Περί του blog μου και μια ανακοίνωση


Έψαχνα αφορμή για να γράψω μερικά πράματα περί του Twistedness (former Twisted’s) και νομίζω πως βρέθηκε η ευκαιρία, χάρη σε μια ανακοίνωση που έχω να κάνω. Η ανακοίνωση είναι στο τέλος της ανάρτησης, οπότε όποιος θέλει, μπορεί να κάνει scroll down και να τη διαβάσει, skipπάροντας τις υπόλοιπες βλακείες μου.

Πρώτα πρώτα, θεωρώ ότι το κάθε blog είναι μέρος της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη του, ένας καθρέφτης της ψυχής και του νου του. Παραδείγματα; Ο Invictus: πολυσχιδής, πολυδιάστατος, αθκιασερός και ιδιοφυής. Η Πρασινάδα: τρελή επιστήμων, απλό σε εμφάνιση blog λόγω απειρίας στο θέμα, αλλά τα γραφόμενα της σφύζουν από χιούμορ, νοσταλγία για την πατρίδα και προσπάθεια για επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους. Ο αστροναύτης: απλός σχεδιασμός, όλο το βάρος στα κείμενα, στις bold λέξεις και τα έγχρωμα γράμματα, για να βγουν οι ιδέες και τα νοήματα. Η ΦΟΥΛΗ: τρελή και παλαβή με τις γάτες (δεν ξέχασα για το bannerάκι!), τάση για συχνές αλλαγές, αγάπη για τη μουσική και μηδέν κόμπλεξ. Ο offshade: χιούμορ, ταινίες, βιβλία, μουσική, comics και ταυτόχρονα βαθείς σκέψεις, προβληματισμοί, μίση σμίγουν σε ένα blog που φέρει τη σφραγίδα του σε κάθε πράσινη γωνιά, αλλά και την αγάπη του για το sharing.
Έτσι και το δικό μου blog καθρεφτίζει την προσωπικότητα μου. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε και κάμποσες μαλακίες διασκορπισμένες (όχι και τόσο) ατάκτως μέσα σε σκούρα γράμματα. Το blog μου γνώρισε άπειρες μεταμορφώσεις, δείγμα της διαταραγμένης προσωπικότητας μου. Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες, αφού δεν άλλαξε κάτι στη διαταραχή αυτή. Χρώματα, φόντα, εικόνες, γραμματοσειρές, gadgets, διατάξεις. Δεν έμεινε τίποτε σταθερό από το Γενάρη του 2010, εκτός από τον τριχωτό τύπο που το διαχειρίζεται. Πάντα εξέφραζε εμένα, πάντα μου άρεσε και πάντα έμοιαζε με ένα blog το οποίο δε θα είχα πρόβλημα να επισκέπτομαι συχνά και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Και θα κάνει ακόμα κάτι: θα συνεχίσει να είναι το εργαλείο που χρησιμοποιώ καθημερινά για να διαβάζω τα αγαπημένα μου blogs.
Μέχρι πολύ πρόσφατα το blog μου ήταν πιο βαρύ κι από μένα, αλλά δε με ένοιαζε, καθώς με ικανοποιούσε. Μετά από παρότρυνση κάποιων και αφού αποφάσισα ότι θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς κάποια gadgets, αφαίρεσα κάποια από αυτά, έκανα και κάποιες άλλες αλλαγές και τώρα νομίζω κι ελπίζω πως έχει ελαφρύνει λίγο και φορτώνει πιο εύκολα. Συνεχίζει να με ικανοποιεί απόλυτα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα αλλάξουν ξανά μερικά πράματα.
Όπως και να’χει, this is just me και δεν είναι αναγκασμένος κανένας από εσάς να συμφωνεί ή να ανέχεται ή να δέχεται τις απόψεις μου. Και πολύ περισσότερο, κανένας δεν είναι αναγκασμένος να επισκέπτεται αυτό το blog. Όσοι το κάνουν, ελπίζω να το κάνουν από συμπάθεια προς εμένα ή/και ενδιαφέρον για το τι μαλακία σκέφτηκα να γράψω. Υπάρχουν το στιχάκι και το wallpaper που αλλάζουν πολύ συχνά (καθημερινά υπό ιδανικές συνθήκες), αλλά και οι αναρτήσεις δεν είναι τόσο σπάνιες, οπότε κάποιοι από εσάς ίσως έρχονται συχνά εδώ.
Έχοντας αυτά κατά νου, προχωρώ στη διαπίστωση που έκανα και στην απόφαση που πήρα ως αποτέλεσμα αυτής.
Η διαπίστωση έγινε μέσα από την εμπειρία, όχι μόνο από το δικό μου blog, αλλά και από όλα όσα παρακολουθώ αυτά τα λίγα χρόνια. Κάθε καινούρια ανάρτηση θάβει την προηγούμενη. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με μια ανάρτηση, από τη στιγμή που στο ίδιο blog έχει δημοσιευτεί μια νεότερη της. Έτυχε και σε μένα, σαν ιδιοκτήτης του blog, να αγνοήσω, χωρίς να έχω κακή πρόθεση, σχόλια σε παλιότερες αναρτήσεις, παρόλο που είχα ειδοποιηθεί μέσω email για την ύπαρξη τους. Πόσο πιο εύκολο είναι για τον απλό αναγνώστη να προσπεράσει παλιές αναρτήσεις ή συζητήσεις στα σχόλια τέτοιων, όσο ενδιαφέρουσες κι αν ήταν αυτές;
Η απόφαση που πήρα για το θέμα είναι στυγνή αντιγραφή αυτού που κάνει ένας άλλος Twisted, ο Twisted Sifter. Κάτι παρόμοιο κάνει κι ο offshade στο αριστερό μέρος του blog του, κάτω από το “ΠΑΛΙΑΤΖΟΥΡΕΣ”. Κάθε Κυριακή θα σας υπενθυμίζω μια ανάρτηση από τις σχεδόν 500 μέχρι τώρα. Η παλιά ανάρτηση θα παραμένει στον αρχικό της χώρο μαζί με τα όποια σχόλια είχε αποκτήσει τότε και στην καινούρια θα υπάρχει μόνο το link για να μεταβεί εκεί όποιος θέλει να διαβάσει, να σχολιάσει ή οτιδήποτε άλλο.
Ελπίζω να σας αρέσει η ιδέα και η εφαρμογή της να φανεί χρήσιμη για εσάς, για μένα και το Twistedness.
, ,

14 responses to “Περί του blog μου και μια ανακοίνωση”

 1. Προσωπικά χρησιμοποιώ τα random posts γι' αυτό το σκοπό. Είναι πολύ βολικό για υπενθύμιση των παλαιότερων αναρτήσεών σου.
  Παρ' όλο που σε παρακολουθώ από τη δημιουργία του blog, έχω να πω ότι ορισμένες φορές υπάρχουν ποστς που δεν θυμόμουν ότι τα είχες γράψει.
  Πάντως, ακούγεται ενδιαφέρον να επιλέγεις εσύ κάθε φορά ποιο ποστ θα μας δείξεις να σχολιάσουμε ενδεχόμενα.
  Και ακριβώς επειδή αντικατοπτρίζει εσένα αυτό το blog το αγαπώ 🙂

 2. παιδί μου..έτσι που εξεκίνησες λαλώ και εγώ εννά μας πεί οτι εννά το κλείσει! μα τόση σοβαρότητα για τα random posts?..να βάλεις μάνα μου και random και post of the week/month/year και εμείς εννά σχολιάζουμε μεν φοάσαι!:p

 3. χαχαχαχαχα Έφυρεν με η περιγραφή για μένα!!! Να'σαι καλα!!
  Επειδή είπες οτι τα ποστ μου σφυζουν απο χιουμορ τζαι έβαλες με στην ίδια παράγραφο με τον ντήαρεστ Ινβίκτους, σε συγχωρω για το "λόγω απειρίας" 🙂

  Ααααα!! Ωραία ιδέα τα ραντομ ποστς!!! Εγώ έχω μόνο τα τοπ 10….αλλά καλή η ιδέα σου!!

  Αλλά ναι, θεωρώ οτι τα μπλογκς μας αντικατοπτριζουν ποιοι είμαστε…Τζαι οκέι, το μπλογκ σου εκράσhαρεν μου το Σαφάρι 2 φορές στο παρελθόν αλλά υγεία να υπάρχει τζαι αν χρειαστεί, για σένα θα ανοίξω το μισησμένο ΦάιερΦοξ.

 4. Αγαπημένο αρκούδι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,μεγάλη μου τιμή που μετά από 167 αναγνώστες επέλεξες να κάνεις αναφορά σε μενα, και στο δικό μου γατόσπιτο.
  Ένα πράγμα που αγαπώ σε σένα είναι ότι σέβεσαι τον σχολιαστή σου,όποιος και αν είναι, ότι παπάντζα και να γράφει.
  Οσο για μένα μπορεί να μην είμαι πανεπιστημιακού επιπέδου μα προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου μέσα από τα σχόλια, και το δικό μου μπλογκ, το οποίο εκανα να γράφω ότι μου κατέβει χωρίς να με νοιάζει τι θα πει ο άλλος και προσπαθώντας πάντα να σέβομαι και να μην θίγω τον κάθε φίλο αναγνώστη…..
  Αυτή είμαι, πήξαμε στην σκατοκουλτούρα και στην διθενιά …
  Είμαι σίγουρη ότι δεν ξέχασες το bannerάκι και σε ευχαριστώ που πάντα είσαι εκεί πρόθυμος να με βοηθήσεις στην κάθε απορία, ασχετοσύνη μου…
  Σε αγαπώ για αυτό που είσαι…
  καλημέρα αγαπημένε μου

 5. Ότι αλλαγές και να κάνεις καλοδεχούμενες εσύ ξέρεις… τα φιλιά μου…
  Εκπομπή πότε θα έχουμε οεο;;; εεεεεε

 6. Εγώ απλά θέλω να τονίσω οτι διαβάζω σε μόνο και μόνο έπειδή με αναγκάζει η μάμμα μου οκ;;
  Καλή ιδέα τιύτη με τα παλιά ποστς! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

 7. @MarMar: Τα random είναι random, αυτό θα είναι πρόταση από μένα. Έχει διαφορά. Κι εγώ ξεχνώ αναρτήσεις μου παλιές, γι'αυτό είπα στο τέλος αυτής της ανάρτησης πως η κίνηση αυτή ίσως φανεί χρήσιμη και για μένα.

  @Rania (και όσοι απαντήσατε σχετικά): Εσκέφτουμουν πριν λλίες μέρες να ανακοινώσω το κλείσιμο του blog, έτσι για πλάκα, αλλά ήμουν μπίζι και εν τα κατάφερα. Τώρα πλέον, συνεχίζω κανονικά μάλλον. Ως πάρατζει 🙂 Εν θα είναι post of the week, αλλά πιο πολλά σαν υπενθύμιση!

  @Πρας: Νομίζω οι περιγραφές μου ήταν spot on τζιαι εν θέλω αντιρρήσεις! Παραδέχτου ότι είσαι άπειρη τζιαι κανεί 🙂 Όπως είπα, έννεν random! Ε καλά, Safari sucks big time, ούλλοι ξέρουμεν το! Firefox RUUUULZ 😀 Αλήθκεια όμως, εν τιμή για μένα τούτο που λαλείς τζιαι εκτιμώ το.

  @KANTHAR0S: Η γνώμη σου είναι σημαντική κι εκτιμείται, φίλτατε! Σε ευχαριστώ πολύ 🙂

  @ΦΟΥΛάρα: Η τιμή είναι δικιά μου που σε έχω φίλη. Τέλος! Ακριβώς αυτή την αυθεντικότητα αγαπώ σε σένα και δε θέλω να την αλλάξεις ποτέ 🙂 Ξέρω ότι με στηρίζεις ό,τι κι αν κάνω κι ευχαριστώ! Εκπομπή είπαμε, σκούρα τα πράματα, αλλά μη βιάζεστε 🙂

  @xip: Άρα είσαι τυχερή που σε αναγκάζει η Πρασινομήτωρ! Τωρά που συμφωνείς εσύ, εννα το ξανασκεφτώ, ίσως αλλάξω γνώμη τελικά.. 😀

  @kaisούιν: βλ. @Rania τζιαι σιγά μεν σας κάμω έτσι χαττίριν που τα τωρά 😀 Αλλά εν έχω πρόβλημα να με λύσεις.. 😀

  @Ιnvictus: βλ. @Rania τζιαι σιγά μεν αγχώθηκες εσύ! Ξέρω ότι με θωρείς ανταγωνιστικά διότι είμαι ο πιο καλός πλόκερ της Κύπρου (μετά που σένα [προς το παρόν]) τζιαι ήταν να πετάς που τη χαρά σου αν το έκλεια! Παραδέχτου ρε!! Εν τω μεταξύ, εννα σου επήεννεν τζιαι σένα κάτι παρόμοιο, έννεν; Υπενθύμιση παλιών τζιαι σοβαρών posts ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλεις, εννοείται 🙂

 8. Να αλλάξω δεν υπάρχει λόγος, δεν προσπαθώ να δείξω κάτι που δεν είμαι, ούτε να πείσω κάποιους για αυτό που είμαι…
  Μπορεί να μην ξέρω μερικές ξενόγλωσσες λέξεις σχετικές με τα blogs,εχω χλευαστείτε για αυτό αλλά χέστηκα,η αγένεια και η ειρωνεία μας έχει καταπιεί..
  Η ευγένεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα…
  Πες τώρα ότι είσαι τρελός και παλαβός μαζί μου, και ότι ετοιμάζεις φράκο να έρθεις να με ζητήσεις και άσε αυτά που ξέρεις…
  Αν τολμήσεις να ξαναπείς για κλείσιμο του μπλογκ θα φάμε τις γούνες μας!!

 9. περίμενα νέα ανάρτηση για να γράψω στην προηγούμενη. χαίρομαι που αφαίρεσες κάποια γκάτζετς. εν πιο γρήγορο τωρά.

  έρχομαι για να διαβάζω αυτά που γράφεις.

 10. @αστροναύτης: εν ξέρω αν εν ειρωνικά που είπες το πρώτο, αλλά εν με χαλά 🙂 η παρουσία σου εν σημαντική για μένα, οποιοσδήποτε τζιαι να είναι ο λόγος, ρε φίλε. Να'σαι καλά..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *