Deutschland 0 – 1 Spain


deutschspain
Τα συγχαρητήρια μου στην Ισπανία. Έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς και, κρίνοντας από το αποψινό παιχνίδι και μόνο, η πρόκριση δικαιωματικά πήγε σ’αυτούς. Το μόνο που δε μπορώ να χωνέψω είναι.. ο Puyol ρε;;;;
Τώρα, αν θέλετε να κάτσω να σας αναλύσω τι πήγε στραβά και ποιές λεπτομέρειες ήταν που έκριναν το παιχνίδι, θα σας στεναχωρήσω.
Έχω μόνο να πω τα εξής απλά και σύντομα: δείξαμε υπερβολικό σεβασμό προς τους Ισπανούς, ο οποίος οδήγησε στο κλείσιμο μας στην άμυνα, το οποίο σήμαινε πολλούς χώρους στο υπόλοιπο γήπεδο για τους Ισπανούς, οι οποίοι τους επέτρεπαν να αναπτύσσονται μεθοδικά και όπως αυτοί ήθελαν.
Ο Jogi επέλεξε να αλλάξει το σύστημα με το οποίο έπαιζε σε όλους τους προηγούμενους αγώνες και το οποίο φαινόταν να μας βγαίνει τόσο καλά. Και η Ισπανία, όμως, έπαιξε πολύ σωστά και πίεσε πολύ μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει. Άρα, για μένα, ευθύνονται και τα δύο αυτά γεγονότα για το αποτέλεσμα.
Τέλος, ο Schweinsteiger αφέθηκε μόνος του να παλέψει με όλη την αντίπαλη ομάδα και στην άμυνα και στο κέντρο και στην επίθεση. Ούτε Özil, ούτε Podolski, ούτε Trochowski είδαμε σήμερα. Κι εκεί που πίστευα πως δε θα φαινόταν αισθητά η απουσία του Müller, τώρα θα ακούμε από όλους ότι αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο για την έκβαση του παιχνιδιού. Και το κακό είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχουν δίκιο..
Δεν πειράζει λεβέντες μου, πάμε για την τρίτη θέση και θα τα πούμε πολύ σύντομα με όλους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ξανά μπράβο στην Ισπανία. Και ξανά μπράβο στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ!


7 responses to “Deutschland 0 – 1 Spain”

 1. Θα σταθώ στην απουσία του Μίλλερ.
  Τελικά ακόμα και το σύνολο,έχει ανάγκη την μονάδα του.

  Από τους υποψήφιους για MVP Του θεσμού.

 2. Νομίζω ότι η Γερμανία παρά την πολύ κακή της αυτη εμφάνιση, παραμένει μια από τις καλύτερες ομάδες του μουντιάλ…!Αν όχι η καλύτερη…! Κρίμα ρε σεις…!

 3. @Gaurakos: Όντως ήταν χρήσιμος. Αλλά για MVP του θεσμού, πάνω από αυτόν μπαίνει σίγουρα ο Schweini.

  @Euzonas: Και τα επόμενα χρόνια εδώ θα είμαστε, με αυτά ακριβώς τα ίδια παιδαρέλια. Οι υπόλοιπες ομάδες θα αναγκαστούν να αποχαιρετήσουν αρκετούς στην πορεία..

  @kazo: Δε συζητώ ποδοσφαιρικά με κάποιον που νομίζει πως η μπάλα περιέχει κλανιές του Στάθη Ψάλτη, αγαπποιμαιννότατται 🙂

  @Rebel Soul: AAARrrggggggghhh! Καλά, εσένα ήταν η ομάδα σου, συγχαρητήρια λοιπόν κι ελπίζω να χάσετε στον τελικό από τον Robben 🙂

 4. Ήττα από μια καλύτερη ομάδα, μην τη λυπάσαι πολύ. Χαμένη ευκαιρία σίγουρα, αλλά δες το και έτσι: Σε μερικά χρόνια, θα θυμούνται την "Ισπανία που απέκλεισε τη Γερμανία που είχε ρίξει 4 σε Αργεντινή και Αγγλία". Χώρια που Αργεντινή και Αγγλία θα το θυμούνται πάντα…

  Όσο για το ματς. ήμουν σίγουρος ότι θα κυλούσε κάπως έτσι. Η Ισπανία είναι η Μπάρτσα, θα έπνιγε τον αντίπαλο με passing game και δεν θα έδινε χώρους όπως Αγγλία και Αργεντινή. Μια-δυο φορές που το έκανε, παραλίγο να φάει γκολ. Βλάκα Kroos έχω να συμπληρώσω.

  Το ματς το έβλεπα εξαρχής ένα κλειστό 0-0, εκτός αν έβαζε κάποιος γκολ από στημένο. Το παιχνίδι χάθηκε στην άμυνα, δεν μπορεί να σου παίρνουν κεφαλιά από κόρνερ όταν είσαι η Γερμανία. Ένα κόρνερ δεν χτύπησαν με πάσα και έβαλαν γκολ. Αφού στο πρώτο ημίχρονο έλεγα "όσο χτυπούν τα κόρνερ και τα φάουλ με πάσες, είμαστε εντάξει" αλλά φοβόμουν λιγότερο το ψηλό παιχνίδι και περισσότερο τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Αλλά σε εκείνο το κόρνερ η άμυνα καρακοιμήθηκε, τόσο ο Πουγιόλ όσο και ο Πικέ ήταν αμαρκάριστοι.

  Διαφωνώ ότι ο Jogi άλλαξε το σύστημα. Αν έχεις παρακολουθήσει ματς της Μπάρτσα της οποίας είμαι και φαν, όλες οι ομάδες απλά συμπυκνώνονται στο δικό τους μισό του γηπέδου για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν το passing game και τις κάθετες που ενδεχομένως να αποφέρει. Δεν είναι αλλαγή του συστήματος αλλά αναγκαστική προσαρμογή αυτοσυντήρησης. Αν τους έλεγε ο Jogi "μην κλείνεστε, μείνετε ψηλά", η τεσσάρα ήταν δεδομένη.

  Για μένα ήταν τεράστιο λάθος η αλλαγή του Μπόατενγκ και θεωρώ ότι ίσως να είχε αποσοβηθεί το γκολ αν είχε μείνει μέσα. Ο Κεντίρα έπρεπε να είχε βγει πολύ νωρίτερα, μιας και το παιδί φαινόταν πολύ καταβεβλημένο και δεν του έβγαιναν ούτε οι πάσες αλλά ούτε και τα τρεξίματα. Ο Τροχόφσκι δεν τα πήγε άσχημα, αλλά φάνηκε η απουσία των εμπνεύσεων του Muller. Μπάστιαν και Λαμ σε συγκίνηση και αυτοθυσία. Τέλος, του Κροος πρέπει να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια, μην λέμε τα αυτονόητα και κουράζουμε. 🙂

 5. Εμένα πάντως δε μ'αρέσει αυτό το πράμα της Γερμανίας των "μεταγγραφών" ! (άκυρο :P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *