Δημήτρη;;


Μόλις έκαμα click.

Είμαι δουλειά και με ενημέρωσαν περίπου δέκα άνθρωποι -ξέροντας την τεράστια λατρεία μου σε αυτόν- ότι ο Μητροπάνος αποφάσισε να αφήσει τη γειτονιά του και να πάει παγανιά με το Χάρο σε άλλους τόπους.

Μόλις έκαμα click ότι σήμερα το πρωί, στο δρόμο για τη δουλειά, αντί των καθιερωμένων Rush που άκουγα τους τελευταίους μήνες ή οτιδήποτε άλλου, έβαλα στο mp3 player να ακούσω το δεύτερο μισό του “Στου Αιώνα την Παράγκα”.  Εντελώς ασυναίσθητα, εντελώς χωρίς να ξέρω τίποτε. Πάρκαρα και, παρόλο που είχα αργήσει, έμεινα στο αυτοκίνητο για να ολοκληρωθεί το “Τα Πλοία των Ερώτων”..

Ακόμα δε μπορώ να πιστέψω ότι έτυχε αυτή η σύμπτωση (;) σήμερα το πρωί και ακόμα δε μπορώ να χωνέψω ότι έκλεισε αυτό το τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού (διότι με το ήθος, την προσωπικότητα, το χαρακτήρα και τη ζωή του, δε μπορεί να περικλείεται μόνο στη Μουσική), που λέγεται Μητροπάνος.

Είπα πολλές φορές ότι στο συγκεκριμένο κύριο έπρεπε να απαγορευτεί ο θάνατος, αλλά κανένας δεν έκανε κάτι για να προωθηθεί αυτή η ιδέα. Τώρα, στα μούτρα μας.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά που έφυγε ο Παπάζογλου. Ρε, κάτι συμπτώσεις..

Άνθρωποι που αφήνουν πίσω τους τέτοια τεράστια κληρονομιά, επαναλαμβάνω ότι δε μιλώ μόνο για τη Μουσική του, δεν πεθαίνουν. Επιβεβαιώνουν και σφραγίζουν απλά τη θέση τους στη λίστα με τους άλλους Αθανάτους.

Καλά ταξίδια μάτια μου, στις θάλασσες του άλλου κόσμου..

,

10 responses to “Δημήτρη;;”

 1. Εγώ έβαλα εχτές σαν εκαθάριζα έβαλα Μητροπάνο. Σαν άκουα Anthrax έκλεισα το τζαι έβαλα Μητροπάνο τέλεια άξιππα.

 2. Ακόμα ένας λόγος για να κλαίω όποτε ακούω τα τραγούδια σου, Δημήτρη, γαμώ το.

  @evros: Ξέρω το ρε φίλε.. Τζιαι 16 του Μάη ο Dio..

  Άνοιξη λαλεί σου μετά.. 🙁

 3. Είπα σου τα σε μήνυμα. Επόνησα την τζοιλιά μου που την ώρα που το άκουσα… Εν είχα κάμει έτσι σκέψη για το συγκεκριμένο, τζαι μια φορά που την έκαμα, έγινε το χειρότερο. Εν μπορώ να το φκάλω που το νου μου. Αρρώστησα……

  Ευτυχώς τα τραγούδια του είναι αθάνατα, ζει τζαι τζίνος που μέσα τους. Εν θα σταματήσουν να παίζουνται, εν θα γίνουν γραφικά….

 4. μεγάλη η απώλεια…
  Γιατί….
  Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε,άλλος για Μυτιλήνη, άλλος στης Συρας τα στενά …..

 5. Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.
  Εν το χωνεύκω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *