4 Χρήσιμα Plugins για τον Firefox


Πολύς λόγος γίνεται για το ποιος browser είναι ο καλύτερος σήμερα. Η απάντηση για μένα είναι ότι ο καλύτερος browser είναι απλά εκείνος που βολεύει περισσότερο τον καθένα. Προσωπικά έχω κολλήσει με τον Firefox κι όσο κι αν χρησιμοποιώ τους άλλους (όχι IE βέβαια) ως δευτερεύοντες, δε σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω την αλεπού.

Βρήκα 4 πολύ χρήσιμα και εντελώς δωρεάν πρόσθετα (add-ons/extensions/plugins) για τον αγαπημένο μου browser και σας τα παρουσιάζω, διότι σίγουρα πολλοί από σας τον αγαπάτε όσο κι εγώ!
 

1. InstantFirefox (DOWNLOAD): Για εμάς, τους πιστούς οπαδούς της καιομένης αλεπούς που ζηλεύαμε τη λειτουργία άμεσης αναζήτησης που παρέχει η Google στον Chrome, υπάρχει λύση. Ονομάζεται InstantFirefox και μας επιτρέπει να κάνουμε αναζήτηση στο Google απλά γράφοντας τις λέξεις που θέλουμε στην address bar. Αυτόματα εμφανίζει τα αποτελέσματα στην κενή σελίδα. Δείτε το video για να καταλάβετε.

2. Dubser (DOWNLOAD): Αν θέλετε να κάνετε εκτεταμένες αναζητήσεις, χωρίς να ανοίγετε πολλές καρτέλες και να μπερδεύεστε, το Dubser είναι η λύση για εσάς. Δίνει τη δυνατότητα για πολλαπλές αναζητήσεις, ανοίγοντας το δικό του παράθυρο μέσα στην ίδια καρτέλα. Υποστηρίζει αναζήτηση στα Google, Google Maps, Bing, Google Translate, Wikipedia και άλλες σελίδες. Το παρακάτω video μάς δείχνει τη λειτουργία του.

3. Siphon (DOWNLOAD): Έχεις συνηθίσει να δουλεύεις με τον Firefox και τα αγαπημένα σου add-ons, αλλά σου λείπουν όταν είσαι εκτός σπιτιού, διότι δε μπορείς να τα έχεις εγκατεστημένα σε όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιείς; Μην ανησυχείς. Το Siphon θα φροντίσει να συγχρονίσει όλα τα add-ons που έχεις εγκατεστημένα σε όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιείς. Χρειάζεται μια απλή δημιουργία λογαριασμού και στη συνέχεια από όποιο υπολογιστή κάνεις Log In, θα έχεις στη διάθεση σου τα αγαπημένα σου add-ons!

4. Link Alert (DOWNLOAD): Απλούστατο, μα και πολύ χρήσιμο. Το μόνο που κάνει το Link Alert είναι να εμφανίζει μια εικόνα δίπλα από το δείκτη του mouse σας κάθε φορά που το περνάτε πάνω από ένα link. Η εικόνα αυτή, διακριτική και κατατοπιστική, δείχνει το είδος του link που πρόκειται να επισκευθείτε, ενημερώνοντας σας έτσι για πιθανές μεταβάσεις σε μη επιθυμητές τοποθεσίες στο διαδίκτυο. Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται όλοι οι τύποι link που υποστηρίζει.

Με ένα click στο DOWNLOAD δίπλα στο όνομα του καθενός, πηγαίνετε στη σελίδα για να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, αυτά τα χρήσιμα add-ons για το Firefox σας! Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα. Προσωπικά χρησιμοποιώ και τα 4 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Thanks to AddictiveTips
, ,

4 responses to “4 Χρήσιμα Plugins για τον Firefox”

  1. Υπάρχει μια συλλογή add-ons στο FF που ονομάζoνται Make it more like Opera ή κάπως έτσι. Προσπαθεί να ενσωματώσει κάποιες από τις λειτουργικές ευκολίες του Opera στην φλογαλεπού, γιατί, επειδή ο Opera είναι απλά ο καλύτερος browser. Λείπει βέβαια ένα add-on που θα λέγεται Make it fast like Opera. Θα αργήσει πολύ μάλλον.

    Όπως και να 'χει και για να βοηθησω όλους εσάς τους αλεπουδιάρηδες, το καλύτερο add-on για FF είναι το feedly. Πολύ χρήσιμο και όμορφο για όσους παρακολουθούν έναν σκασμό σελίδες. Τσεκάρετέ το οπωσδήποτε. Τι; Το Opera έχει κάτι παρόμοιο από γεννησιμιού του, χωρίς add-on? Ξεκουράζω τη βαλίτσα μου. (I rest my case)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *