Δις ις σύππριοτ φούρπο!


omonoia1

Συχχαρητήρια στην Ομόνοιαν που το έπιασεν μετά που εφτά γρόνια. Νομίζω φέτος άξιζεν της, διότι ήταν πιο σταθερή που τους υπόλοιπους τζιαι ιδιαίτερα προς το τέλος του πρωταθλήματος. Όσον τζιαι αν δεν ασχολούμαι με το κυπριακόν, η Ομόνοια εν η ομάδα των υπολοίπων της οικογένειας τζιαι γι’αυτόν συμπαθώ την νάκκον! Επειδή, όμως, ο σκοπός του πποστ τούτου έννεν να μιλήσω για την Ομόνοιαν, αλλά γενικά για λλία πράματα της κυπριακής μάππας, εννα το γυρίσω στο καλαμαρίστικον για να καταλάβουν τζιαι οι παραπάνω που μπαίνουν δαμέσα τζιαι ως τωρά εμείναν με το στόμαν κρεμμασμένον ως τα σσιέλια τους!

Λοιπόν, αφορμή για το παρόν post στάθηκαν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του σημερινού παιχνιδιού ανάμεσα σε Ομόνοια και Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Η Ομόνοια κέρδιζε ήδη από το πρώτο ημίχρονο με 1-0, έπαιζε πολύ καλύτερα από τους σχεδόν ανύπαρκτους αντιπάλους της και σε συνδιασμό με την ισοπαλία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ανόρθωση, είχε το φετινό τρόπαιο δικό της. Ο ισραηλινός διαιτητής δείχνει 4λεπτη καθυστέρηση και με το πέρασμα των 3 λεπτών και 10 δευτερολέπτων της, δίνει επιθετικό foul μέσα στην περιοχή της Ομόνοιας.

Με το που σφυρίζει την παράβαση, οι Ομονοιάτες οπαδοί ορμούν στο γήπεδο και πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Ο διαιτητής άρχισε να κάνει νοήματα με το χέρι πως το παιχνίδι δεν τέλειωσε ακόμα, αλλά κανένας δεν του έδινε σημασία. Δύο παίκτες της Ομόνοιας είχαν ήδη βγάλει τις φανέλλες τους και τις έδωσαν σε οπαδούς. Ο Λεμονής, που είχε καταλάβει τη βλακεία των οπαδών της ομάδας του, δάγκωνε τα δάχτυλα του από το κακό του. Έτρεξε στο γήπεδο, έπιασε έναν έναν τους οπαδούς και τους έλεγε να βγουν έξω. Οι παίκτες μάλλον αντιλήφθηκαν πως έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι και οι δύο της Ομόνοιας έτρεχαν να ανακτήσουν τις φανέλλες τους. Κοντά στο κέντρο του γηπέδου, δύο-τρεις οπαδοί της Ομόνοιας τα έβαλαν με το Χιώτη. Κάτι ειπώθηκε κι ο τερματοφύλακας του Α.Π.Ο.Ε.Λ. πήγε προς το μέρος του ενός, αλλά ο άλλος τον χτύπησε στο πόδι κι ο Ελλαδίτης έπεσε κάτω. Τα μεγάφωνα του γηπέδου ανακοίνωναν ότι το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί και οι οπαδοί να γυρίσουν στις θέσεις τους. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, φανερά εκνευρισμένος, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έδιωξε μερικούς οπαδούς. Μ’αυτά και μ’αυτά, οι οπαδοί εκδιώχθηκαν από το γήπεδο και το παιχνίδι κατάφερε να συνεχιστεί μετά από 3 λεπτά περίπου. Δεν άλλαξε τίποτε στη συνέχεια και με το τελικό σφύριγμα οι Ομονοιάτες κατάφεραν να πανηγυρίσουν ανενόχλητοι αυτή τη φορά.

Το θέμα, φυσικά, δεν είναι ότι η Ομόνοια πήρε το πρωτάθλημα, ούτε ότι οι Ομονοιάτες προέβησαν σε τέτοιες βλακειούλες. Το βασικότερο είναι ότι τέτοια και ΠΟΛΥ χειρότερα βλέπουμε κάθε χρόνο στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ανθρωποειδή που θέλουν να αποκαλούνται οπαδοί σπάνε προθήκες καταστημάτων, αυτοκίνητα, λεωφορεία, καταστρέφουν περιουσίες, στέλνουν κόσμο σε νοσοκομεία, βρίζουν, προσβάλλουν και, στο τέλος, κάνουν κακό στις ομάδες που υποτίθεται πως υποστηρίζουν.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν εμφανίζεται μόνο στους οπαδούς, διότι λίγο-πολύ αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν παντού. Πρόβλημα στην Κύπρο αντιμετωπίζουμε και με τη διαιτησία. Τόσο μεγάλο κιόλας, που εδώ και πολλές αγωνιστικές “δανειζόμαστε” διαιτητές από ομοσπονδίες άλλων χωρών! Ισραηλινοί, Βούλγαροι και Ελλαδίτες είναι μερικές εθνικότητες διαιτητών που ήρθαν για βοήθεια στο κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Έλα, όμως, που ούτε έτσι λύνεται το πρόβλημα! Φτάσαμε σε σημείο να ανακρίνεται διαιτητής από την αστυνομία, λίγο πριν από παιχνίδι, λόγω καταγγελίας ότι ο συγκεκριμένος είχε συνάντηση με μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Και να ήταν μόνο αυτά.. Κάθε χρόνο οι 13 ομάδες που δεν παίρνουν το πρωτάθλημα ισχυρίζονται πως είναι στημένο, ενώ η πρωταθλήτρια υποστηρίζει πως το παίρνει δίκαια. Κάθε χρόνο υπάρχουν οι καταγγελίες για στημένα παιχνίδια, πληρωμένους διαιτητές και όχι μόνο. Ποτέ και κανένας, όμως, δε βγαίνει να δημοσιοποιήσει ονόματα και λεπτομέρειες. Γιατί; Διότι ΟΛΟΙ είναι μπλεγμένοι κάπως. Αν, έστω και ένας, είχε τη φωλιά του καθαρή, δε θα είχε τον παραμικρό λόγο να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.

Τέλος, θέλω να προβάλω ακόμα ένα πρόβλημα, το οποίο κανένας δεν περιβάλλει με την απαιτούμενη προσοχή. Ναι, είσαστε βλάκες και πολιτικοποιείτε το ποδόσφαιρο. Να το κάνετε, όμως, μόνο με τους ενήλικες που ξέρουν τι τους γίνεται. Γιατί να αναγκάζετε μικρά παιδιά να βρίζουν με πολιτικά συνθήματα τους ποδοσφαιρικούς αντιπάλους τους; Γιατί να τα βάζετε να ξεστομίζουν λέξεις που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν; Και γιατί να τα εισάγετε, με αυτό τον τρόπο, στη μελλοντική κομματική προβατοποίηση, την οποία έχετε ανάγει σε έργο ζωής σας; Ξέρω, αυτά τα πράματα σας συμφέρουν, αλλά προσπαθήστε να δείτε τα γεγονότα με καθαρό μυαλό. Τι λέω ρε; Πώς να δει κάποιος με καθαρό μυαλό, ενώ του έχει ήδη γίνει πλύση εγκεφάλου από τότε που ήταν έμβρυο στην κοιλιά της μάνας του; Φαύλος κύκλος.. Σκότωμα θέλετε ρε!

Κι όλα αυτά πού; Στην Κύπρο. Σε ένα νησί ίσο με την πατούσα ενός βραχιόσαυρου. Στο νησί με τη μόνη μοιρασμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Στην Κύπρο, η οποία θα παραμείνει μοιρασμένη, όσο εξακολουθούμε να χωριζόμαστε από μόνοι μας σε παρατάξεις. Στην Κύπρο, όπου παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Βλάκες!

Σημείωση: Στη φωτογραφία βλέπετε τους οπαδούς της Ομόνοιας καθ’οδόν προς το Γ.Σ.Π. για το σημερινό αγώνα. Τέτοια και άλλα παρόμοια τεχνολογικά τέρατα είναι τα μέσα μεταφοράς των οπαδών στην Κύπρο. Ναι, είμαστε βλάκες. ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑΑΑΑΑ! (pic from kerkida.net)


2 responses to “Δις ις σύππριοτ φούρπο!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *