Meet My Next Phone


Ψες ήμουν πολύ ενθουσιασμένος μέχρι που ανακάλυψα το review που έψαχνα όλη μέρα: είχε αναρτηθεί μόλις 2 ώρες νωρίτερα! Όταν το διάβασα, κύματα οργασμού διαπέρασαν τη γούνα και το κορμί μου. Τώρα που είμαι κάπως πιο ήρεμος, ας βάλω τα πράματα σε μια σειρά.

Αρχές Φεβρουαρίου σας εξομολογήθηκα τον έρωτα μου για το Xperia Arc, όμως κανένας δεν έδειξε να ασχολείται. Δεν πειράζει. Αυτό που με είχε σκλαβώσει πάνω του, ήταν η απίστευτη ομορφιά του. Ήμουν έτοιμος να αγνοήσω τις εσωτερικές του μετριότητες, για χάρη των εξωτερικών του προσόντων. Ευτυχώς που η τιμή του ήταν αρκετά απαγορευτική για μένα (599 ευρά στην εταιρεία που δουλεύω) και παρά την επιβεβαίωση του έρωτα με το πρώτο άγγιγμα, κρατήθηκα μακριά του, ελπίζοντας να άντεχα περισσότερο χρόνο με το N95 8GB μου (το οποίο λατρεύω, παρεμπιπτόντως).

Και τώρα ήρθε η προσφορά της MTN. Οι εξ Ελλάδος προχωρήστε στην επόμενη παράγραφο, αυτό αφορά τους Κυπραίους: όσοι μεταφέρνουν το νούμερο τους από CYTA σε συμβόλαιο MTN παίρνουν α. ΔΩΡΕΑΝ το τέλος σύνδεσης (που ήταν 19.75 περίπου), β. 3 μηνών πάγια ΔΩΡΕΑΝ, γ. τις εκπτώσεις σε καινούρια κινητά που διά η MTN πάντα με μεταφορές από CYTA (ανάλογα με το πακέτο επιλογής κυμαίνουνται από 80 μέχρι και 220 ευρά) τζιαι δ. τους πόντους που ισχύουν ως συνήθως με την MTN. Η προσφορά ισχύει ως το τέλος του Ιούλη, γι’αυτό όσοι ενδιαφέρεστε, βιαστείτε. Εννα χαρώ να σας εξυπηρετήσω τζιαι να σας βοηθήσω. Όι, εν δουλεύκω στην MTN, αλλά τούτη η προσφορά εν πάρα πολλά καλή. Εσάσαν τζιαι το δίκτυο τους τωρά, άρα εν ούλλα μια χαρά. Στείλτε μου email που δαμαί, να σας δώσω το τηλέφωνο μου να συνεννοηθούμε να σας κανονίσω, όσοι θέλετε. Εννοείται ότι το συμβόλαιο της MTN έshει διάρκειαν 18 μήνες.

Χρησιμοποιώντας αυτή την προσφορά, λοιπόν, σκοπεύω να πάρω μια έκπτωση 200 ευρών περίπου και αφού η λήξη της προσφοράς συμπίπτει με τις μέρες των γενεθλίων μου, αποφάσισα να κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα ΚΑΛΟ κινητό.

Οι υποψήφιοι ήταν τρεις.

Φυσικά το Sony Ericsson Xperia Arc

το Samsung Galaxy S II

και το HTC Sensation

Ο νικητής είχε από την αρχή της διαδικασίας διαφανεί, αλλά το review που διάβασα ψες (και μερικά άλλα στοιχεία) το επιβεβαίωσαν. Δε θα τον αποκαλύψω ακόμα (ξέρω, χεστήκατε, τόσην ώρα διαβάζετε), αλλά θα παραθέσω εν συντομία τα υπέρ και τα κατά του καθενός.

Sony Ericsson Xperia Arc:

+ Πανέμορφο
+ Γαμάτη camera
+ Λεπτότατο και πανάλαφρο
+ Android Gingerbread
+ Κουμπάκι για την camera

– Μονοπύρηνο
– Πλαστικό
– Έχει κάποια θεματάκια με την camera
– Μικρή ενσωματωμένη μνήμη
– Bluetooth 2.1

Samsung Galaxy S II:

+ Καταπληκτική οθόνη
+ Διπύρηνο, ταχύτατο
+ Android Gingerbread
+ Καταπληκτική camera
+ Gorilla Glass οθόνη
+ Bluetooth 3.0
+ Πολύ ελαφρύ
+ Επιλογή για μεγάλη ενσωματωμένη μνήμη

– Κακάσχημο
– Πλαστικό
– Είναι Samsung
– Κακάσχημο (ναι, δύο φορές)

HTC Sensation:

+ Εκκεντρική εμφάνιση
+ Μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης
+ Android Gingerbread
+ Καταπληκτική camera
+ Διπύρηνο, ταχύτατο
+ Ικανοποιητική ενσωματωμένη μνήμη
+ Μεταλλικά μέρη
+ Bluetooth 3.0

– Έρχεται με κλειδωμένο bootloader
– Στην Ευρώπη μόνο μέσω Vodafone
– Μοιάζει με τα υπόλοιπα droids της HTC
– Λίγο βαρύ

Η απόφαση μου είναι το τελευταίο, το HTC Sensation. Οι λόγοι; Όλα εκείνα τα θετικά συν το λίγο μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με τα άλλα, το οποίο το κάνει πιο στιβαρό, σε συνδυασμό και με το μεταλλικό του περίβλημα.

Σήμερα όταν πήγα στη δουλειά, ανακοίνωσα σε δύο συναδέλφους (ο ένας 11 και ο άλλος 8 χρόνια στην κινητή τηλεφωνία) την απόφαση μου. Πριν σας πω τις αντιδράσεις τους, ορίστε τι είχαν να πουν πριν λίγο καιρό όταν τους μιλούσα για το Arc, ερωτευμένος όπως ήμουν: “Πφφ, πάρε ρε κανένα καλό τηλέφωνο” και “Meh, Sony Ericsson ρε μαλάκα;;”. Σήμερα είχαν να πουν αντίστοιχα: “Α, το Sensation; Πολύ καλό τηλέφωνο!” και “Βλέπεις; HTC να πάρεις, μην είσαι μαλάκας!”.. Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πολύ, διότι ξέρω πόσο έμπειροι είναι.

Τα σημαντικά αρνητικά είναι το ότι έρχεται με κλειδωμένο το bootloader (που σημαίνει ότι δε μπορώ να του εγκαταστήσω κάποιο custom ROM, να το αλλάξω εκ βαθέων, δηλαδή) και ότι έρχεται (στην αρχή τουλάχιστον) αποκλειστικά από την Vodafone στην Ευρώπη (που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να μην έχω πρόσβαση στα updates που θα προσφέρει η HTC, καθώς συνήθως αυτά πάνε μόνο σε unbranded συσκευές). Ελπίζω να καταφέρω, μέσω της εταιρείας, να φέρω ένα unbranded κομμάτι για μένα!

Η απόφαση μου είναι τελεσίδικη κατά 99%. Θα αλλάξει αν η τιμή του είναι εξωφρενική. Αυτή την περίοδο έχω να πληρώσω και για τον πάσσαλο που δολοφόνησα, οπότε, ακόμα και με την προσφορά της MTN, δε με παίρνει για πολυδάπανες επενδύσεις!

I’ll keep you posted (λες και σας νοιάζει) για εξελίξεις.

Full Specs:
Sony Ericsson Xperia Arc
Samsung Galaxy S II

HTC Sensation

Δείτε λίγο ακόμα το Sensation.

,

18 responses to “Meet My Next Phone”

 1. Καλή απόφαση! Εν θα χάσεις. Όταν θέλεις touch κινητό η HTC εν μονόδρομος. Είδα το σε δράση με 3rd party apps τζιαι εν γαμάτο. Προσωπικά εν είμαι έτοιμος ακόμα να κάμω το βήμα προς touchscreen. Το N95 8Gb που ΤΖΙΑΙ εγώ έχω εν ότι πρέπει τζιαι καλύφκει με άνετα για ακόμα ένα χρόνο μάλλον. Δηλαδή αν δεν καταστραφει ο κόσμος το 2012 εν να γοράσω νέο κινητό!! (ε μα συγνώμη ήταν τζιαι 400 λίρες τότε!! xD) Άτε μαν καλορίζικο τζιαι που να πέσει στα σιέρκα σου κάμε κανένα twisted review xD

 2. Πόσο μου άρεσε ο ενθουσιασμός σου!!!
  Διάβασα όλο το ποστ χωρίς να καταλαβαίνω γρί, μόνο και μόνο γιατί ένιωθα τον ενθουσιασμό σου!…
  Φιλιά!

 3. @Ξενοφίλιος: Άρα έshεις κοννέ για hands-on πριν τες κυκλοφορίες των κινητών; Αν ναι, θέλω το νούμερο σου! Ακόμα ένας που το επικροτεί, εχάρηκα τζιάλλον τωρά!
  Τζιαι εγώ πάω άνετα με το μωρό για ένα χρόνο ακόμα, αλλά εν ήθελα να χάσω την προσφορά τζιαι ήθελα να μπω στον κόσμο του Android σύντομα, διότι εν η δουλειά μου, εν πάει να μεν τα ξέρω! Εγώ το Ν95 8GB έπιασα το 525 ευρά, Ιούνιο του 2008!
  Φαντάζομαι εννα υπάρχουν πιο δυνατά τέρατα του χρόνο στη διάθεση σου πάντως! Πού ξέρεις, μπορεί να πουλήσω το Sensation ως τότε και να πιάσω κάτι καλύτερο!
  Thanks για τη στήριξη ρε φίλε, εν σημαντικό!

  @Αμερικλάνος: Να το περιμένεις. Στην Αμερική ίσως αξίζει να έχει κάποιος iPhone, αλλά σίγουρα όχι στην Κύπρο! Επίσης, μισώ την Apple 😀

  @ευαγγελια: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, γλυκιά μου! Το επόμενο post θα είναι λιγότερο nerdy 🙂

 4. @Ξενοφίλιος: Εξέχασα! Εννοείται ότι θα κάμω κάτι σαν review αν και όταν το πιάσω! Τζιαι εννοείται ότι θα είναι twisted 😀

 5. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

 6. @RnMW: θα δυσκολευτώ λίγο, αλλά νομίζω πως το αξίζει 🙂

  @evroskarseras: Γιατί ενόμισες πως ήταν το Nexus S; Που την εικόνα οξά θεωρείς το πολλά καλό σαν τηλέφωνο; Η αλήθκεια είναι ότι επροτείναν μου το οι συναδέλφοι, αλλά εν πολλά κατώτερο τζιαι που τα 3 που αναφέρω. Τα specs του εν πολλά "2010-ish" 🙂

 7. polla llies diafores me to desire hd re file, alla to sensation aksizei.
  gia to bootloader men esheis enoia, nomizo entos 2-3 minon enna to aniksi i htc, zita tin apopsi ton developers apo twitter kai facebook kai lamvanei tous ypopsi.

  gia ta updates, tha ta lamvaneis men esheis enoia, ixa polla htc, kai arketa htc android, ola branded, vodafone, t-mobile kai loipa, epiana updates gia ola,

 8. @ Andreas Constantinides: Συνονόματε καλωσόρισες τζιαι ευχαριστώ πολλά για το feedback! Τωρά το μόνο που θα με νευριάζει εννα είναι το logo της Vodafone όποτε το ανάφκω, αλλά νομίζω εν μικρό το κακό!

  Για το bootloader έσιεις δίκαιο, εθκιάβασα το τζιαι εγώ πρόσφατα.

  Εξέχασα να αναφέρω τζιαι το τέλειο Customer Service της HTC!

  Να΄σαι καλά, φίλε μου!

 9. Να'σαι καλά, Φουλάρα μου! Μαζί με τα φιλάκια σου, στείλε και μερικά ευρά να βρίσκονται 😀

  Φιλούθκια!

 10. Οι ρε μαν εν ξέρω γιατί. Έτσι. Εν μου αρέσκουν καθόλου τούτες οι ιστορίες ούτε πρόκειται να γοράσω. Προτιμώ να πίαω τπτις άλλο. Αρέσκει μου παρ'όλα αυτα μέσα-μέσα να θώρώ τι φκάινει στες κινητές συσκευές να ξέρω που κινείται η αγορά. Περί hardware τηλεπικοινωνιών, μικροεπεξεργαστών σε συσκευές και λοιπά βλέπω τα σε άλλο σημείο της παραγωγής τους αλλά δεν ξέρω και τι κυκλοφορεί στα κινητά κλπ οπότε μέσα μέσα θωρώ τι εφκήκεν να ξέρω τι γίνεται.

  Π.χ εθώρουν σε μια διαφήμηση ότι εφκήκεν ένα lg διπύρηνο δαμέ τζαι κάτι μήνες. Άτε ρε, λαλώ, αίσε να δούμεν τι φορεί. Εμπήκα τζαι εκοίταξα, κάπως έτσι.

 11. Ήταν το LG Optimus 2X, το πρώτο διπύρηνο κινητό 🙂

  Εμένα αρέσκει μου να κάμνω ένα βήμα μπροστά κάθε μερικά χρόνια, όι πολλά συχνά, εννοείται!

 12. Pira to sensation 2 weeks ago. works great. thelei liga customizations gia na men troei polla pataria kai gia na men ine enoxlitika ta automata refreshes ton widgets kai meta litourga teleia.

  en ligo pio mikro to case tou apo to prokatoxo tou desire hd alla fenete kalitero.

 13. Συνονόματε, ζηλεύκω σε! Προτείνεις μου να το πιάσω; Οξά να αντέξω αλλο λλίον με το Βασιλιά τζιαι να δω το Nexus 3 (αν δεν το κατ6ασκευάσει η Samsung εννοείται);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *