A Twisted Book (?)


Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά,
γνώριμο είναι το font που διαβάζετε.
Είμαι ζωντανός τζιαι καλά στην υγεία, παρόλο που κανένας εν έμπηκεν στον κόπο να μας πέψει έναν email να δει άμπα τζιαι αποδημήσαμεν εις Μάστρον, να εισβάλει έσσω μας άμπα τζιαι είμαστεν λυμένοι μες το κρεβάτιν με έναν ποτσίν Nutella στο shέριν, να δώκει τη φωτογραφίαν μας στην αστυνομίαν τζιαι να μας δηλώσει χασιμιούς άμπα τζιαι απήγαγεν μας καμιά ανώμαλη οργάνωση. Ντάξει ρε, ξέρω πως εν είμαι τζιαι κανένας Ινβίχτος. Απλά έπρεπε να ιδιοτροπιάσω νάκκον.
Γιατί πετάσσουμαι τωρά, στα καλά καθούμενα, σαν είσαστεν στην ησυχία σας τζιαι ενοχλώ με την παρουσία μου;
Έχω το λόγο μου, ντα;


Τζιαι έτσι για να ξέρετε, έκαμεν τζιαι ο Εύρος post φέτος.

Επίσης, η αγαπητή Kiddo έσυρεν μας τη μπηχτήν της πριν λλίες μέρες. Παρόλον που ίσως να μεν εν για μένα που ελάλεν!

kind reminder to bloggers: u r supposed to blog every now and then
— Beatrix Kiddo (@Jqlc_BKiddo) January 7, 2014


Επίσης, στη Μελβούρνη, λόγω του πρωτοφανούς πύρουλλου, στους ζωολογικούς κήπους διούν στα λιοντάρκα κατεψυγμένο γαίμαν:

Και αφού τα ξεκαθαρίσαμεν τούτα,

Κάποια στιγμή πέρσι -νομίζω πως ήταν έτσι τζιαιρός, αλλά εν βρίσκω το ακριβές σημείο- εσυνάφερνα περί ενός βιβλίου που έθελα να κυκλοφορήσω. Ένα βιβλίο που να περιέχει κάποια αξιόλογα κατ’ εμέ πράματα που το blog, αλλά τζιαι κάποια αδημοσίευτα.
Το βασικό θέμα με το βιβλίο είναι ότι θέλω να είναι εντελώς δική μου δημιουργία. Που τα κείμενα, εννοείται, μέχρι τη σελίδωση, τη φωτογραφία του εξωφύλλου, εννοείται, ούλλον το κόστος κ.λπ. Το μόνο που είμαι σίουρος πως εννα δυσκολευτώ αφάνταστα να κάμω λόγω έλλειψης χρόνου εν η διανομή τζιαι η διακίνηση του βιβλίου στα βιβλιοπωλεία. Σε τούντο κομμάτι ίσως αναγκαστώ να συνεργαστώ με κάποιον εκδότη.
Πέρσι εγύρευκα τον πιο καλό τρόπο για να καταφέρω να στήσω το βιβλίο, να καθορίσω δηλαδή πώς θέλω να φαίνουνται οι σελίδες, τα fonts, τα χρώματα, τα περιθώρια γύρω που το κείμενο και λοιπά. Είχα δώκει πάνω σε κάποια προγράμματα που εν με ικανοποιήσαν. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το σωστό hyphenation (κόψιμον της λέξης άμαν πρέπει να αλλάξουμεν γραμμή) τζιαι έτσι έπρεπε να εύρω πρόγραμμαν ικανοποιητικόν. Για κάμποσους μήνες αγνόησα το θέμα, αλλά μετά ανακάλυψα το Adobe InDesign, το οποίο έμαθα ότι χρησιμοποιούν και οι graphic designers. Έκαμα δοκιμές πάνω του, αλλά εν επέτυχα τίποτε, διότι εν εμπορούσα να ασχοληθώ σε επαρκή βαθμό μαζί του τζιαι να το μάθω καλά. Πρόσφατα όμως έππεσα πάνω σε ένα βίτεο πολλά απλό τζιαι κατατοπιστικό, το οποίο με εβοήθησε να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το InDesign. Οφείλω να ομολογήσω πως εβοηθήσαν τζιαι οι προηγούμενες μου γνώσεις στο Photoshop τζιαι τωρά βλέπω ότι βελτιώνομαι. Τούτος ακριβώς εν ο λόγος που άρκεψα να έχω ελπίδες πως μπορεί τελικά να πραγματοποιηθεί το όνειρο μου για ένα βιβλίο δημιουργημένο εντελώς που τα χεράκια μου.
Αγχώνουμαι όμως για το περιεχόμενο τωρά. Ξέρω κάποια κείμενα που θα μπουν οπωσδήποτε, υπάρχουν τζιαι άλλα που με προβληματίζουν τζιαι εν είμαι σίουρος τζιαι υπάρχει τζιαι ο φόος μου ότι εννα παραλείψω κάτι καλό, κάτι που θα άρεσκε στα πλάσματα που εννα αποφασίσουν να αποκτήσουν τούντο βιβλίο. Γι’ αυτό, σε τούντο σημείο, εννα ήθελα να παρακαλέσω όποιους που εσάς έχουν όρεξην τζιαι άποψη, να μπουν στον κόπο τζιαι να μου προτείνουν κάτι που εννα ήθελαν οπωσδήποτε να μπει σε τούντο βιβλίο, κάτι που τους άρεσε ή κάτι που θεωρούν άξιο δημοσίευσης τελοσπάντων. Αν εν κάτι που εν είχα υπ’ όψιν μου, να το ξανασκεφτώ τζιαι να του δώσω την ευκαιρία του.
Κάτι άλλο που με αγχώνει εν το νέον υλικό που θέλω -τζιαι ίσως πρέπει τζιόλας, αλλά που τη στιγμή που το θέλω έτσι τζι αλλιώς, εν μας κόφτει το “πρέπει”- να μπει στο βιβλίο, για να έshει τζιαι ο πιστός αναγνώστης του blog -η κατηγορία τούτη περιλαμβάνει 5 άτομα tops- ένα λόγο να πιάσει το βιβλίο, να δει κάτι που εν είδεν τζιαι εν θα δει στο blog. Τζιαι αγχώνουμαι νάκκον διότι εν έχω κάτι έτοιμον, ολοκληρωμένο για τούντο θέμα. Έχω ένα μεγάλο κείμενο ξεκινημένο, τζιαι μιαν οικογένεια 3-4 μικρών ποιηματουθκιών, αλλά τούτα έννεν αρκετά. Τζιαι το κακόν εν ότι, όπως θα επαρατηρήσετε ελπίζω, η έμπνευση επήεν περίπατον. Ντάξει, είχαμεν τζι άλλες έτσι περιόδους, ελπίζω πως εννα περάσει τζιαι τούτη τζιαι εννα επανέλθω στο γνωστό mode “γράφω βλακείες”!
Το τελευταίον που μπορώ να σκεφτώ τωρά που με αγχώνει εν το θέμαν της έκδοσης. Καταρχάς εν θέλω να πληρώσω πολλά τζιαι κατά δεύτερον θέλω να έχω τον πρώτο λόγο σε ούλλα όσα αφορούν εμφάνιση τζιαι περιεχόμενο, άρα τούτον περιορίζει με που το να μπορώ να συνεργαστώ με κάποιον εκδότη χωρίς να συμβιβαστώ σε κάποια πράματα, άρα να μεν είμαι τέλεια ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Φυσικά έχω τζιαιρόν ακόμα, ώσπου να τελειοποιηθώ στο InDesign τζιαι να ολοκληρώσω την εικόνα μου για το πως θέλω να ‘ν’ το βιβλίο, αλλά εννα ήθελα αν έshει κάποιον που εν νεκατωμένος (Νεράιδα μου, ευχαριστώ τζιαι που δαμαί!) ή ξέρει κάποιον πιο φιλελεύθερο εκδότη που να μπορεί να στηρίξει τη διανομή ενός καινούργιου βιβλίου, να με ενημερώσει. Επίσης, Αλμυράς!! Με ακούει κανείς;! Θα ήταν τεράστια χαρά μου να εγκαινιάσω τις Εκδόσεις Αλμυράς. Δυστυχώς όμως, νομίζω πως τα πράματα εν προχωρούν σε τζείνον τον τομέα! Αν το θκιαβάζει τούτο κάποιος που τα παιθκιά, ας μου πει αν πρέπει να έχω ελπίδες ή όι!
Νομίζω τούτα με προβληματίζουν για το βιβλίο στο παρόν στάδιο. Περί εξωφύλλου, προλόγου, αφιέρωσης κ.λπ., εννα τα εύρω στην πορεία. Ήδη έχω κάποιες ιδέες δηλαδή, γι’ αυτόν εν αγχώνουμαι ιδιαίτερα για τούτα.
Α!
Εκέρδισα το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας στο χωρκό μου!

Τζιαι όι, εν ήμασταν θκυο οι διαγωνιζόμενοι!

Αφήνω σας, ελπίζοντας ότι εννα μπορώ να γράφω πιο συχνά, διότι επεθύμησα το!


9 responses to “A Twisted Book (?)”

 1. ώ! Καλώς τον καλωςσόρισεν! Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια! Κατα δευτερον εν σε γυρέψαμεν διότι τζιαι μεις ήασταν εχτός που μπλογκς! (έσωσα το;)
  Κατα τρίτο μπράβο ρε! Αν με ρωτούσες θα σου έλεα InDesign ολοισια, I swear by it. Έχει τωρα 3 χρόνια που το χρησιμοποιώ κ έκαμα πας την καμιά 10ρια publications με το πρόγραμμα κ έφκαλε με ασπροπρόσωπην. Αν έσιεις καμιά απορία λέεις α. άτε τζιαι ανυπομονώ για το τελικό αποτέλεσμαν!

 2. Μπράβο μπράβο μπράβο!!! Πολύ σε χάρηκα, μακάρι να σου έρθουν όλα όπως τα σκέφτεσαι. Αν οι εκδόσεις στην Κύπρο είναι ίδιες με τούτες που έχουμε δώ (Ελλάδα καλέ) τότε γράψε με να σε πω. Αλλά όχι "γράψε με" όπως με έγραψες όταν σου έστειλα μήνυμα με τη φόρμα επικοινωνίες 9που εντέλλει πολύ αμφιβάλλω κι αν το έλαβες!), αλλά να με γράψεις κανονικά στο mail γιατί ήθελα κι εγώ να σου κάνω μία πρόταση (πάντως γάμου δεν είναι). Ναι; Φιλιάααα!!! Και καλή χρονιά!

 3. Καλοσώρισες παιδί μου τζιαι συγχαρητήρια βρε!! Για το βιβλίο είμαι άσχετη έτσι εν έχω κάτι να σου πω αλλά γενικότερα εύχομαι χρόνια πολλά, καλήν χρονιά με υγεία πάνω από όλα και επιτυχίες παντού, όπου εσύ τις θες!!! χχχ

 4. ρε φίλε, θα μαζέψω ό,τι ξέρω τζαι θα σου πω για τις εκδόσεις αλμυράς!!! τζι εγιώ θα ήθελα να ξεπαρθενέψεις τις εκδόσεις μας!

 5. Να τα βάλεις ούλλα. μεν αφήκεις κάτι πίσω, γιατί νομίζεις ότι κάποιο κείμενο έννεν αρκετά καλό. Μπορεί σε κάποιους να αρέσει πολλά.

 6. Μόκο-μόκο, ευχαριστώ πάρα πολλά! Αν ήξερα ότι είshες ασχοληθεί, ήταν να έρτω κατευθείαν σε σένα! Πότε έρκεσαι Κύπρον είπαμεν; 🙂

  Ευάκι, τα είπαμε στα mails. Σε ευχαριστώ πολύ κι από εδώ!

  Αμαδρυάδα, να 'σαι καλά! Ό,τι ποθείς τζιαι συ να το πάθεις!

  Νίκε μου, με χαροποίησεν αφάνταστα το σχόλιο σου! Μακάρι να τα καταφέρουμεν. Θα περιμένω ενημέρωσην 🙂

  kaisάκι, εν γίνεται να τα βάλω ούλλα σιόρ! Εν θέλω το βιβλίο να έshει το ίδιον πάχος με μένα! Ενναν πολλά κουραστικό μετά, ενναν αχταρμάς! θέλω να θκιαλέξω προσεχτικά!

 7. YAY, yay? YAY =D
  Το λοιπόν. Μα που εφαρατζίστηκες γιε μου;;;;; Όι έψαξα σε μες τα χρισμας αλλά ενόμισα ότι επίες καμιάν Οστράλια τζιαι εξίχασες μας!!!! Τς τς τς (περιπέζω)
  Γουέλκαμ μπάκ ντίαρ. Τζιαι συγχαρητήρια are in order of course.
  Adobe InDesign εν πολλά καλό, αλλά ναι θέλει νάκκο τον χρόνο του τζιαι τζίνο.
  Πως θα σου πούμε τη γνώμη μας; Εννοείς για τζίνα που επόσταρες so far in ur blog right? Sorry, I got a bit confused. Πέψε μου λόο, τζιαι θα σου πέψω γνώμη.
  Να' σαι καλά. Τζιια καλές εκδόσεις. ^_^

 8. Lu μου, σε ευχαριστώ!
  Εννοώ που όσα εθκιάβασεν ο καθένας, αν έshει κάποιο που θεωρεί ότι αξίζει να μπει, να μου το πει..

 9. Σιαιρετώ σας τζιε εγώ , εκουραστηκα ρε οσπου να διαβασω τοσο μεγαλο κειμενο!!! Ρε μεν εισαι εγωηστης και μεν προσπαθεις να τα κανεις ουλλα μονος σου , αν θελεις π.χ ορθογραφω σου τα κειμενα σου!!! Συμφωνώ με τον Νικο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *