Περήφανος Αιμοδότης!


Χτες στις 18.30 είχε προγραμματιστεί αιμοδοσία στην κοινότητα μου. Πήρα τον αδερφό μου, ο οποίος δεν το είχε ξανακάνει και πήγαμε. Ήμασταν εκεί ένα τέταρτο νωρίτερα και η αίθουσα είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει με εθελοντές. Μέχρι να τελειώσουμε εμείς, ο κόσμος είχε σχηματίσει ουρά μέχρι έξω από την αίθουσα!

Σκοπός της ανάρτησης δεν είναι η αφήγηση της αιμοδοσίας. Εκείνο που θέλω να κάνω είναι να προτρέψω όλους, όσους μπορούν, φυσικά, να γίνουν αιμοδότες, αν δεν είναι ήδη. Όσοι είστε, μπορείτε να επιβεβαιώσετε το απίστευτα όμορφο αίσθημα που δίνει αυτή η πράξη.

Οι άνδρες μπορούμε να δίνουμε αίμα κάθε τρεις μήνες, ενώ οι γυναίκες κάθε έξι. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μιλήστε με κάποιο γιατρό.

Δεν υπάρχει τίποτε να φοβηθείς. Το μόνο που θα νιώσεις είναι ένα αμελητέο, στιγμιαίο τσίμπημα. Και, πίστεψε με, ο πόνος αυτός που θα νιώσεις είναι ο μικρότερος που θα έχεις στη ζωή σου, αλλά μπορεί να καταλήξει να κάνει το μεγαλύτερο καλό για τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου. Και τι κοστίζει; Καλή διάθεση και είκοσι λεπτά από το χρόνο μας.

Μην περιμένεις. Μπορεί να σώσεις μια ζωή αν βιαστείς.

, , ,

7 responses to “Περήφανος Αιμοδότης!”

 1. Άντε και δωρητές οργάνων. Και δίνουμε και που και που στους γιατρούς χωρίς σύνορα, ε?

 2. Αυτούς πρέπει να τους εντοπίσω κάποια στιγμή.. Αλλά για να δώσω, θα πρέπει να έχω, οπότε θα χρειαστεί να κάνουν λίγο υπομονή.. 🙂

 3. εγώ να πάω, αλλά φοβάμαι θα με βάλουν κάτω να μου βάλουν αντί να δώσω…
  πέρα τούτου, ο άντρας μου είναι χρόνια αιμοδότης,μακάρι να μπορουσα και εγώ αλλά έχω χαμηλό αιματοκρίτη..
  καλό βράδυ…

 4. Είσαι τυχερός που μπορείς. Και μπράβο συο που εκτός του ότι μπορείς, θέλεις κι'όλας. Εγώ προσπαθούσα για χρόνια να τους πείσω, αλλά λόγω πολύ χαμηλής πίεσης με έδωχναν σε κάθε απόπειρα με την επωδό "φάε κανένα αλμυρό και μετά έλα". Από πέρισυ μου το απαγόρεψαν οριστικά λόγω θυροειδικών αντισωμάτων.

  Και όσο σκέφτομαι ότι πολύς κόσμος μπορεί,αλλά,δεν ξέρω, μάλλον το ξεχνάει…

 5. @ η silveriana:

  Αρχικά καλωσόρισες!

  Για να σου λένε πως δε μπορείς, τότε σίγουρα υπάρχει σημαντικός λόγος και καλύτερα να μην επιμένεις, νομίζω. Βέβαια είναι κρίμα που κάποια που θέλει, δε μπορεί, αλλά τι να κάνουμε;

  Για αυτούς που το "ξεχνάνε" έκανα κυρίως αυτή την ανάρτηση, μπας και υπενθυμίσω σε κάποιους από αυτούς ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα!

  Σε ευχαριστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *