Μιχάλη Χατζηβασίλη του Φιλελεύθερου, αντράπου


Στες 4 του Δεκέμβρη έγραψα τούτο το post περί ανορθογραφιών στα πρόστιμα της αστυνομίας. Στες 6 του Δεκέμβρη, στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο, υπογεγραμμένο από το Μιχάλη Χατζηβασίλη, με τίτλο “Ανορθόγραφα τα πρόστιμα της Αστυνομίας”. Τυχαίο; Καθόλου! Το συγκεκριμένο άρθρο ήταν μια σχεδόν αντιγραφή του post μου, χωρίς καμιά άδεια από μέρους μου ή παραπομπή στο αρχικό κείμενο!

Ο Φιλελεύθερος, Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011
σελίδα 32

click για πλήρες μέγεθος

Πάμε για έναν έλεγχο αντιγραφέντων αναφορών; Πάμε:
“ολογράφος”:
“απ. Εγγραφής”:
ενικός – πληθυντικός:
τονισμός μονοσύλλαβης λέξης:
“ταχύτητ-α”:
φωτογραφία με τες επισημάνσεις μου:

Σοβαρά ρε κουμπάρε, ως τζιαι τη φωτογραφία μου εχρησιμοποίησεν την. Το πρόβλημα μου εννοείται πως έννεν η οποιαδήποτε αντιγραφή, αλλά η παντελής έλλειψη αναφοράς στην αρχική πηγή. Διότι ούτε την άδεια μου εζήτησε, ούτε φιλούθκια είμαστεν για να έshει το δικαίωμαν να με αντιγράφει, ούτε ανέφερε πόθθεν ήβρεν το θέμα.

Τζιαι μεν μου πεις, Μιχάλη, ότι έννεν που δαμέσα που “εμπνεύστηκες”. Πόσος κόπος ήταν να αναφέρεις ότι ενημερώθηκες περί της κατάστασης από το τάδε blog; Οξά τα blogs εν αξίζουν αναφοράς ή αναγνώρισης του πρωτότυπου υλικού που μπορεί να περιέχουν;

Ήμουν έτοιμος να γράψω ότι καλώ το συγκεκριμένο δημοσιογράφο σε απολογία, αλλά εν κρίμαν ο κόπος μου μάλλον.

Αντ’ αυτού, αναγνωρίζω το αποτέλεσμα της προβολής του θέματος μου μέσω του δικού του άρθρου στη συγκεκριμένη εφημερίδα, χωρίς να του δικαιολογώ ούτε ίντσα credit εννοείται, τζιαι παρουσιάζω σε ούλλους μας τα νέα, ανανεωμένα, ανορθόγραφα, πλέον, πρόστιμα της Αστυνομίας.

Μάλιστα, μάλιστα. Έβαλα τον ίδιο αρφό μου, που ετσίμπησεν το προηγούμενο πρόστιμο, να πελλοβουρά μες τους δρόμους για να δω αν είshεν αποτέλεσμα το post μου. Τζιαι ιδού τα αποτελέσματα:

ωραίο watermark, α;

Ούλλα ολόσωστα τζιαι ορθογραφημένα! Τζιαι ο πληθυντικός ευγενείας τζιαι ο αριθμός εγγραφής τζιαι το “ταχύτητας” ολόκληρο τζιαι το ολογράφως με ωμέγα τζιαι το σεντ δίχως τόνο. Πόσο δύσκολον ήταν, κυρία Αστυνομία;

Τωρά το μόνο πρόβλημα που εν ελύθηκεν είναι η πελλάρα του αρφού μου να βουρά..

Προς Μιχάλη Χατζηβασίλη: Δικαιούσαι να χρησιμοποιήσεις τες πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το post, όπως και τη φωτογραφία, φτάνει να αναφέρεις στο άρθρο σου την πηγή. Εννα σε παρακολουθώ.

Προς τους συνbloggers: Παρακαλώ προωθήστε το όσοι θέλετε, ώστε να είμαστε σίουροι ότι ο δημοσιογράφος θα το θκιαβάσει τζιαι αφενός θα ενημερωθεί περί της εξέλιξης του θέματος τζιαι αφετέρου θα αποκτήσει τη δυνατότητα να εξιλεωθεί για την παράλειψη της πηγής στο προηγούμενο άρθρο του.

Επίσης, αννοίω ξανά τα σχόλια, για να δω τες απόψεις σας.

, , , ,

29 responses to “Μιχάλη Χατζηβασίλη του Φιλελεύθερου, αντράπου”

 1. Μπράβο ρε! Πολλοί δημ(ι)οσιογράφοι θεωρούν ότι δεν υπάρχουμε! Κρίμας….
  Τζείνο που θωρώ γενικά στην Κύπρο, είναι η έλλειψη αναφοράς στην πηγή. Κάμνουν το συνήθως, οι εφημερίδες μεταξύ τους τζαι τα τηλεοπτικά κανάλια. Εννα αντραπούν πάνω σου;

 2. Κύπριοι Δημοσιογράφοι…

  Άμα σκεφτείς ότι η πρώτη φίρμα εν ο Τσουρούλλης, σκέψου πως εν οι υπόλοιποι!

 3. Μπράβο σου που ασχολήθηκες τόσο πολλά, ο παραπάνω κόσμος θεωρεί τετριμμένα τα θέματα ορθογραφίας, δεδομένου ότι εν τζιαι δύσκολη γλώσσα στην οθρογραφία της η ελληνική. Ο "δημοσιογράφος" (ο θεός να τον κάμει) εφρόντισε να καλύψει τα νώτα του κάμνοντας μιαν ασαφή αναφορά στην πηγή, στην πρώτη του παράγραφο. Έτσι για να εν καλυμμένος αν τυχόν του κάμεις αγωγή. Που θα εμπορούσες να του κάμεις, δηλαδή. Αλλά το σκεπτικό τους ούλλους τούτους τους δημοσιογραφίσκους εν ότι επειδή εν τόσο χρονοβόρα, ενεργοβόρα τζιαι ακριβή διαδικασία τα δικαστήρια, εν θα κινηθεί κανένας εναντίον τους.

 4. Απορώ πόσο καλυμμένος ένι με το να αναφέρει ότι αναρτήθηκαν μέχρι και στο διαδύκτιο απλά.
  Εγώ έννα το βάλω κάπου το άρθρο σου τούτο, αύριο μάλλον.
  Επαλάβωσα, αλλά έχω να σου πω για κοπελλούα στη Γαλλία που έβαλε φωτογραφία της στο μπλογκ της τζαι έπιασεν την το Ζάρα τζι έκαμεν την φανέλλα χωρίς να της πει οτιδήποτε.
  Πόσο μάλλον δαμέσα που δεν υφίσταται χαζίρι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
  Χωρκαθκιά αν με ρωτάς.

  Ελπίζω να δει ο λεγάμενος το παρόν ποστ τζαι να αντραπεί νάκκον….

 5. @Ανώνυμος: Θενξ ε λοτ!

  @HeatJo: Ξέρω ότι σα μονάδα είμαι πολλά μιτσής για να με υπολογίσουν ρε φίλε, όμως, όπως θωρείς, εν έκατσα ηττοπαθής να τους παρακολουθώ, αλλά απάντησα. Η αναφορά στην πηγή, τουλάχιστο σε σημαντικά θέματα, έπρεπε ναν θέμα ηθικής, όι τήρησης κανόνων τζιαι πελλάρες. Αλλά πόσο βλάκας θα ήταν κάποιος να γυρεύκει ηθικήν στην Κύπρο του σήμερα;

  @Anti-Christos: Εν μου αρέσκει να γενικοποιώ, γι'αυτό το μόνο που έκαμα είναι να αναφέρω την υπόθεση τζιαι να ζητήσω το ηθικώς σωστό κατ'εμέ. Ούτε είπα για δημοσιογράφους, ούτε εκατηγόρησα κανέναν, Το συγκεκριμένο άνθρωπο ούτε που τον ξέρω.

  @homo anisorropus: Να'σαι καλά!

  @Eólica: Είμαι άρρωστος με την ορθογραφία! Εν εθεώρησα ότι εν καλυμμένος με τζείνη την αναφορά, απλά είπα ότι εν σα να του εδίουν παραπάνω σημασία απ'όσην του αξίζει αν ασχολούμουν τόσο πολλά! Τούτο που έκαμα τζιαι οι αναδημοσιεύσεις σας, για τες οποίες σας υπερευχαριστώ, εν αρκετά νομίζω.

  @ππππποστ: Το ότι έχουμε δημοσιογράφους ανάμεσα μας εν παίζει κανένα ρόλο νομίζω. Το θετικό εν η προβολή, ναι, τα αρνητικά εν τα υπόλοιπα!

  @Moonlight: Όπως είπα, για μένα έννεν καλυμμένος με τζείνη την αναφορά, παρόλο που εν προφανές πως ο ίδιος πιστεύκει άλλωσπως. Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.. Είπαμεν, έννεν τόσο θέμα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, όσο σωστής στάσης απέναντι σε κάποιον που είshεν ένα πρωτότυπο θέμα το οποίο κάποιος άλλος αντέγραψε ή χρησιμοποίησε. Ελπίζω το τζιαι γω τζιαι ας μεν φκει να απολογηθεί, φτάνει να αναγνωρίσει το λάθος του τζιαι να μεν το επαναλάβει..

  Ευχαριστώ σας ούλλους για τες αναδημοσιεύσεις! United we stand, divided we fall..

 6. Δεν είμαι η κατάληλη να σχολιάσω τα της ορθογραφίας…
  θα αρκεστώ να πω ότι καλά εκανες και άνοιξες τα σχόλια, να σου λέω τα κουλά μου βρε αδερφέ!!
  πολύ μου αρεσει το νεο λουκ του μπλογκ σου,μιλάω για το ρετιρέ!!
  Χρόνια πολλά αγορίνα μου, καλά να περνάς!!

 7. Φουλάρα μου, μπορείς να σχολιάζεις τα πάντα, το'χουμε ξαναπεί! Χρόνια πολλά αγαπούλα, να'σαι καλά 🙂

 8. Κανονικα πρεπει να το αναδημοσιευσουμεν ουλλοι… αν δεν εν αλλο, εν να δωσουμε το μηνυμα οτι εν δεχουμαστεν την χρηση/αντιγραφη/κλοπη κειμενων!

  Εν θα ηθελα ν' ανοιξω την εφημεριδα τζαι να δω ενα κειμενο δικο μου μεσα, χωρις να ξερω τιποτε…

  Υπαρχει τροπος να κατοχυρωσεις το μπλογκ σου με καποιο τροπο, πχ με μια δηλωση περι πνευματικων δικαιωματων ή κατι?

 9. @Grouta: Να το κατοχυρώσεις νομικά, νομίζω πως όι. Υπάρχει, όμως, τρόπος να ενημερώσεις τους αναγνώστες σου για τα δικαιώματα τους περί αντιγραφής περιεχομένου από το blog σου. Έχω τούτη την ανακοίνωση, την οποία αφαίρεσα που το κεντρικό menu, όταν είπα ότι θα εμπιστευτώ την ηθική των επισκεπτών. Η σελίδα που την οποία μπορούμε να πάρουμε τις άδειες περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι τούτη: http://creativecommons.org/..

 10. Μπορεί επειδή είχες γράψει να το προωθήσουμε, για να συγκινηθεί κάποιος να τα αλλάξει τα λάθη, γι αυτό να το έκανε ο Μιχάλης.

  Μπορεί να είμαι και προκατειλημμένος με τους δημοσιογράφους. Πέραν της πλάκας, οι πλείστοι δημοσιογράφοι του έντυπου τύπου έτσι συμπεριφέρονται. Λίγο υπεροπτικά. Και να τολμήσω να πω πώς αν εστελνες email να κάνεις παράπονο εκεί μέσα, θα το έτρωγε η μαρμάγκα. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα κάνει κάποια αναφορά επόμενες μέρες.

 11. @AST: Ευχαριστώ που ξαναπέρασες. Άσχετα με το λόγο για τον οποίο το έκαμε, μια αναφορά στην πηγή εν ήταν κόπος νομίζω..

  Περί email ούτε επέρασε που το νου μου, ξέροντας ότι θα εσυνέβαινε τούτο που λαλείς.. Ακόμα τζιαι αν είδε τούτο το post, αμφιβάλλω αν θα κάμει κάποιαν αναφορά..

 12. Τουλάχιστον τωρά αντράπην κανένας τουλάχιστον που τους μαστόρους να σου στείλουν μιαν απολογία να τα σάσουν;

  Δημοσιογραφία…

  Έτο, υπάρχουν οι κομματικές τζιαι ο Πολίτης πον ο Φιλελεύθερος του φιλελεύθερου τζιαι ο Φιλελεύθερος πον ον Πολίτης του πολίτη. Πέψι οξά κοκακόλα για κρασίν;

 13. @Rania: Έshεις δίκαιο..

  @Πρας: Τζιαι τη φωτογραφία να έβαλλε, εν θα με πείραζε. Φτάνει να ελάλεν πόθθεν τα ήβρεν..

  @Aceras: Τίποτε ως τωρά τζιαι, για να είμαι ειλικρινής, εν περιμένω κάτι ουσιώδες. Καλά τα λαλείς..

 14. Name and shame!!!
  Etyxe kai se mena afto otan kipria dimosiografos polles fores antegrapse posts apo to blog mou kai ta dimosiefse sto "periodiko" me to diko tis onoma xwris na anaferthei pote stin pigi.

 15. Επειδη απ'οτι καταλαβα εγινεν πολλα της μοδας τελευταιως να κλεφκουν που blogs διαφοροι "δημοσιογραφοι" και να τα παρουσιαζουν ποτζι ποδα σαμπως τζαι εν δικα τους, εισηγουμε να καμουμε ενα blog για να μπορουμε οσοι που μας θελουμε να καταγγελουμε ονομαστικως αυτους που το καμνουν. Ειμαι σιγουρη οτι εννα βρεθουν κι αλλα που εν το εμαθαμεν ποττε οτι εγιναν.

 16. Ελειψα 2-3 μέρες και εμπήκαν κλέφτες???? Θα βάλουμε πάνω συναγερμό, θα το ψάξω..
  Τα φιλιά μου και τις καλύτερες ευχές μου TT!!!

  P.S. Χ"Βασίλη αντράπου εν λίγο..όταν ο νους το ανθρώπου δεν τον βοηθά και κλέβει επώνυμα στρουθοκαμηλίζοντας, τα λόγια είναι περιττά.

 17. φίλε ειναι για να αντιληφθούμε και την δύναμη που έχουμε πλέον ούλλοι μας δαμέσαδα

  οι δημοσιοκάφροι ανθρώπακια υπαλλαληλάκοι απλά γράφουν για να κάνουν την "δουλειά" τους σε αντίθεση με τους μπλόκερς που γράφουν επειδή θέλουν να μοιραστούν αυτά που τους ενδιαφέρουν, καλή ώρα όπως εσύ τωρά!

  πάντως κάτι οπυ μου έρχεται πρώτα και κύρια στο μυαλό σε σχέση με την αναφορά της πηγής,

  από την στιγμή που άλλες εφημερίδες έχουν δεκτεί ως ξεχωριστές persones μπλόκερς όπως είναι νομίζω η καθημερινή ή ο πολίτης της δρακούνας που γράφει με ακριβώς αυτήν της την ιδιότητα, τότε είναι δεδομένο τζαι με αφορμή τούτο ότι ο κάθε μπλόκερ έχει την ιδιότητα του μπλόκερ δηλαδή του ανθρώπου που γράφει τις απόψεις του και όχι μόνο οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και άρα να αναφέρονται

  από κει και πέρα η αναφορά της πηγής ειναι απαραίτητη και η μη αναφορά της εμπίπτει σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά του δημοσιοκάφρου

  πάντως εισηγούμαι για να τον ξεμπροστιάσεις τέλεια να τους στείλεις φαξ με απόδειξη παραλαβής του τζαι μετά σκάνναρε τζαι βάρτο στο ιντερνετ

  ή αν δεν θέλεις να φανούν καθόλου τα στοιχεία σου στείλε τους e mail εκτύπωσε την αναφορά ότι στάληκε τζαι στείλτους το με φαξ από κανά περίπτερο ή γραφείο

 18. εγώ νομίζω καλού κακού να συμβουλευτείς δικηγόρο!αμφίβολο αν είναι καλυμμένος με το "κάποιοι φρόντισαν να το αναρτήσουν στο διαδύκτιο"!Βέβαια το ότι εδώ δεν γράφει απαγορεύεται η αντιγραφή είναι διφορούμενο μπορώ να πω!Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς δικηγόρο!

 19. Ο συγκεκριμένος -και άλλοι- είναι απαράδεκτος! Φαίνεται όταν εκάμναν δεοντολογία στο πανεπιστήμιον έλειπε.

  (Κάτι ελαφρώς άσχετο. Επειδή κι εμένα πιάνει με κάτι με τα ορθογραφικά και λοιπά λάθη, θερμή παράκληση για τη ψυχική μου υγεία όπως μη γράφετε τα κυπριακά διπλά σύμφωνα με λατινικούς χαρακτήρες :))

 20. @louloudaki: Ήταν τζιαι σένα πρόσφατο, α! Τι έκαμες τελικά; Είχες κανένα αποτέλεσμα; Τζιαι καλωσόρισες..

  @Στρουμφίτα: Εν καλή η ιδέα σου για το blog τζείνο, αλλά εν ξέρω κατά πόσον εννα βοηθήσει πραγματικά.. Ίσως να ήταν καλύτερα αν όποιος εντόπιζε έτσι καταστάσεις να το δημοσίευκε τζιαι να το αναδημοσιεύαμε όλοι οι υπόλοιποι άμεσα.. Καλωσόρισες τζιαι συ!

  @Raindrops: Αγαπημένη μου! Έντζιαι καταλάβουν οι κλέφτες.. Όπου εύρουν τζιαι όπως εύρουν διούν μέσα! Φιλιά, όμορφη μου!

  @osr: Με το πρώτο που λαλείς, συμφωνώ.. Τα υπόλοιπα θα τα σκεφτώ, αν και είπα να μεν του δώσω υπερβολική σημασία τζιαι πάρει πάνω του! Ευχαριστώ και καλωσόρισες!

  @drSpock: Εν πολλοί τελικά έτσι, τι να πεις.. Τους λατινικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώ τους διότι αποδίδουν ακριβώς την προφορά των συγκεκριμένων συνδυασμών γραμμάτων.. Εν ξέρω αν μπορώ να τα κόψω!

 21. χαχα σουπερ παλαβός! ενόμισεν εν θα το δεις? το κακό πλήτουν και την αξιοπιστία της εφημερίδας!!!

 22. Εγινε και στο παρελθον αρκετες φορες μεχρι που αποφασισα να κλεισω το παλιο μου μπλογκ. Ανοιξα νεο και λιγους μηνες μετα, δυστυχως, το συμβαν επαναληφθηκε. Προσπαθησα να επικοινωνησω τοσο με το Περιοδικο οσο και με την ιδια την δημοσιογραφο αλλα δυστυχως δεν ειχα καμια ανταποκριση. Παρακολουθω στενα τη στηλη της συγκεκριμενης δημοσιογραφου και εχω διαπιστωσει οτι πολλες φορες αντιγραφει ποστς απο διαφορα μπλογκς. Δεν γνωριζω αν υπαρχει νομοθεσια ή νομικο προηγουμενο στην Κυπρο σχετικα με αυτο το θεμα αλλα θα το ψαξω εαν χρειαστει.

 23. @Πατάτα: Για να τους κρατά η εφημερίδα, πάει να πει πως τους στηρίζει. Σκέφτομαι να στείλω ένα mail, να δω αν γίνει κάτι..

  @SKonte: Τίποτε απολύτως ως τωρά, φίλε..

  @louloudaki: Είδα την υπόθεση σου τζιαι κατάλαβα ποιά ήταν η συγκεκριμένη. Η εκτίμηση που της είχα ήταν ήδη υπό το μηδέν, οπότε ντάξει.. Ούτε εγώ ξέρω αν υπάρχει κάτι στο Νόμο, σχετικό με το θέμα. Ας μας πουν οι δικηγόροι που έχουμε δαμέσα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *