Δύο νέα gadgets από την Blogger!


Αφού μας έφερε την επιλογή των στατιστικών του blog μας πριν από λίγο καιρό, η Blogger πάει ένα βήμα παραπέρα και μας παρουσιάζει δύο νέα gadgets που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία των στατιστικών. Πάμε να τα δούμε.

α. Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Είναι ένα gadget το οποίο παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις του blog μας, εκείνες με την περισσότερη επισκεψιμότητα. Υπάρχουν οι επιλογές να λαμβάνεται δείγμα από την αρχή του blog, από τις τελευταίες 30 μέρες ή τις τελευταίες 7 μέρες. Επίσης, πέρα από τον τίτλο της ανάρτησης, μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε να φαίνεται και η συνοδευτική εικόνα ή/και οι πρώτες γραμμές του αντίστοιχου κειμένου για την κάθε ανάρτηση. Δείτε το screenshot για να καταλάβετε:

β. Συνολικές Προβολές Σελίδας

Είναι ένα απλό gadget το οποίο δείχνει τις συνολικές επισκέψεις που είχε μέχρι τη συγκεκριμένη στιγμή η σελίδα μας. Παρέχει 4 διαφορετικούς τρόπους εμφάνισης του στατιστικού και 2 επιλογές χρώματος, για να διαλέξουμε ανάλογα με το ποιό ταιριάζει καλύτερα στα χρώματα του blog μας. Το screenshot:

Παρατηρήσεις:

Νομίζω πως και τα δύο gadgets θα μπορούσαν να βελτιστοποιηθούν πολύ περισσότερο, ιδιαίτερα αυτό των δημοφιλών αναρτήσεων, καθώς, αφού το δοκίμασα, πρόσεξα ότι κόβει τους μεγάλους τίτλους των αναρτήσεων. Επίσης, σίγουρα πρέπει να δοθεί και η επιλογή του ακριβούς αριθμού των αναρτήσεων που εμείς θέλουμε να εμφανίζονται, ανάλογα και με το χώρο που έχουμε στο blog μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Και τα δύο gadgets είναι διαθέσιμα μόνο στην blogger draft, στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε στο σύνδεσμο http://draft.blogger.com/ .

Εγκατάσταση:

Από την draft (http://draft.blogger.com/) πηγαίνουμε ΣΧΕΔΙΑΣΗ -> ΠΡΟΣΘΗΚΗ GADGET -> τα δύο νέα gadgets είναι τα πρώτα στη λίστα. Θα τα δείτε έτσι:

Ελπίζω να βοήθησα και να σας φανούν χρήσιμα. Αν συναντήσετε κι εσείς κάποιο πρόβλημα ή κάτι που θα θέλατε να βελτιωθεί, γράψτε το στα σχόλια σας και ίσως απευθυνθούμε στα fora της Blogger για να τους ενημερώσουμε!

, ,

3 responses to “Δύο νέα gadgets από την Blogger!”

 1. Σε ευχαριστώ πολύ! Χρησιμότατο.
  Μόνο μια ερώτηση;
  Είναι δυνατόν να ενσωματώσουμε το gadget Δημοφιλείς Αναρτήσεις στο κύριο μέρος του μπλογκ μας; Δηλαδή να βγαίνει κάτω ακριβώς από τις αναρτήσεις μας, πάνω όμως από κει που λέει
  Pages (72)123456 Next και Εγγραφή σε: Αναρτήσεις (Atom).
  Καλή συνέχεια!

 2. Γιάννη, να'σαι καλά, χαίρομαι που βοήθησα!

  Αυτό που ρωτάς, γίνεται, ναι. Φτάνει (από τη ΔΙΑΤΑΞΗ) να πιάσουμε το gadget από την sidebar και να το μεταφέρουμε κάτω από το κουτάκι των αναρτήσεων. Παίζει να εμφανίζεται κάτω από το "Pages", αλλά αυτό θα πρέπει να το κοιτάξεις πως θα σου βγει.

  Αν δυσκολεύεσαι, πες μου να βοηθήσω πιο λεπτομερώς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *