Πάρε μέρος στο πρώτο συλλογικό βιβλίο της κυπριακής μπλογκόσφαιρας!


Ο misharos είχε μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ιδέα και δε μπορούσα παρά να προσφερθώ να βοηθήσω όταν μου το ζήτησε. Θα φτιάξουμε το πρώτο βιβλίο που θα αποτελείται αποκλειστικά από κείμενα των κυπρίων bloggers και θέλουμε τις συμμετοχές του καθενός από εσάς! Εκτός από τη συμμετοχή, θα βοηθούσε και η διάδοση της ιδέας για να έχουμε όσο περισσότερο και καλύτερο υλικό γίνεται!

Αντιγράφω από το blog του όπως τα εξήγησε και ο ίδιος:

Πριν ένα μήνα η Πρασινάδα επαρουσίασεν την ιδέα που η ίδια, ο TwistedTool και γω είχαμε συζητήσει για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού μπλογκερικού βιβλίου, μιας συλλογής δηλαδή που διάφορα κείμενα που εμάς τους ίδιους τους μπλόγκερς.

Το αν θα υλοποιηθεί ή όχι εξαρτάται που τον καθένα σας. Ερίξαμεν την ιδέα, άρεσε στους περισσότερους τζιαι τωρά μένει να στείλετε τα κείμενα σας όσοι θέλετε να είσαστε μέρος αυτού του συλλογικού βιβλίου. Ευελπιστώ ότι θα έσιει θετική τζιαι αρκετή ανταπόκριση 🙂

Τι εν τούτο που αθυμηθήκετε πάλε;
Μια προσπάθεια να αναδείξουμε τη δύναμη του κυπριακού blogging, τις διάφορες πτυχές του, από χιουμοριστικές μέχρι σοβαρές, από κουτσομπολιό μέχρι φιλοσοφικούς στοχασμούς. Όλα μέσα από προσωπικά βιώματα. Θα εκδοθεί σε ebook και στο μέλλον μπορεί σε κανονικό βιβλίο. Εν σημαντικό να υπάρχουν όσο πιο πολλές συμμετοχές, τζιαι εν καλό για τον καθένα να συμμετέχει.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;
Οποιοσδήποτε είναι ή ήταν μέρος της κυπριακής μπλογκόσφαιρας.

Σε ποια γλώσσα μπορόυν να είναι γραμμένα τα κείμενα;
Στην κυπριακή διάλεκτο, στη δημοτική ελληνική και στην αγγλική.

Πόσα κείμενα μπορώ να στείλω;
Το όριο είναι 3 κείμενα, τα οποία συνολικά να μη ξεπερνούν κατά πολύ τις 3000 λέξεις.

Μέχρι πότε μπορούμε να στείλουμε τα κείμενα;
Από σήμερα, 26 Ιουνίου, μέχρι την 21η Ιουλίου.

Τι είδους κείμενα μπορούμε να στείλουμε;
Ο,τιδήποτε. Διηγήματα, ποιήματα, τσιατιστά, μαντινάδες, χαικού, κουβέντες του καφενέ…
Μπορείτε να στείλετε κείμενα που ήδη έχετε γράψει, ή να γράψετε καινούρια.

Υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το περιεχόμενο;
Κανένας μη λογικός περιορισμός. Είναι δεδομένο ότι δεν επιτρέπονται κείμενα με υβριστικό, προκλητικό και εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Κανένα βιογραφικό παίζει;
Μπλογκογραφικό καλύτερα. Όποιος θέλει μπορεί να στείλει το μπλοκογραφικό του, μέχρι 150 λέξεις. Πότε άρχισε να γράφει, γιατί γράφει, για ποια πράγματα γράφει συνήθως κλπ

Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες για οδηγίες μπορείτε να στείλετε email στο odos.vivliou@gmail.com 🙂
Όποιος θέλει μπορεί να το προωθήσει μέσα τζιαι που το δικόν του μπλογκ!

Με απλά λόγια δηλαδή:
Μαζέψετε τα 3 κείμενα σας που θέλετε να μπουν σε ένα συλλογικό βιβλίο (φροντίστε να μεν ξεπερνούν ούλλα μαζί τες 3000 λέξεις) ή ετοιμάστε καινούργια τζιαι στείλτε μας τα για να τα ετοιμάσουμε για το βιβλίο. Ετοιμάστε τζιαι μια σύντομη περιγραφή του εαυτού σας τζιαι του blog σας μέσα σε 150 λέξεις αν θέλετε τζιαι βάρτε την μαζί. Ταυτόχρονα όμως, προωθήστε την ιδέα για να το μάθουν όσοι παραπάνω bloggers γίνεται τζιαι να έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Μεν αντραπείτε τζιαι μεν εύρετε δικαιολογίες: ούλλοι έχουμε κάτι δικό μας στο blog που θεωρούμεν ότι του αξίζει κάτι παραπάνω. Ορίστε μια καλή ευκαιρία για να γίνει μια αρχή!

Περιμένουμε ερωτήσεις, απορίες, διευκρινίσεις, προώθηση και φυσικά τις συμμετοχές όλων!

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *