Εβδομήντα διά Οχτώ


Εν είμαι καλός στα μαθηματικά. Εξαναείπα σας το πριν δύο χρόνια περίπου. Εν θα μπω καν στη διαδικασία να κάμω την αφαίρ διαίρεση, αλλά εννα σας πω την ιστορία.

Ξυπνώ το πρωίν τζιαι ακούω το ίδιο πράμα που ακούω τον τελευταίο μήνα περίπου. Αποφασίζω, μιας τζιαι είμαι με άδεια, να κάμω την κίνηση. Πιάνω τηλέφωνο σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Κλείω ραντεβού με τον ωτολιρολαγγρυ ΩΡΙΛΑ για τες δώδεκα. Ο συγκεκριμένος γιατρός εν πελάτης του καταστήματος που δουλεύκω τζιαι είπαν μου οι συνάδελφοι ότι εν καλό τυπάκι. Προσωπικά το όνομα του εν μου ελάλεν τίποτε.
Πάω δώδεκα παρά κάρτον. Λαλώ το όνομα μου της κορούς τζιαι λαλεί μου να κάτσω. Λλία δευτερόλεπτα μετά, εμφανίζεται που την κατεύθυνση του κυλικείου ένας παshιουρτής τύπος. ‘Αα, γνωστή φυσιογνωμία’, λαλώ, ‘πόθθεν τον αθθυμούμαι;’ για να έρτει η απάντηση που την κορού: ‘γιατρέ, περιμένει ο ασθενής σας’. Εθίχτηκα νάκκον, εν ένιωθα ασθενής. Είχα έναν απλό μηχανικό προβληματούιν, μια μικρή δυσλειτουργία, έναν αμελητέο ελαττωματάκι. Ασθενής εννα ήμουν αν δεν ανέπνεα τζιαι εφκαίναν πλοκάμια που τη μούττη μου. Έννεν; ‘Έλα μέσα’, λαλεί μου ο δόχτωρ τζιαι επήα.
-Κάτσε.
Έκατσα. Έμεινε να με θωρεί για λλία δευτερόλεπτα. Στην αρκήν ενόμισα ότι αθθυμήθηκεν τη φάτσα μου. Μετά εκατάλαβα ότι είshεν το ύφος που έχουν κάποιοι πελάτες μου, που έρκουνται τζιαι κρατούν το κινητόν τους μπροστά μου τζιαι θωρούν με μες τα μμάθκια χωρίς να λαλούν τίποτε, περιμένοντας να μαντέψω τι έπαθεν ή τι ακριβώς θέλουν.
-Μίλα άνθρωπε μου, επικοινώνα, κάμε μια μικρήν προσπάθεια, είπα που μέσα μου του γιατρού, όπως λαλώ που μέσα μου τζιαι των πελατών.
Εν νομίζω να άκουσεν τες σκέψεις μου, αλλά εμίλησεν:
-Τι έχουμεν;
-Βουίζει το ένα μου φτι, γιατρέ.
-Ποιό φτιν;
-Το δεξίν.
-Μάλιστα. Κάτσε τζιαμαί.
Σηκώνουμαι τζιαι κάθουμαι τζιαμαί, έρκεται τζιαι τζείνος τζιαι κάθεται μπροστά μου τζιαι πιάνει ένα μασκαραλλίκκιν τζιαι τζυλά την καρέκλα του τζιαι κοντεύκει μου. Πιάννει την κκελλέ μου τζιαι κουμπά την πίσω στο ποκούμπιν της καρέκλας τζιαι μπήει το μασκαραλλίκκιν μες το αριστερό μου φτιν.
-Ποιό φτιν εν που βουίζει;
-Το δεξίν.
-Μάλιστα.
Φακκά το μασκαραλλίκκιν λλίους γυρούς τζιαι κοντεύκει τζιαι θωρεί το αριστερό μου φτιν. Φκάλλει το, φακκά μου γυρόν τζυλώντας την καρέκλα του τζιαι έρκεται που τη δεξιάν πάνταν.
-Εν τούτον που βουίζει;
Εν απάντησα. Έμπηξεν το μασκαραλλίκκιν μέσα τζιαι είδεν τζιαι το δεξί φτιν, ΤΖΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΒΟΥΙΖΕΝ.
-Οκκέι, λαλεί μου τζιαι σηκώνεται.
Επιστρέψαμε στο γραφείο.
-Εξεκίνησε σιγά σιγά τούτο;
-Όι, εξύπνησα μια μέρα τζιαι άκουσα το.
-Χμμ..
-Τζιαι για να σας ευκολύνω, ακούω πολλά δυνατή μουσική.
-Μάλιστα. Έμπα τζειμέσα.
Έμπηκα μέσα σε ένα κουτούι μεγέθους ενός επί ενός μέτρου (oh, the maths!) τζιαι έκατσα πάνω στην καρεκλούα. Μπροστά μου είshεν ένα ζευκάρι overhead headphones τζιαι ένα buzzer. ‘Σκέφτου τωρά να μου βάλει Tool τζιαι να θέλει να του πατώ το buzzer κάθε φοράν που θα ξέρω το τραούδιν! Έκατσεν πάνω’, εσκέφτηκα που μέσα μου, αλλά ήρτεν τζιαι εχάλασε μου τα.

-Θα σου βάλω να ακούεις κάποιους ήχους τζιαι μόλις τους ακούεις θα πατάς το κουμπούιν. Οκκέι;

Tool πότε εννα μου βάλεις; Οκκέι.
Φορεί μου τα ακουστικά, διότι προφανώς εν εξαναχρησιμοποίησα έτσι εργαλεία τζιαι κοττά μου τζιαι το buzzer στο shέριν. Φκαίνει τζιαι κλείει την πορτούαν. Κάθεται μπροστά μου, έξω που το κουβούκλιο τζιαι θωρώ τον που το γυαλί.
-Είσαι έτοιμος; ρωτά με. Εμιλούσεν που ένα μικρόφωνο τζιαι άκουα τον που τα ακουστικά. Γουάουκς, the technology!
-Ναι, είπα του, παραλείποντας να σημειώσω ότι μέσα που τα ακουστικά άκουα τζιαι θορύβους που τον πουπάνω όροφο, τακκούνια τζιαι πράματα που εμετακινούνταν.
Άκουσα κάμποσα πιιιιιιι, μππζζζζζ, ββββζζζζζ, ββμμμμμ τζιαι ετσίλλουν το κουμπούιν. Με τες πρόχειρες μου μετρήσεις, ηύρα ότι τζείνα που άκουσα με το αριστερό φτιν ήταν παραπάνω που τζείνα που άκουσα με το δεξίν. Ένεψεν μου να φκω π’ όξω. Εξανακάτσαμεν στο γραφείο.
-Εν το δεξίν που βουίζει, έννεν;
Εν φαντάζεσαι τι εννα τραβήσεις την επόμενη φορά που θα έρτεις για να σε βοηθήσω με το κινητό σου Ναι, γιατρέ.

-Μάλιστα, θωρείς δαμαί; Τούτα εν τα φυσιολογικά επίπεδα ακοής. Το δεξί σου έshει πρόβλημα με τούντες θκυο συχνότητες. Φαίνεται ότι έshεις ακουστικό τραύμα. Πότε εμφανίστηκεν το βουητό;
-Πριν κανένα μήνα.
-Τζιαι γιατί εν ήρτες αμέσως; είπε μου με αυστηρό βλέμμα.
Εν είχα λεφτά τζιαι εδούλευκα συνέχεια. Ούτε τωρά έχω λεφτά, αλλά είπα να το κάμω για να έχω καθαρή τη συνείδηση μου Εθκιάβασα στο ίττερνε ότι κάποτε εν σύμπτωμα κρυολογήματος τζιαι είπα να περιμένω να δω άμπα τζιαι φύει που μόνο του.
-Έπρεπε να θκιάβαζες τζιόλας ότι κάποτε εν σύμπτωμα κάτι πολλά χειρότερου, είπεν τζιαι ένιωσα ηττημένος.
-Άρα τι έχουμεν δαμαί;
-Αν έρκεσουν έγκαιρα εννα σου εδιούσα θεραπείαν η οποία μπορεί να βοηθούσε. Τωρά που ήρτες, εν γίνεται τίποτε. Το βουητό μπορεί να φύει σε κάποια φάση, αλλά το τραύμα εννα μείνει.
-Δηλαδή το τραύμα μπορεί να υπήρχεν πριν εμφανιστεί το βουητό;
-Ναι.
-Άρα αν έρκουμουν την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε το βουητό, μπορεί να ήταν ήδη αργά για το τραύμα;
-Ναι.
-Μάλιστα. Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω;
-Μεν ακούεις πολλά δυνατή μουσική. Τζιαι αν έρκεσουν έγκαιρα εννα σου εδιούσα θεραπείαν η οποία μπορεί να βοηθούσε. Τωρά που ήρτες, εν γίνεται τίποτε. Το βουητό μπορεί να φύει σε κάποια φάση, αλλά το τραύμα εννα μείνει.
Εξαναείπες το πέντε γραμμές πιο πάνω, ρε γιατρέ, γαμώτοshίστομου Εντάξει, ευχαριστώ. Πόσα οφείλω;
-Εννα σου πει η κοπέλλα έξω.

Ένιωσα τέλεια άσχετος τζιαι έφκηκα έξω. Λαλείς να τον επρόσβαλα που του εσυνάφερα τα ριάλια; Λαλείς να του εγάμησα το ηθικό; Λαλείς να επαραβίασα κανέναν κανόναν του νοσοκομείου; Ουφ, ελπίζω πως όι..

Έφκηκα έξω τζιαι η κορού εχτύπησεν τηλέφωνο του γιατρού.

-Χμφφ, ναι, χιχι, τι να γράψω, οκκέι, χιχι, ναι, μμμ, οκκέι γιατρέ. Εβδομήντα ευρώ, παρακαλώ.

Επάγωσα. Ο νους μου εσταμάτησε να δουλεύκει τζιαι άρκεψε να πρήζεται. Ετσάκρισεν τα τοιχώματα του κρανίου μου τζιαι έφκηκεν έξω τζιαι εσυνέχισεν να πρήζεται. Εβούρησα στο παναθύριν τζιαι -μόλις που εχωρούσα με τον εγκέφαλο σε μέγεθος αγελάδας- με έναν άππηον εβρέθηκα έξω. Αντί να ππέσω, όμως, ο πρησμένος μου εγκέφαλος εβοήθησε με να αιωρηθώ τζιαι άρκεψα να πάω πάνω πάνω. Σιγά σιγά έφτασα στο ύψος της οροφής του νοσοκομείου τζιαι φαντάζεστε την έκπληξη μου όταν είδα το γιατρό με τη γραμματέα του να στέκουν στην άκρη της ταράτσας· το γιατρό να σύρνει έναν άλυσο με γάντζο στο τέλος, να με αρπάσσει που τη ζώνη τζιαι να με τραβά προς το μέρος τους τζιαι την κορού να σύρνει με ένα crossbow βελούθκια τζιαι να τρυπά τον εγκέφαλο μου.

-Εβδομήντα ευρώ, παρακαλώ. Χρειάζεστε απόδειξη;
Ε, να μεν έχω τζιαι έναν ενθύμιο; Ναι, σας παρακαλώ. Ευχαριστώ.

Οχτώ λεπτά εξέτασης. Το παραμικρό ίχνος πραγματικού ενδιαφέροντος. Εβδομήντα ευρά στην πούγκαν. Sounds like a hell of a deal!

Μα έτσι χρεώνουν ούλλοι οι γιατροί ρε! Ξέρεις πόσα χρόνια εσπούδασεν για να φτάσει δαμαί που ένι; Ξέρεις πτυχία που έshει; Πάλαι καλά να λαλείς που σου έδωκεν απόδειξην. Τι έθελες, να κλάψει τζιαι να σε αγκαλιάσει τζιαι να σου πει ότι λυπάται για το πρόβλημα σου; Αφού θωρεί κάθε μέρα πολλά shειρόττερα πράματα. Αν τσιγκουνεύκεσαι για την υγεία σου, καλλύττερα να μείνεις να ψοφήσεις. Τι είναι ρε εβδομήντα ευρά μπροστά στην υγεία; Τζιαι τι φταίει ο γιατρός αν δεν υπάρχει σωτηρία για την περίπτωση σου; Τζιαι τι φταίει ο άνθρωπος αν το παίζεις metalλάς τζιαι τταππώνεις τες μουσικές  για να μεν ακούεται η φωνή σου που τραουδάς along τζιαι κάμνεις headbanging; Τζιαι κάτσε πάνω που εγόρασες τζιαινούρκον mp3 player με πιο καλήν απόδοσην ήχου τζιαι τωρά εν θα μπόρεις να το βάλλεις στο full volume!

Γλύψετε τες μεσοδαχτυλιές μου, ρε. ΟΧΤΩ ΛΕΠΤΑ “ΔΟΥΛΕΙΑΣ”. ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΥΡΑ. That’s all I can think, so you can go suck a bag o’ dicks!

So, ναι. Εδώκαμεν εβδομήντα ευρά τζιαι εμείναμεν κουφοί. Υγείαν, έννεν;

, ,

18 responses to “Εβδομήντα διά Οχτώ”

 1. Ωτορινολαρυγγολόγος. Έχω τζαι ˊγω πρόβλημα με τα αυτιά μου. Την άλλη φορά έμπηξε μου κάτι τζαι έπρεπε η οθόνη να φκάλλει καμπύλη….ενώ έφκαλλε ολόισια γραμμή.
  Άστα να πάνε στο διάολο. Είναι να μην μπλέξεις με γιατρό.

 2. Το βουητό το είχε και ο ξάδερφός μου και ήταν από μία τρυπούλα στο τύμπανο από τραυματισμό (από καταδύσεις). Πέρασε γιατί η τρυπούλα έκλεισε μετά από καιρό. Αλλά καταδύσεις σε βάθος τέρμα, και ωτοασπίδες συχνά. (οπότε εγώ λέω μην το πολυσκέφτεσαι, θα περάσει το βουητό, αλλά τέρμα το headbanging με τέρμα τα γκάζια του mp3 – γμτ δύσκολο είναι αυτό..)

  Από την άλλη, για να νοιώσεις καλύτερα, έχω παντρευτεί τον ΘΕΟΚΟΥΦΟ, τον έχω σπίτι κάθε μέρα και η αγαπημένη μας συζήτηση είναι η εξής:
  -Ε αγόρι;
  -…
  – Ε,λέω με ακούς;
  – …
  – Καλά κουφός είσαι;
  -…Τί;
  (οπότε το να χάνεις λίγες συχνότητες είναι πταίσμα μπροστά σε κάτι άλλους…:) )

  Για τα 70 ευρά το 8λεπτο, τι να πεις, δώστα εκεί και μη το σκέφτεσαι. (70 ευρώ; Τόσα βγάζω εγώ σε 2 ημέρες..)

  xx Φιλιά και περαστικά (θα περάσει λέμε) xx

 3. ποτε θα ανοίξει εκεινη η ιατρική σχολή; να βγαζει αβερτα γιατρους να γινουν πολλοί σαν οπως τους περιπτεράες;

 4. Εμένα ήταν 40 ευρά αλλά εν μου έκαμε ακουογράφημα (γουότ;). Κατά τα άλλα πάω στο δημόσιο, όι σε ιδιώτες.
  Αγχώθηκα όμως τζαι είπα πάω ΤΩΡΑ.
  Απλά εν γίνεται ρε φίλε να παραμελάς την υγεία σου επειδή εν έχεις λεφτά. Ούτε ο μάστρος σου εν θα σου ελάλεν κάτι (ελπίζω) επειδή έπρεπε να πάεις γιατρό! Ας επήεννες στο δημόσιο, τουλάχιστον να κάμεις ότι μπορείς χωρίς να πληρώσεις αν μη τι άλλο.

  Κατά τα άλλα, εν πολλά φοϊτσιάρικο πράμα τούτο με τα αφτιά. Εγώ θα πελλάνω αν μου τύχει να ακούω κάτι μες στο φτιν μου καπάλιν.

  Ελπίζω τουλάχιστον να περάσει τούτον. Πρόσεχε το (το φτιν σου) να δεις πώς θα πάει, αν φύει πηλέ μου το βουητόν…

  ΥΣ. Τελικά πΚοιόν φτιν σε πονεί; λολ

  ΥΣ2. Όπως το περιγράφεις έννεν ο δικός μου ο γιατρός νομίζω. Είχε με ρωτήσει ήντα δουλειά κάμνω. Είπα του. Τζαι μετά λαλώ του "εσείς;", τζι εχαντακώθηκεν λίη ώρα. Χαχαχα!

 5. Έχω το ίδιο πρόβλημα εκ γενετής τζιαι στα 2 αυιά τζιαι μετά που τυχαία ανακάλυψη αποφάσισα να καταχραστώ 1200 ευρώ (!) του τζυρού μου για ακουστικό στο ένα αυτί. Ο γιατρός μου (Ακουολογικό Κέντρο Λάρνακας, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα) εν μου επήρε ποττέ λεφτά εκτός που τζιείνα τα 1200, ούτε για ακουογραφήματα, ούτε για τες 3 φορές που μου το έσασε γιατί έκαμνα μαλακίες τζιαι εν το επρόσεχα! Αν χειροτερέψει πετάχτου δε τον. Εκτός που τούτο απλά να σου πω, λόγω εμπειρίας τζιαι λόγω του ότι η Ακουστική εν ο κλάδος μου, πρώτον, το ακουογράφημα μες τον ηχομονωμένο θάλαμο φκάλλει λάθος αποτελέσματα τζιαι δεύτερον το αριστερό σου αυτί ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ να ακούει γραμμικά. Το αθθρώπινο αυτί έσιει ένα boost κάπου στα 2kHz (οριζόντιος άξονας) τζιαι χάννει μπάσες τζιαι πολλά ψηλές συχνότητες. Επίσης εν λίο δύσκολο να επροκλήθηκε που τα ακουστικά γιατί ήταν να έσιεις παρόμοιες απώλειες τζιαι στα 2 αυτιά! Αυτά τα ολίγα! Μακάρι ναν περαστικό φιλούι μου!

 6. 70 ευρών να είσαι τζαι χαρούμενος που σου επανέλαβε τη διάγνωση 2 φορές. καλή προσφορά.

  εγώ ήμουν πιο τυχερός. μιαν μέραν που εσκόλαννα τζιαμέ στη ζυαρκάν στο χάι-γουέι (ττου σάντα μπάρμπαρα) ένεψεν μου ένας αστυνομικός να σταματήσω. τζιαμέ που εσκέφτηκαν εφάμεν την γιατί το πολούιν εν είχεν ΜΟT λαλεί μου θέλεις να σου εξετάσουμεν τα αυτιά; κααλό λαλώ του!

  εμπήκαν στην σεληνάκατον τζαι είπαν μου έσιει λλίον πρόβλημα το δεξί μου. είπα τους φταιει ένας παρέας που μου έμαθε τους τττουλλ. στα παφτά μας λαλούν μου. τζι έφυα! μούχτιν! σσσλααααγκ!

 7. ε πήενε στο νοσοκομείο..0 ευρώ διά 8-10 μήνες!
  you have these options..αν θέλεις λαλεί σου εν και αναγκάζει σε!

 8. ooo έπρεπε να παεις σε τζεινο που μου είπε ο Invictus!! πολλά καλός ωτορινολαρυγγολόγος, 35 ευρω εκαθάρισε μου τα αυτιά μου. επίσης επειδή χαζιριν να του εφυρνουμουν έκαμε υπομονή ώσπου να φερω τα μίλια μου τζαι επιαν με τζαι την επομένη να δει αν ήμουν καλά ! περαστικάαα !!

 9. If it's for metal, I guess it's worth the trauma and the money, albeit the money enna ta klaieis lio jairo. To trauma anws, since ur a headbanger no way u could have avoided that.
  Tool for the win TwistedTool mou!!!!!!!!!!!

 10. εγέλασα πολλά με την περιγραφή σου 🙂
  προσωπικά πάντως πιστεύκω ότι εν κλέφτες…
  70 ευρώ :/

 11. @HeatJo: Πέρκει να νομίζεις πως εν ξέρω να το γράψω σωστά! Μεν γενικοποιούμε τα πράματα ρε. Έννεν ούλλοι οι γιατροί το ίδιο τζιαι άμαν είσαι άρρωστος, εννα μπλέξεις με γιατρό, διότι θέλεις το καλό σου. Εν απλό!

  @η silveriana: Λες να περάσει από μόνο του; Θα δείξει! Φοβερές οικογενειακές συζητήσεις βλέπω! Να τις απολαμβάνετε και οι δύο! 70 ευρά κι εγώ περίπου σε 2 μέρες τα βγάζω.. Ευχαριστώ, αγαπημένη!

  @SKonte: Έτσι εννα γίνει λαλείς; Εν έχω ιδέα περί του θέματος!

  @Moonlight: Ντάξει, έshει λλίην υπερβολή το κείμενο, εν ήταν τα λεφτά το πρόβλημα τζιαι εν επήα που την αρκή, αλλά πάντα παίζω λλίο πελλόν. Τζιαι ναι, έπρεπε να πάω δημόσιο, αλλά εν το σκέφτηκα καθόλου. Μακάρι να μεν σου τύχει κάτι παρόμοιο:) Ταντζιοευχαριστώ! Υ.Γ.: Το δεξίν ρε, εξίασα να το αναφέρω (έσπασεν με ο πρήχτης, εν μου εδίαν σημασία που του εμίλουν σιόρ!); Υ.Γ.2.: Σίουρα έννεν ο δικός σου!!

  @Ξενοφίλιος: Εν με κόφτει το σχόλιο σου ρε. Θέλω να θκιαβάσω ανάρτηση δική σου. Τζιαι θέλω να είσαι καλά. Τέλειωνε. Τζιαι ευκαριστώ 🙂

  @εγώ: Κάπως έτσι αντέδρασα τζιαι γω!

  @Νίκος Λαζάρου: Καλή προσφορά; Μα εν μου έδωκεν ούτε κουφεττούαν δώρο ρε! Ποιός φανταστικός, καταπληκτικός, ανεπανάληπτος τύπος σου έμαθε τους ττττττουλ; Πρέπει να του χρωστάς αιώνια ευγνωμοσύνη 😀

  @Invictus wat r u doin. Invictus stahp! 😀

  @Rania: Οκκέι ρε. Σόρι που σε αναστάτωσα!

  @Hlithio Agrino: Να'σαι καλά!

  @Αυτομολημένη: Σαν καλός μαλάκας, εν ερώτησα παραπάνω για να μάθω κανένα γιατρό του χαϊρκού! Ακούεται πολλά καλός τούτος που λαλείς. Θα τον έχω στα υπ' όψιν τζιαι αν χρειαστεί θα σας ρωτήσω να μου πείτε! Ευχαριστώ 🙂

  @Lucrezia: Εσταμάτησα πιλέ να τα κλαίω τα ριάλια, έντζιαι να τα πάρουμε μαζί μας, amirite; Όντως, έπρεπε να το περιμένω ότι θα είχα έτσι κατάληξη κάποτε 🙂 Tool for the fuckin' win 😀

  @Ουφ!: Τζιαι ένα πλάσμα που εκτίμησε την προσπάθεια για χιούμορ τζιαι διακωμώδηση της κατάστασης μου 🙂 Χαίρομαι αγαπημένη μου που σου άρεσε! Είτε λλίο, είτε πολλά, ναι, είναι κλέφτες.

 12. Να μεν παίζεις πελλόν. Τζαι οδοντίατρο εν χρειάζεται να χρειαστείς για να πάεις.
  Τούτο έθελα να καταλάβεις προχτές αλλά όι.
  Να θιχτείς. Ντου ιτ γίουορ γουέι.

 13. Εν εθίχτηκα ρε ππούλλιν!
  Αν εθίγουμουν, ήταν να το καταλάβεις καλά, πίστεψε με 🙂

  Εννα πάω, χάππι; 🙂

 14. Τέλοσπαντων……….
  Όπως είπε τζαι ο παπάς μου ό,τι θέλω ακούω, τζαι ό,τι θέλω καταλάβω.

  Τζαι εν εσύ που έπρεπε να είσαι χάππι, όι εγώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *