουργίας της πολιτικής, και εκφράζουμε τα πιστεύω του, εξωτερικεύουμε το θυμό του και δίνουμε φωνή στις σκέψεις του; Μήπως επειδή δίνουμε βήμα στον κόσμο να πει και ο ίδιος αυτά που θέλει και νιώθει, χωρίς λογοκρισία και με πλήρη ελευθερία; Μήπως επειδή, τελικά, δυσκολεύουμε το έργο σας; Για το έργο της προβατοποίησης και χειραφέτησης του λαού λέω ρε.

Τελειώνεις και λες ότι, αφού έχουμε Δημοκρατία και πρέπει να την τηρήσουμε, ας κάνουμε την παραχώρηση κι ας αφήσουμε τον καθένα να λέει ό,τι θέλει για τον οποιοδήποτε, αλλά να το κάνει επώνυμα. Για την ανωνυμία, σου απάντησα στην αρχή, αλλά επέτρεψε μου να πω και κάτι για τη Δημοκρατία: αν ερχόμαστε να βάζουμε ‘αλλά’ μέσα σε αυτή την παγκόσμια ιδέα και έννοια, τότε χαλάμε το νόημα της. Οπότε, ή ονόμασε την κάπως αλλιώς (Ελεγχόμενη Δημοκρατιούλα ή Δημοκρατίζουσα Χούντα) ή σταμάτα να λες ‘αλλά’. Κι αν δε μπορείς να κάνεις κάποιο από τα δυο, βγάλε το σκασμό, σε παρακαλώ.

Απευθυνόμενος σε σένα, μιλώ σε κάθε πολιτικό ξεχωριστά. Πολλές μπούρδες ακούμε από όλους σας, μας κουράσατε. Έχετε βάλει σκοπό να χειραγωγήσετε εις (κι άλλο) βάθος τις ζωές μας; Να περιορίσετε την ελευθερία μας μέχρι εκεί που να μην ενοχλείστε εσείς και τα πολιτικοοικονομικά σας συμφέροντα; Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές, βεβαίως, διότι οι απαντήσεις είναι δεδομένες.

Αν είχατε την παραμικρή αίσθηση συνειδήσεως, θα καλούσατε την αστυνομία να συλλάβει έναν-έναν όλους σας. Και ίσως να το κάνετε, όταν βεβαιωθείτε πως η πράξη σας αυτή θα σας αποφέρει κάποιο κέρδος. Μέχρι τότε, συνεχίστε τις προσπάθειες αποβλάκωσης του κόσμου κι άστε τους ανώνυμους internetικούς κακοποιούς στην ησυχία τους, να κάνουν τη δουλειά τους. Διότι στην πορεία, μπορεί να αποφασίσουν εκείνοι να χρησιμοποιήσουν τη Δημοκρατία όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται και το αποτέλεσμα δε θα είναι και τόσο ονειρικό για εσάς.

Και κάτι τελευταίο, Καρατζαφέρη: όταν ξεκινάς μια πρόταση σου με το ‘αντί’, καλό θα ήταν να έβαζες και αυτό το αντίθετο που υπονοεί και εισάγει η συγκεκριμένη πρόθεση.

Ο απόλυτος τόνος του κειμένου είναι αποτέλεσμα του θυμού. Εννοείται πως υπάρχουν και ηλίθιοι bloggers κομματόσκυλα, εννοείται πως υπάρχουν (!) καλοί (!) και άξιοι (!) πολιτικοί, που ενδιαφέρονται (!) και αγωνίζονται (!) για το καλό του τόπου. Κι αν βάζω τον εαυτό μου μαζί με όλους τους υπόλοιπους, παρόλο που μισώ την πολιτική και δεν ασχολούμαι μαζί της και παρόλο που η συμβολή μου στην αφύπνιση είναι μηδενική, το κάνω διότι πρέπει, επιτέλους, να νιώσουμε όλοι σαν ΕΝΑ σώμα, το οποίο πρέπει να κινηθεί ενάντια στον πραγματικό εχθρό.

Γένοιτο.

Υ.Γ.: Για το θέμα πληροφορήθηκα από το φίλο blogger Gaurako, ο οποίος το πληροφορήθηκε από άλλο blog, το windmo.


2 responses to “Δε μας χέζεις, ρε Καρατζαφέρη;”

  1. Ο μόνος ανώνυμος μπλόγκερ που ξέρω, είναι ο Γαυράκος. Εσυ είσαι ο Τουίστεντ του γένους Τουλ. Φυσικά και τους τσούζουν τα μπλογκς, όπως θα τους τσούζει στο εφεξής οτιδήποτε παρέχει ελευθερία εκφρασης και λόγου στον κόσμο. Και ιδίως τον κυρ Χέρι Χέρι που οραματίζεται μια νέα εποχή συνταγματαρχών με τον εαυτό του δεξί Χέρι Χέρι. Ο κόσμος ξυπνά, αργά μεν, αλλά ξυπνά και θα έρθει ο καιρός που θα κάνει και αυτός τη δική του αλά USAirForce επιδρομή: Σοκ και Πέος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *