Μίκης Θεοδωράκης : 1000 Τραγούδια [ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ]


Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1000 τραγούδια από το έργο του, και πρότεινε την δωρεάν διάδοση των 50 CD που προέκυψαν από χέρι σε χέρι. Την πρόταση αυτή την αποδέχτηκε με χαρά ο Μίκης μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ “Στην Υγειά Μας”.
Ο Χρήστος, φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός, επεξεργάστηκε και συμπίεσε τα 1000 τραγούδια, φροντίζοντας έτσι ώστε τα 50 CD της αρχικής συλλογής να γίνουν 10 για να χωρέσουν σε μία κασετίνα. Επιπλέον, απαντώντας στην παρακάτω επιστολή ο Μίκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση των 1000 αυτών τραγουδιών και  μέσα από το διαδίκτυο. Aποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η δημιουργία αυτού του blog.

[http://mikis1000songs.blogspot.com/]

Η επιστολή στο Μίκη:

Το σημείωμα του Μίκη:

H λίστα περιεχομένων:

Πληροφορίες:
File Type: Mp3
Bitrate: 224 kbps
Channels: 2 (Stereo)
Sampling Rate: 44.1 KHz
Covers: All included

Βοήθημα α’: Μια χρήσιμη καταγραφή των τραγουδιών από την Μισιρλού εδώ: http://firstradio.gr/misirlou2010/LISTA_1000%20TRAGOYDIA%20%28MIKIS%29.mht
Τα τραγούδια ταξινομήθηκαν (όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο) σε 3 φύλλα-καρτέλες: 1. Ανά CD, 2. Αλφαβητικά, 3. Ανά Ερμηνευτή.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
– Στον Internet Explorer το mht παίζει μια χαρά.
– Στον Mozilla Firefox  χρειάζεται να εγκαταστήσετε το πρόσθετο ανάγνωσής του – UnMHT 5.6.0. (αλλιώς θα βλέπετε ατάκτως ερριμένα κωδικοποιημένα γραμματάκια και πραματάκια).

Βοήθημα β’:Μια δεύτερη εφαρμογή από τον Stazybo Horn. Είναι μία λίστα που περιέχει την πλήρη ταυτότητα του κάθε τραγουδιού. Τα τραγούδια είναι αρχειοθετημένα ανά CD, ανά ερμηνευτή, ανά τίτλο τραγουδιού, ανά δίσκο, ανά στιχουργό/ποιητή.
Θα την βρείτε εδώ: http://mytests.atwebpages.com/mikis1000/

Βοήθημα γ’:Στο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης:
1.Τα οπισθόφυλλα των 50 CD καθώς και το εξώφυλλο της συλλογής
και
2. Ένα αρχείο .doc που περιέχει τα 50 οπισθόφυλλα και οδηγίες εκτύπωσης για να φτιάξετε ένα μικρό ένθετο βιβλιαράκι που θα χωράει μέσα στην κασετίνα της συλλογής.

Δείτε τους δυνατούς τρόπους κατεβάσματος της συλλογής εδώ: http://mikis1000songs.blogspot.com/

Ανέβασα τη συλλογή στον blue-whitegt. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι μπορούν να τη δουν και να την κατεβάσουν πατώντας εδώ.

, , ,

2 responses to “Μίκης Θεοδωράκης : 1000 Τραγούδια [ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ]”

  1. Γιατί έγινε αυτή η συλλογή? γιορτάζουμε κάτι?
    Ποτέ δε μάρεσε ο Μίκης , αλλά αν υπάρχει λόγος για αυτή τη δωρεάν διανομή, καλώς έγινε τότε 🙂

  2. Απλούστατα το αποφάσισαν οι συγκεκριμένοι φίλοι, ο Μίκης ευλόγησε την ενέργεια κι εγώ τη διαδίδω, διότι ο Μίκης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *