My Next Phone : Wha Da Fuck?!


Σας είχα πρήξει και μια και δυο και τρεις και τέσσερεις φορές τους προηγούμενους μήνες περί του καινούριου κινητού τηλεφώνου που ήθελα να πάρω. Στην αρχή ήταν το Arc και μετά το Sensation. Κι επειδή δε θέλω να πάει χαμένο εκείνο το πρήξιμο, θα σας κάνω μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Αρχικά μαντέψτε ποιό κινητό έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου.

Αν απαντήσατε οτιδήποτε διαφορετικό από το N95 8GB, χάσατε.

Αποφάσισα να μην αλλάξω κινητό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαι ερωτευμένος και με τα δύο προαναφερθέντα ή ότι δεν παίζω μαζί τους όποτε έχω ευκαιρία στη δουλειά. Σημαίνει μόνο ότι σκέφτηκα λογικά και ρεαλιστικά. Ναι, κάτι τέτοιο είναι σπανιότατο για μένα, αλλά συμβαίνει όποτε έχω τις γνώσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία για να σχηματίσω μια σκέψη και να καταλήξω σε απόφαση.

Πρώτα πρώτα σκέφτηκα την καθημερινή χρήση του τηλεφώνου από μένα. Δεν κάνω κάτι περισσότερο από μουσική, κλήσεις, μηνύματα, λίγο διαδίκτυο, φωτογραφίες, υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια. Δεν είμαι κανένας τρελός με τα παιχνίδια, ούτε έχω μανία με ξεκλειδώματα κινητών, εγκαταστάσεις διαφορετικών software και hackαρίσματα. Ναι, μπορώ να γίνω ένας ερασιτέχνης developer ή κάτι παρόμοιο, διότι έχω τις βασικές γνώσεις και ξέρω πού θα βρω τι, όμως αυτό που υπολείπομαι και είναι καίριο για τέτοιες καταστάσεις είναι ο χρόνος. Οπότε, ένα υπερφυσικά δυνατό τηλέφωνο, απλά θα έμενε κατά ένα μεγάλο βαθμό αδρανές στα χέρια μου, με τις δυνάμεις του αναξιοποίητες.

Δεύτερα και αφού δε χρειάζομαι όλες αυτές τις ικανότητες, έχω ακόμα τα δύο πρώτα μου κινητά, ένα Nokia 5210 κι ένα Nokia 6600. Έχουν και τα δύο από ένα μικρό προβληματάκι, όμως νομίζω πως είναι κάτι που φτιάχνεται. Θα μιλήσω με τους τεχνικούς της εταιρείας μας και θα δω αν υπάρχει δυνατότητα αναζωογόνησης τους. Αν όντως γίνεται και τα καταφέρουμε, θα σας γνωρίσω τα δύο φιλαράκια μου. Και δε θα έχω κανένα πρόβλημα να κυκλοφορώ μαζί τους, παρόλο που δεν έχουν WiFi για διαδίκτυο και το 5210 δεν έχει καν camera. Είναι υπερκλασσικά τηλέφωνα και τα αγαπώ. Αρκετοί λόγοι για να νιώθω περήφανος έχοντας τα μαζί μου.

Ένας άλλος λόγος που δε με ενδιαφέρει ένα κινητό-επιδειξίας είναι και το ότι είμαι τώρα εννιά μήνες σε αυτή τη δουλειά κι έχω δει αρκετά από τα προβλήματα, την αναξιοπιστία και την αστάθεια των κινητών, κυρίως των ακριβών – αυτών που θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προβλήματα. Μου το έλεγαν οι συνάδελφοι ‘Είμαστε δέκα χρόνια στη δουλειά και είδαμε τόσα και τόσα. Σε κάποια φάση απλά βαριέσαι να ασχολείσαι και θέλεις ένα κινητό για να κάνεις τη δουλειά σου’. Εμένα μου συνέβη αρκετά γρήγορα, αλλά ευτυχώς που συνέβη τώρα.

Σε συνδυασμό με τα πιο πάνω και χάρη στη δουλειά μου και την ενασχόληση που μου προσφέρει με το θέμα, διαπίστωσα κάτι πολύ απλό, το οποίο προσπάθησα να συνοψίσω σε ένα σχόλιο μου στο pestaola.gr: Έχω το Nokia N95 8GB εδώ και τρία χρόνια. Σκεφτόμουν πρώτα να πάω για το Arc, μετά Sensation και τώρα λέω να μείνω με τον Βασιλιά, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πού θα κατασταλάξουν οι εταιρείες; Σε οχταπύρηνα κινητά; Σε 5,5″ Super Extra Special AMOLED Plus++ οθόνες; Σε 4D; Όλος αυτός ο οργασμός τεχνολογίας μού φαίνεται παροδικός, σαν ένα σημείο αναφοράς που θα καθορίσει το μέλλον των κινητών. Βλέπουμε και μένουμε βλάκες με τεχνολογίες καινούριες, τις οποίες θεωρούμε παρωχημένες και παλιομοδίτικες μόλις μετά από ένα χρόνο. Προτιμώ να μην ενθουσιάζομαι εύκολα πλέον..

Η τεχνολογία δεν κάνει άλματα, αλλά υπερπόντιους δρασκελισμούς. Οι εταιρείες έχουν όλα τα συστατικά για τη δημιουργία υπερτηλεφώνων (και άλλων υπερgadgets φυσικά), αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευάσουν ένα τέτοιο. Δεν τους συμφέρει και είναι απολύτως κατανοητό. Έτσι, όσο καταπληκτικά κι αν είναι τα νέα χαρακτηριστικά που παρατηρούμε στα κατά καιρούς flagships των εταιρειών, πάντα θα υπάρχει κι ένα αρνητικό σημείο στο κάθε τηλέφωνο που σκοπό θα έχει να κάνει το χρήστη να νομίσει ότι έχει δύο επιλογές: α. Σιγά το πράμα, θα το αγοράσω και δε με πειράζει τόσο αυτό το μειονέκτημα και β. Θα περιμένω το επόμενο μοντέλο που σίγουρα θα έχουν βελτιώσει και δε θα παρουσιάζει αυτό το προβληματάκι. Ο πρώτος θα απογοητευτεί σύντομα διότι θα καταλάβει ότι αγνόησε κάτι που φαινόταν απλό, όμως είχε βασική σημασία στην καθημερινή χρήση κι ο δεύτερος θα απογοητευτεί όταν κυκλοφορήσει το επόμενο μοντέλο κι ανακαλύψει ότι κι αυτό θα έχει κάτι που να το κρατά μακριά από την τελειότητα.

Επί των τελευταίων νέων στο χώρο και για να καταλάβουμε πόσο δίκαιο έχω, η Sony Ericsson ανακοίνωσε το Xperia Arc S, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο τηλέφωνο με αυτό που είχα ερωτευτεί, με δυνατότερο επεξεργαστή και ένα 3D Sweep Panorama στοιχείο στην camera. Μετά από μόνο πέντε μήνες. Η HTC συνεργάζεται με τον Dr. Dre και φέρνει την τεχνολογία Beats στα τηλέφωνα της και για να επιδείξει αυτό ακριβώς, ανακοινώνει μια special έκδοση του Sensation, το οποίο θα έχει αυτή την τεχνολογία και έναν ακόμα πιο δυνατό, διπύρηνο επεξεργαστή μαζί με μια μπαταρία πιο ικανή από του προηγούμενου. Μετά από μόνο τρεις μήνες.. Η Samsung ετοιμάζεται να κατασκευάσει ακόμα ένα Google Phone, το Nexus Prime, το οποίο θα έχει εκπληκτικά χαρακτηριστικά, αλλά θα είναι Samsung.. Η Google αγόρασε τη Motorola κι έχει πρόσβαση στη φοβερή γκάμα πατεντών της, άρα αναμένουμε κι από κει κάτι πολύ καλό, πολύ σύντομα. Και βέβαια, υπάρχει και η Nokia με το N9 προς το παρόν και τα πολυαναμενόμενα – όχι από μένα – Windows Mango τηλέφωνα της, για να δείξει αν πρόκειται να μείνει ζωντανή ή να παρασυρθεί στο θάνατο μαζί με το συγκεκριμένο operating system..

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι ραγδαίες και ασταμάτητες. Θεωρώ, όμως, ότι σε κάποιο σημείο απλά δε θα υπάρχει κάτι προς εντυπωσιακή βελτίωση. Μέχρι τότε, θα προσπαθήσω να ζήσω με το Βασιλιά και τους 2 παλιόφιλους, αν καταφέρω να τους φέρω πίσω στη ζωή.

, , ,

8 responses to “My Next Phone : Wha Da Fuck?!”

 1. Εν το εδίαβασα ούλο σου το ποστ,είχα πολλές άγνωστες λέξεις και εκουράστηκα.Εν με πειράζει όποιο κινητό και αν αποφασίσεις να πίασεις αλλά σε περίπτωση που θέλεις να μου κάμεις δώρο τωρά που κοντεύκουν τα γενέθλια μου εγώ θέλω το σαμσουνγκ το γκάλαξι. 🙂

 2. @marilou: Δώρο Samsung εννα έκαμνα μόνο σε κάποιον που εν χωνεύκω. Επίσης, πρέπει να μάθεις να διατυπώνεις σωστά τες επιθυμίες σου. Έτσι όπως το είπες, μπορώ άνετα να σου δωρίσω το Galaxy Mini (168 ευρά) ενώ εσύ προφανώς εν το Galaxy S II (600 ευρά) που θέλεις 🙂

 3. iphone ολάν και κανεί!

  μια χαρά τα είπες..ενα κινητό να κάμνεις την δουλειά σου και end of story!

 4. Συμφωνώ 1000 φορες. 🙂 Και επειδή και εγώ έχω βαρεθεί 1000% τις συσκευές-διαστημόπλοια, ενώ γλυκοκοιτούσα το Arc πήρα τελικά ένα ταπεινό Νοκια C2-01 για να κάνω τα τηλεφωνήματά μου (χιχιχι, λες να το παράκανα;) και κράτησα τα υπόλοιπα ευρά στην άκρη για τίποτα πιο yum-yum (κανένα brand-new pc ας πούμε…)

  Silveriana

 5. Σου βαζω homework και θελω την ενδελεχη σου ερευνητικη αποψη!

  Στις 9 Οκτωβρη βαφτιζω τη Μαρισόφη! Η μαμα της με ρωτησε τι θελω για δωρο, να σκεφτω και να της πω!

  Δεν εχω κατι αλλο αναγκη αυτη τη στιγμη, παρά μονο ενα κινητο διοτι το δικο μου ειναι πολυ παλιο και τα φτυνει!

  Θελω να μου προτεινεις ενα κινητο μεταξυ 200-300 ευρώ για να το πω στη κουμπαρα μου!

  Μη ρωτησεις τι θελω να κανει! Τηλεφωνα θελω να παιρνει και καμια φωτογραφια να τραβαει! Ψαξε και πες μου!!! Ευχαριστω εκ των προτερων!

 6. κύριος! μπορείς να με βοηθήσεις; οκ τέλειωσε με τον πελάτη σου και μετά. α ήρθες; λοιπόν, θέλω ένα κινητό κάτω από 200 ευρώ, αξιόπιστο, να μην χαλάει από πτώσεις, με android, να έχει καλό gps για τις ποδηλασίες μου, wi-fi, καλή μπαταρία και 3.5 mm jack για τα headphones μου. πούντο;;;

 7. @Rania: είπαμεν τα που μηνύματα τζιαι που κοντά 🙂

  @Silveriana: To C2-01 είναι μια χαρά τηλεφωνάκι. Από αυτά που θα μείνουν κλασσικά πιστεύω. Πολύ καλή επιλογή 🙂 Για διαστημόπλοια ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε πού θα το πάνε οι κατασκευαστές..

  @Coula: Οι επιλογές σου, αγαπημένη, κατά σειρά δικής μου προτίμησης: Sony Ericsson Xperia Neo (300 ευρά), HTC Wildfire S (233 ευρά), Nokia C6-01 (207 ευρά) και αν θέλεις να κάνεις το λάθος και να πας για Samsung, υπάρχει η επιλογή του Galaxy Ace (223 ευρά). Τώρα, αν θες κάτι όχι τόσο δυνατό όπως αυτά που σου είπα, να κοιτάξεις σε Sony Ericsson Xperia Mini, HTC Wildfire, Nokia C5-03 ή στην εσχάτη Samsung Galaxy Mini. Σε κάλυψα; 🙂

  *Οι τιμές ενδεικτικά από skroutz.gr

  @Φινέας: Ρε φίλε, ως πριν από 1 εφτομάδα, εν θα υπήρχεν απάντηση σε τούτα που ζητάς. Τωρά όμως υπάρχει τζιαι δυστυχώς είναι Samsung. Τα στοιχεία που δείχνει πάντως εν θετικά. Ακόμα να κυκλοφορήσει επίσημα, αναμένεται ως το τέλος του επόμενου μήνα τζιαι ονομάζεται Samsung Galaxy Xcover. Η τιμή του εννα είναι αρκετά χαμηλή, αν σκεφτείς πως εν Android. Θκιάβασε τούτη την κριτική των παιθκιών του gsmarena τζιαι κρίνε μόνος σου. Εγώ εννα έκαμνα σίουρα το βήμα, αν εν σημαντικά (που είμαι σίουρος ότι είναι) τούτα που ζητάς τζιαι παρόλο που εν Samsung. Το πρόβλημα μου με τη Samsung εν προσωπικό, εν χρειάζεται να το ασπάζεται κανένας άλλος! Ελπίζω να σε κάλυψα τζιαι σένα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *