Πώς φτιάχνουμε περιεχόμενα: “All My Posts” – New Style


Πολλοί από μας γνωρίζουν τις σελίδες “All My Posts” ή “Table Of Contents” ή όπως άλλως ονομάζει ο κάθε blogger τη σελίδα που έχει μαζεμένες όλες του τις αναρτήσεις. Ο πιο διαδεδομένος κώδικας (απ’ όσο γνωρίζω, τουλάχιστον), είναι εκείνος που έχει αποτέλεσμα ίδιο με τη δική μου “All My Posts” σελίδα, διότι κι εγώ αυτόν χρησιμοποίησα εδώ. Click εδώ για να δείτε πώς φαίνεται. Βρήκα ψες ένα νέο κώδικα για τον ίδιο σκοπό, που δίνει ένα άλλο, πιο ωραίο (κατά τη γνώμη μου) αποτέλεσμα. Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα στην αντίστοιχη σελίδα του Wallpapers Blog μου, πατώντας εδώ. Αν σας αρέσει η εμφάνιση του, πάμε να δούμε πώς το εγκαθιστούμε.

Λοιπόν, κατ’αρχήν αποφασίζουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα για τα περιεχόμενα ή αν θα προτιμήσουμε το κόλπο με την παλιότερη ανάρτηση. Θα σας εξηγήσω και τις δύο επιλογές εν συντομία:

α. Για να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα, πάμε: ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ –> ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ –> ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ –> ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ –> ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML, για να τοποθετήσουμε εκεί τον κώδικα που θα σας δώσω σε λίγο.

β. Για να δημιουργήσουμε μια παλιότερη ανάρτηση, πάμε: ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ –> ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ (βρίσκεται κάτω από το πλαίσιο της ανάρτησης) –> ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ και σημειώνουμε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ. Εδώ επιλέγουμε μια ημερομηνία που έχει περάσει, κατά προτίμηση ημερομηνία νωρίτερη από αυτήν της πρώτης μας ανάρτησης. Η ώρα δεν παίζει ρόλο, βάζουμε κάτι στην τύχη. Ξαναπατάμε το ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ για να κλείσει και να μη μας μπερδεύει και μετά πατάμε το ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML για να τοποθετήσουμε τον κώδικα που θα δώσω αμέσως.

Ο κώδικας μας είναι απλός και χρειάζεται μόνο ένα copy-paste από εδώ και μια μικρή αλλαγή, για να τοποθετήσουμε το όνομα του blog μας. Ορίστε ο κώδικας:
 
<link href="http://abu-farhan.com/script/acctoc/acc-toc.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css"></link> <script src="http://abu-farhan.com/script/acctoc/daftarisiv2-pack.js"></script> <script src="http://MYBLOG.blogspot.com/feeds/posts/summary?max-results=1000&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script> <script type="text/javascript"> var accToc=true; </script> <script src="http://abu-farhan.com/script/acctoc/accordion-pack.js" type="text/javascript"></script>
 
Αντιγράφετε τον κώδικα, τον επικολλάτε στη νέα σας σελίδα ή την παλιότερη ανάρτηση που μόλις δημιουργήσατε (πάντα στο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML!), βάζετε το όνομα του blog σας στη θέση του MYBLOG που έγραψα με κόκκινα και είστε έτοιμοι!

Να σας εξηγήσω και πως λειτουργεί μετά την εγκατάσταση για να είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Το gadget χρησιμοποιεί όλο το διαθέσιμο πλάτος που θα βρει, οπότε δε θα χρειαστεί να ρυθμίσετε κάτι σχετικό. Οι αναρτήσεις εμφανίζονται κατηγοριοποιημένες ανά ετικέτα και αριθμημένες. Πατώντας πάνω σε μια ετικέτα, επεκτείνεται το menu και ακριβώς κάτω από αυτή, βλέπουμε όλες τις αναρτήσεις που ανήκουν εκεί. Ας δούμε μια εικόνα για καλύτερη συνεννόηση:

1. Η επιλεγμένη ετικέτα κιτρινίζει κι εμφανίζει  όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Οι ετικέτες είναι κατανεμημένες με αλφαβητική σειρά.

2. Οι σχετικές αναρτήσεις είναι αριθμημένες και κατανεμημένες επίσης με αλφαβητική σειρά. Προσέξτε ότι το gadget χρησιμοποιεί το χρώμα που έχετε καθορίσει να έχουν τα links στο blog σας, πολύ απλά διότι κι αυτά που μας εμφανίζει είναι ενεργά links.

3. To New!! εμφανίζεται δίπλα από τις 10 πιο καινούριες αναρτήσεις του blog, ανεξάρτητα του σε ποιά ή πόσες ετικέτες αντιστοιχούν.

4. Οι υπόλοιπες ετικέτες παραμένουν ανενεργές και κλειστές. Μόλις πατήσουμε πάνω σε κάποια από αυτές, θα ανοίξει και ταυτόχρονα θα κλείσει η προηγούμενη που είχαμε ανοιχτή.

Ελπίζω να καταλάβατε, να σας άρεσε, να σας ικανοποιήσει και να αρέσει και στους επισκέπτες σας αυτό το νέο gadget!

Αφήστε το σχόλιο σας για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση. Θα χαρώ να μου δώσετε το link σας για να δω πως δουλεύει και στο δικό σας blog!

All Credit Goes To Abu Farhan
, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *