Κυπραίοι, τι κάμνετε το Σάββατο; Πάμε να πρασινίσουμεν!


 

Ομονοιάτες, ξιομονοιάτες, πρέπει ούλλοι να καταλάβουμεν ότι το πράσινο της Κύπρου εν ένα που τα τελευταία δυνατά της χαρτιά τζιαι ίσως το μεγαλύτερον όπλον της. Αν δεν το προστατέψουμεν, εκάτσαμεν πάνω. Ήδη αρκέψαμεν να θωρούμε τα χάλια του τζιαιρού που προκαλούνται που τες μαλακίες με τες οποίες επιβαρύνουμε το περιβάλλον τα τελευταία χρόνια.

H Green Dot εν μια οργάνωση με πουτζείνα τα παλαβούθκια τα μέλη που προσπαθούν να μας κάμουν να μεν πετάσσουμεν το ποτήριν του Starbucks έξω που το αυτοκίνητον, να μεν έχουμεν 20 κιλά πουσκούπιδα κάθε μέρα, από τα οποία τα 10 κιλά να είναι πλήρως ανακυκλώσιμα τζιαι να μεν σφουγγαρίζουμεν τες αυλάες μας 2 φορές την ημέρα για να φύουν οι σκόνες που τον τσιμέττον. Τέλεια παλαβούθκια λαλούμεν!

Αύριο, Σάββατο 4 Ιουνίου, στο Πάρκο Ακρόπολης εδιοργανώσαν, σε συνεργασία με τη CYTA, ένα festival Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης. Να έρτετε να πάμεν ούλλοι, αλλά το πιο σημαντικό εν άλλο: όσοι έχουν μωρά, να τα φέρουν. Διότι, εκτός που την ψυχαγωγία που θα έχουν τζιαμαί, είναι τζιαι οι μόνοι δέκτες που μπορεί όντως να θυμούνται τζιαι κάτι που όσα ακούσουν, μετά που μιαν εφτομάδα. Τα μωρά εν η μόνη ελπίδα σωτηρίας του κόσμου από εμάς τους άχρηστους τζιαι η προστασία του περιβάλλοντος παίζει μεγάλο ρόλο στη σωτηρία τούτη.

Για το θέμαν έγραψεν πρόσφατα τζιαι η αγαπητή Eólica, εδώ.

Για να τα δείτε τζιαι πιο επίσημα, αντιγράφω που το Agro Help:

Η Green Dot Κύπρου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2011 από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 11.00 μ.μ. στο Πάρκο της Ακρόπολης στο Στρόβολο στην Λευκωσία.

Στο χώρο θα εγκατασταθούν περίπτερα από διάφορους Οργανισμούς και Εταιρείες, τα οποία το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα, προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με το περιβάλλον. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικά παιγνίδια τα οποία θα προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν από ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, face painters. Επιπρόσθετα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα στο χώρο, θα πραγματοποιούνται διάφορες παρουσιάσεις για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ανακύκλωση τις οποίες το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το βράδυ με δωρεάν συναυλία από τις 7.00 μ.μ. και μετά, με συμμετοχή διαφόρων γνωστών μουσικών σχημάτων μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί Τριημιτόνιο που θα εμφανιστούν στις 8.00 μ.μ..

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Green Dot, καθώς και στο Facebook.

Θα προσπαθήσω να είμαι τζιαι γω παρών, μετά τες 14.00 που θα σχολάσω. Μακάρι να τα καταφέρω!

, ,

5 responses to “Κυπραίοι, τι κάμνετε το Σάββατο; Πάμε να πρασινίσουμεν!”

  1. φίλε μου να πάτε. επίσης αναφέρετε τζαι το θέμα για το παρκούι στην λεμεσό του κοτ που μάχουνται να το κάμουν πάρκιν. τζιαμέ εννα έσει καμπόσους πράσινους τζαι εννα εν έυκολο να παρθέι απόφαση. Non serviam για το παρκούι ρεεεεεεε.

  2. Η ανακύκλωση εν η πιο θανατηφόρα σύχρονη βιομηχανία για τους εργαζόμενους, ιδίως του μαύρους που δουλεύουν δίχως μάσκα. Ελπίζω η Γκρινντότ να εργοδοτεί Κυπραίους να διαλογίζουν τα σκατά μας τζιαι να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασίαν της υγείας τους. Αλλά τζιαι να θέλει μπορεί; Αρωτάτε τους πον να τους δείτε στο φεστιβάλ να δούμε τι θα πουν. (αυτόν το σχόλιον δεν είναι εναντίον της ανακύκλωσης. είναι υπέρ της καλής ανακύκλωσης ανεξαρτήτως κόστους).

  3. Ευχαριστώ για τα σχόλια, παίδες.

    Δυστυχώς το μεσημέρι που επήα, εν είσιεν πολλύν κόσμο τζιαι εν έκατσα να ψάξω για τους αρμόδιους.

    Ήταν ήσυχα, κάμποσα πράματα για τα μωρά, ευδιάθετος κόσμος.

    Τούτο που με προβλημάτισε ήταν τα εφτά εκατομμύρια αυτοκίνητα (μαζί τζιαι το δικό μου) που ήταν παρκαρισμένα πόξω που το πάρκον. Μήπως τελικά εν θα καταφέρουμεν ποττέ να σώσουμε το περιβάλλον;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *