αλμυράς: 1η μουσική συνάντηση “στον Πάμπουλο”


Το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό εργαστήρι αλμυράς και το κοινοτικό συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας διοργανώνουν στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 συναυλία με 3 συγκροτήματα που είναι ευρύτερα γνωστά στο Κυπριακό κοινό της έντεχνης και rock μουσικής.

1η μουσική συνάντηση “στον Πάμπουλο”

Σάββατο 19:00, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφιθέατρο Αγίας Βαρβάρας, Λευκωσία
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Συγκροτήματα:
The Handmade Band
ODYSSEY
Parapera
The Handmade Band

Οι The Handmade είναι μια πενταμελής μπάντα. Τα μέλη της ασχολούνται χρόνια πολλά με τη μουσική και ποικιλοτρόπως. Ο Baret Bedelian (duke), είναι η ζεν μορφή της παρέας, ντράμερ, ποδηλάτης, Αρμένιος στην καταγωγή, και με πείρα στη μουσική από το 1970 και πιο πίσω. Ο Γιώργος Ευτυχίου εκτός από μπάσο, φτιάχνει εξαιρετικά σάντουιτς, hot dogs, και χάμπουργκερ. Στις πρόβες πίνει τσάι του βουνού και παίζει μουσική από το 1960. Ο Μανώλης Μαθιουδάκης, ο τρίτος της παρέας θα παίξει ηλεκτρική κιθάρα. Το μοναδικό του στυλ, αναγνωρίζεται παγκοσμίως εκτός από τον ίδιο. Η μετριοφροσύνη του αποτελεί πάντα την κατάρα του. Πίνει καφέδες με 4 κουτάλιες ζάχαρη και αγαπά τις χαλασμένες μηχανές. Όσο πιο χαλασμένες τόσο πιο τέλειες. Η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου είναι η μυθική τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια, που όλοι γνωρίζετε από τις ποικίλες εμφανίσεις της στα πολύχρωμα πάλκα. Γράφει τραγούδια λυπητερά και τα ερμηνεύει με πάθος. Απολύτως ορθόφωνη και ανορθόδοξα ορθόξη, είναι και το πιο πολυάσχολο μέλος του συγκροτήματος. Τέλος ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ροκανίζει μια κιθάρα, γράφει και ερμηνεύει τα ανάρμοστα ανερμήνευτα τραγούδια του με στυλ προσωπικό και αναρμονικό. Το τελικό συνολικό αποτέλεσμα δεν περιγράφεται. Οι μουσικολόγοι μας γυρνάνε την πλάτη, οι εταιρείες δίσκων μας μποϊκοτάρουν επιμελώς, και οι μουσικές σκηνές μας αγνοούν. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο εμείς συνεχίζουμε να τραγουδάμε παντού και όπου μας κάνει κέφι. Στο μπάνιο, στη γειτονιά, στο αεροδρόμιο, στο βουνό και στη θάλασσα. Ερασιτέχνες με τη βαθύτατη έννοια του όρου, και φιλικοί με κάθε είδος μουσικής παιδείας όσο αυτή εμπεριέχει το στοιχείο μιας εξελικτικής αποδόμησης.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: κλασική κιθάρα, τραγούδι, συνθέσεις.
Μάνος Μαθιουδάκης: ηλεκτρική κιθάρα
Baret Bedelian (Duke): drums
Γιώργος Ευτυχίου: μπάσο
Παυλίνα Κωνσταντοπούλου: τραγούδι

ODYSSEY

Οι ODYSSEY δημιουργήθηκαν στο Brighton της Αγγλίας τα τέλη του 1969. Άρχισαν να δίνουν έμφαση στις φωνητικές αρμονίες και το σμίξιμο αυτού του στοιχείου με τη ροκ μουσική ήταν κάτι το οποίο λίγες μπάντες έκαναν εκείνη την εποχή. Τώρα, δεκαετίες αργότερα επαναπατρισμένοι στην Κύπρο, και με μια μεγάλη ανάπαυλα από τη μουσική για 35 χρόνια, επιστρέφουν σαν ένα πιο ακουστικό σχήμα. Το ρεπερτόριό τους εστιάζει σε κομμάτια των δεκαετιών του 60 και 70 κυρίως, τα οποία περιλαμβάνουν τριφωνίες. Παίζουν κυρίως κομμάτια από τους Crosby, Stills and Nash όπως επίσης τους America, The Everly Brothers και τους The Eagles, Stix, Simon & Garfunkel, Bee Gees κ.ά.

Γιώργος Ευτυχίου: μπάσο, κιθάρα και φωνητικά
Στάθης Λαζαρίδης: drums
Φίλιππος ντε Καστάν: κιθάρα

Parapera

Ήταν ένας Γερμανός, ένας Σκωτσέζος, ένας Ουαλός κι ένας Κύπριος και βρέθηκαν στα Πέρα. Έκαναν περιπάτους στον ποταμό, ποδηλάτησαν κάτω από το φεγγάρι και ήπιαν μπύρες σε εσωτερικές αυλές. Χάθηκαν στην μετάφραση, βρέθηκαν, προχώρησαν παραπέρα και άρχισαν να παίζουν μαζί.
Ο Γιώργος Βλάμης κιθάρα και τραγούδι, ο Roger Heinrich cajon και κρουστά, ο Jim Themis μπάσο και κιθάρα. Ο Mark Hellicar αφηγείται: ιστορίες των τραγουδιών και ιστορίες δικές του.
Παίζουν τραγούδια που τους αρέσουν προσαρμόζοντάς τα στο δικό τους ήχο. Είναι η πρώτη τους εμφάνιση ως Parapera και είναι πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Συμμετέχει φιλικά ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης στο βιολί και στην τρομπέτα.
Γιώργος Βλάμης: κιθάρα και τραγούδι
Roger Heinrich: cajon και κρουστά
Jim Themis: μπάσο και κιθάρα
Mark Hellicar: αφηγείται ιστορίες των τραγουδιών και ιστορίες δικές του
Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης: στο βιολί και στην τρομπέτα (φιλική συμμετοχή)

——————————————————————————————————–

Χορηγοί:
*Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
* Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας
* Αλλαντικά Snack
* Φάρμα αδελφών Παπαπέτρου Λτδ
* Αρτοποιεία Θημωνιά
* Α/φοι Λανίτη

Υποστηρικτές:
* Sound Planet
* Cosmari Printers LTD

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδa: http://almyras.blogspot.com/, http://www.facebook.com/groups/almyras/

email: almyras.ngo@gmail.com

τηλέφωνα επικοινωνίας: Μαρίνος 99365774, Νίκος 99560017

[αναδημοσίευση από τον αλμυρά]
,

2 responses to “αλμυράς: 1η μουσική συνάντηση “στον Πάμπουλο””

  1. Πολλά ενδιαφέρον! Επειδή είδα το τελευταία στιγμή, τώρα να δω αν τα καταφέρω να κάμω τίποτε να τα βολέψω να έρθω.

    Πάντως αρέσκει μου που τωρά τελευταίως θωρώ πολλά αξιόλογα συγκροτηματούθκια ποκεί ποδά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *