Εννα ψηφίσω


Όσοι με ξέρουν εμείναν να θωρούν παραξενεμένοι τον τίτλο, διότι ξέρουν ότι μισώ την πολιτική τζιαι τους πολιτικούς για τη δηθενιά, την εκμετάλλευση τζιαι πάνω απ’ όλα τα ψέματα που τους χαρακτηρίζουν. Όσοι εν με ξέρουν μόλις το εμάθαν. Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των πολιτικών της Κύπρου εν άχρηστοι, βολεμένοι και βολευτές, εκμεταλλευτές, ψεύτες τζιαι εν ενδιαφέρονται ποσώς για το καλό του λαού, πόσο μάλλον για το καλό της χώρας τζιαι την επίλυση του προβλήματος της κατοχής (πόσο μακρινό τζιαι μυθολογικό φαίνεται πλέον!) που βασανίζει τον τόπο σχεδόν σαράντα χρόνια.
Οι εκλογές ποττέ εν με ενδιαφέρουν. Αν υπήρχαν υποψήφιοι που να θεωρώ άξιους, θα επήαιννα να τους ψηφίσω. Για παράδειγμα, στες βουλευτικές, αν η ψήφος ήταν οριζόντια, είχα κάμει επιλογές τζιαι θα εψήφιζα. Που τη στιγμή, όμως, που εν μπορώ να θκιαλέξω τζείνους που θεωρώ ότι αξίζουν που κάθε κόμμα, φακκάτε. Σε προεδρικές ποττέ εν υπήρξεν κάποιος που να με βρίσκει σύμφωνο ολοκληρωτικά ή που να μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη τζιαι να θέλω να του δώσω την ψήφο μου. Ομολογώ ότι εν μελετώ λεπτομέρειες όπως πολλοί κάμνουν, αλλά που τη στιγμή που στα βασικά εν με καλύπτουν, γιατί να ασχοληθώ περαιτέρω;

Πέτε με ανεύθυνο τζιαι σταρχιδιστή για το μέλλον της πατρίδας μου. Μπορεί να είμαι για κάποιους. Για μένα ισχύει τζείνο που είπα σε πρόσφατη ανάρτηση του SKonte:

Δηλώνω ηλίθιος!
Εν θέλω να θκιαλέξω τον λλιόττερο γελοίο τζιαι άχρηστο που τους γελοιωδεστάτους τζιαι αχρηστοτάτους που μου πασάρουν. Ξέρω ότι κάποιος που τζείνους εννα φκει στο τέλος τζιαι εννα μείνω να θωρώ όπως το μαλάκα. Προτιμώ να μείνω να υφίσταμαι την αθλιότητα της διακυβέρνησης του οποιουδήποτε φκάλετε εσείς που ψηφίζετε, παρά να υποστηρίξω οποιονδήποτε που τούντους άχρηστους.

Ξέρω. Θέλεις να σου πω τι προτείνω εγώ. Είμαι ρομαντικός τζιαι προτείνω να καταργηθούν τα κόμματα τζιαι να γίνουμεν μια ομάδα, μια φωνή τζιαι να σταθούμεν απέναντι στα βάσανα μας ούλλοι μαζί. Ξέρω. Εν θα γίνει ποττέ τούτο. Ας είναι.

Όμως!
Τούντην Κυριακή, στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2013, θα πάω να ψηφίσω.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών έπιανα μηνύματα από Μαλά τζιαι Λιλλήκα, τα οποία ετεντώναν μου τα νεύρα μου τζιαι εξιτίμαζα όλους όσους είχαν σχέση με το κάθε sms. Που τον Αναστασιάδη με φωνή με ακρόαση. Εδέχτηκα τζιαι θκυο κλήσεις από το επιτελείο του Μαλά. Δυστυχώς (sic) εν εμπορούσα (sic) να τους μιλήσω καμιά που τες θκυο φορές. (Πρέπει δαμαί να προσθέσω πόσο πραγματικά λυπούμαι όσους σπαταλούν ώρες, σάλιο, κόπο, φαιά ουσία τζιαι ανάσες όντας τα μεγαλύτερα πρόβατα που θα μπορούσαν να είναι, προσπαθώντας τζιόλας να προβατοποιήσουν τζι’ άλλους. Ευχαριστώ.)
Την πρώτη Κυριακή, όπως πάντα, εν ασχολήθηκα τζιαι εν επήα να ψηφίσω. Επερνούσα ωραία τζιαι ξέγνοιαστα σε ένα πάρκο τζιαι μετά επήα για καφέ. Στο φευκόν που τον καφέ, επεράσαμε που ένα σαντουιτσίδικο τζιαι ώσπου να μας ετοιμάσουν την παραγγελία μας, εθωρούσαμεν αναπόφευκτα την εξέλιξη της καταμέτρησης των ψήφων σας. Τζιαι όπως εθώρουν τα ποσοστά, άσχετος όπως πάντα, είδα τον Αναστασιάδη να βρίσκεται πάνω που το 45% τζιαι ενόμισα πως ήταν να φκει που την πρώτη Κυριακή.
Μόλις εσυνέλαβα μες το νου μου την ιδέα ότι το επόμενο πρωί εννα είχα για πρόεδρο τον Αναστασιάδη, καθώς εθώρουν τη φάτσα του δίπλα που το ποσοστόν του, επιάστην η ψυshή μου. Μια μαυρίλλα εκαταπλάκωσεν την καρκιάν μου τζιαι η διάθεση μου εχάλασεν αυτόματα. Εστενοχωρέθηκα τζιαι ένιωσα λλίο χαμένος, σα να τζιαι η τωρινή σκατοκατάσταση επολλαπλασιάστηκεν πολλάκις τζιαι τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζω τωρά εγίναν ανυπέρβλητα τζιαι οι δυσκολίες ακόμα πιο ασφυκτικές. Εν επερίμενα ποττέ να νιώσω έτσι δυνατόν αίσθημα προερχόμενο που κάτι καθαρά πολιτικό.
Μετά επληροφορήθηκα ότι με τα ποσοστά που εμαζέψαν οι υποψήφιοι, εννα είshεν τζιαι δεύτερο γύρο, ο οποίος εννα αφορούσεν τον Αναστασιάδη τζιαι το Μαλά. Μόλις το έμαθα τούτο, επήρα την απόφαση να πάω να ψηφίσω τη δεύτερη Κυριακή. Εν το μόνο πράμα που μπόρω να κάμω για να φκάλω τον εαυτό μου που τζείνο το άshημο πράμα που ένιωσα την ώρα που ενόμισα πως θα είχα πρόεδρο τον Αναστασιάδη.
Στην εφτομάδα που εμεσολάβησεν που τότε, έλαβα τζι’ άλλα μηνύματα που το επιτελείον του Μαλά, τα οποία με εκνεύρισαν όπως τζιαι τα παλιότερα τζιαι για τα οποία εξαναξιτίμασα όσους ευθύνουνταν τζιαι σχεδόν ολόκληρο το άμεσο γενεαλογικό τους δέντρο. Επήα για τρεις μέρες σε έναν πολλά ήσυχο τζιαι απομακρυσμένο τόπο με την κορούα μου για να πνάσουμεν τζιαι να ξεφύγουμεν, όμως οι άζωοι το χαβάν τους: επιάσαν με τηλέφωνον πάλαι που το Μαλά.
-Ναι, ο Ανδρέας;
-Ο ίδιος.
-Ανδρέα μου, εψηφίσαμεν την προηγούμενη Κυριακή;
-Ξέρω; Υποθέτω εννα εψηφίσετε!
-Εννα πάμεν τζιαι τούντην Κυριακήν, Ανδρέα μου;
-Ε, λογικά εννα πάτε!
-Τζιαι τι εννα ψηφίσουμεν, Ανδρέα μου;
-Χεχ, αν ψηφίσετε οτιδήποτε άλλον εκτός που Μαλά, ενναν τεράστια ειρωνεία! Αν δεν τον ψηφίσετε εσείς που είσαστεν του επιτελείου του, ποιός εννα τον ψηφίσει;
-Όι, όι, μιλώ για σένα..
-Α, επειδή χρησιμοποιείς πρώτον πληθυντικού..!
-Όι, όι.. Εσύ εννα πάεις; Τι εννα ψηφίσεις;
-Όι εν θα πάω τζιαι εν με κόφτει τζιαι παρετάτε με.
-Καλάν, Ανδρέα μου, ήνταλως κάμνεις έτσι; Εν ενδιαφέρεσαι..
– *click*
Τούντο ‘μου’ φακκά μου απεριόριστα. Το πρώτο πληθυντικού όμως επροσφέρετουν για πιο ωραίον trollάρισμα.
Ο Μαλάς πρήξιμον πολλύν. Ο Αναστασιάδης τίποτε.
Επιστρέφω που τον απομακρυσμένο τζιαι πανέμορφον τόπο για να μάθω άλλο νέο που τη μάνα μου. Ήρταν έσσω μας θκυο κοπέλια χωρκανά, του ΑΚΕΛ εννοείται, για επιστράτευση! Οι γονιοί μου έχουν τάσεις ακελικές, κυρίως λόγω των όσων επεράσαν οι δικοί τους τζιαι οι ίδιοι που τους πραξικοπηματίες συγχωρκανούς τους το 1974. Καθόλου έντονες τάσεις τζιαι καμιά σχέση με φανατισμό. Ούτε το διαλαλούν, ούτε επιέσαν ποττέ κανέναν που τα κοπελλούθκια τους προς οποιανδήποτε πλευρά. Μέσα σε ούλλα τα σκατά που εκάμαν ανά τα χρόνια, τούτον εν που τα λλία πράματα που εκτιμώ πάνω τους τζιαι shαίρουμαι που ήταν έτσι όπως ήταν. Όπως τζιαι να’ shει, τα κόμματα στα χωρκά επιβλέπουν τα πάντα πιο εύκολα τζιαι άμεσα τζιαι έχουν τες λίστες τους. Ήρταν τα κοπέλια τζιαι είπαν της μάνας μου ότι ένας που τους θκυο τους μεγάλους της εν επήεν να ψηφίσει. Μαντέψετε ποιός που τους θκυο μας ήταν! Τζιαι ότι έπρεπε να με πείσει να πάω να ψηφίσω τη δεύτερη Κυριακή για να μεν χάσει την ψήφο το κόμμα. Το κόμμα, το οποίο, όπως τζιαι η πολιτική σε γενικές γραμμές, εν θα μπορούσαν να ήταν γραμμένα σε πιο ζαρωμένο τζιαι ξεχασμένο σημείο των όρχεων μου. Η μάνα μου είπεν τους να φύουν τζιαι ότι εν πιέζει κανέναν περί πολιτικών θεμάτων τζιαι ότι τα κοπελλούθκια της εν μεγάλα τζιαι νούσιμα (ντάξει, για μένα εν θα έπρεπε να το πει τούτο, αλλά δικαιολογώ της μια μικρήν υπερβολήν) τζιαι αποφασίζουν ο καθένας για τον εαυτό του. Μετά που μου είπεν τι έγινε, είπα της τζιαι γω τι είχα νιώσει την προηγούμενη Κυριακή τζιαι ήντα απόφασην επήρα τζιαι είπεν μου ‘καλάν, γιε μου, κάμε ό,τι νομίζεις’.
Ο Αναστασιάδης εν έμπηκεν στον κόπο να με παρακαλέσει για την ψήφο μου. Ο Μαλάς έπρησεν μου τα αρχίδια μου να του τη δώκω.
Όμως, εννα πάω να ψηφίσω το Μαλά. Ξέρω ότι μάλλον εν ο Αναστασιάδης που θα φκει. Ξέρω ότι ο Μαλάς κάθε άλλον παρά ανεξάρτητος ένι. Ξέρω πως όποιος τζιαι να φκει εννα με έshει γραμμένον τζιαι εννα κανονίσει τους δικούς του τζιαι εννα τρώει ασταμάτητα τζιαι η κρίση εννα συνεχιστεί τζιαι η ζωή μου εν θα σάσει που τη μια μέρα στην άλλη. Ξέρω ότι η ψήφος μου εν θα καθορίσει κανέναν αποτέλεσμαν.
Οφείλω, όμως, να πάω να ψηφίσω μη-Αναστασιάδη. Για να νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου, για να μπόρω να μου μιλώ καθαρά τες νύχτες τζιαι να με θωρώ μες τα μμάθκια στον καθρέφτη τα πρωινά. Όι λόγω κόμματος, όι λόγω άξιου υποψηφίου, όι λόγω πιέσεων που οποιονδήποτε. Ο μόνος λόγος που νιώθω ότι οφείλω να το κάμω τούτον, εν επειδή θέλω να ξέρω ότι έκαμα τζείνο που επέρναν που το shέρι μου για να μεν ξαναβρεθεί ο εαυτός μου με τόσην μαυρίλλα στην ψυshήν τζιαι χαλασμένη διάθεση όπως την περασμένη Κυριακή.
Μισώ τους πιο πολλούς πολιτικούς μας. Μισώ τη σήψη που υφίσταται η πολιτική μας. Μισώ ούλλους εσάς τα πρόβατα που γυρίζετε τζιαι εν φκάλλετε φάουσαν περί κομμάτων, βρίζετε παντού, θωρείτε μονόπαντα τζιαι νομίζετε ότι κατέχετε κάτι παραπάνω που μέναν που εν ασχολούμαι, ενώ μασάτε το κουτόχορτο που σας ταΐζουν. Μισώ με τζιαι μένα που εννα πάω να ψηφίσω έναν που τους άχρηστους, τον ‘λλιόττερο γελοίο τζιαι άχρηστο’, κατ’ εμέ, που τούτους που εμείναν, απλά τζιαι μόνο για να είμαι εντάξει με τη συνείδηση μου. Τζιαι στ’ αρχίδια μου όποιος τζιαι αν εν πρόεδρος τη Δευτέρα. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα τζιαι να μεν φκει ο Μαλάς που θα ψηφίσω, αλλά να έρτουν εξωγήινοι τζιαι να μας αναθέσουν έναν πρόεδρον δικής τους επιλογής, ο οποίος να νοιάζεται πραγματικά τζιαι να έshει κάτι να δώσει στον τόπο μας.
Ξέρω ότι κάποιοι θα με αποκαλέσετε ηλίθιο. Άσχετο. Ημιμαθή. Ανεύθυνο. Ανώριμο. Ξέρω ότι κάποιοι εννα θέλετε να με ρωτήσετε πράματα, είτε σχετικά με το post, είτε σχετικά με το σχόλιο στου SKonte. Ξέρω ότι κάποιοι εννα θέλετε να με περιπαίξετε επειδή είσαστε σίουροι ότι τη Δευτέρα θα εν πρόεδρος ο Αναστασιάδης. Ξέρω ότι κάποιοι εννα χαρείτε τζιαι εννα θέλετε να με συγχαρείτε που θα υποστηρίξω το κόμμα σας. Μπορεί να υπάρξουν τζιαι κάποιοι που με καταλάβουν τζιαι αρέσκει τους ο τρόπος που τα γράφω τζιαι εννα θέλουν να με συγχαρούν. Ξέρω ότι τούτο που έγραψα ίσως προκαλέσει πολλούς να σχολιάσουν τζιαι να κατακλυστεί το blog μου με επισκέψεις, σχόλια, νέους αναγνώστες, αναφορές μου σε άλλα sites ή σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ξέρω ότι είσαστεν πολλά τα πρόβατα τζιαμαί έξω. Ξέρω τζιαι ότι είσαστεν τζιαι κάποιοι με κριτική σκέψη, εμπεριστατωμένες απόψεις τζιαι διάθεση για σωστή συζήτηση που εννα θέλετε να το μιλήσουμεν το θέμα. Ξέρω ότι κάποιοι ηλίθιοι εννα θεωρήσετε τούντο post σαν ένα μέσο προώθησης ψήφων υπέρ του Μαλά.
Εν με ενδιαφέρει τίποτε που τούτα. Ήθελα μόνο να φκάλω που μέσα μου τζείνο που ένιωσα τζιαι που με προβληματίζει τζιαι να το θέσω δημόσια για να νιώθω τίτσιρος, εκτεθιμένος στο internet τζιαι να μπόρω να το ξαναθωρώ αργότερα τζιαι να θυμούμαι ότι επέρασα που τούντο στάδιο.
, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *