Απεταξάμην Την “Πειρατεία”


Τέλος. Αυτό ήταν. Άλλαξα γνώμη.

Δεν ξανακατεβάζω τίποτα.

Έχω πληροφορίες από ένα φίλο που πρέπει να τις μοιραστώ.

Μου είπε ότι επιτέλους θα μπορέσω να αξιοποιήσω την HD τηλεόραση που έχω εδώ και 3-4 χρόνια, δεν ξέρω τι με είχε πιάσει τότε, αλλά ήθελα τέλεια εικόνα και ήχο.

Μου είπε ότι θα ανεβαίνουν ταινίες παραγωγής μετά το 2000.
Μου είπε ότι οι αγαπημένες μου σειρές δε θα παίζουν μετά τις 01.30.

Ότι θα σταματήσει η δικτατορία του κομμωτηρίου από τις 08.00 το πρωί ως τις 12.30 που τελειώνει και το τελευταίο ‘παρατράγουδο’.

Μου είπε επίσης ότι όταν ξεκινάει μια σειρά, θα προβάλλεται ολόκληρη και δε θα σταματάει στη 2η-3η σαιζόν όπως τώρα.
Και μου είπε ότι όταν παίζει έξω η 11η σαιζόν, θα μπορούμε να βλέπουμε πιο φρέσκο πράμα από τη 2η.

Μου είπε ότι οι διαφημίσεις δε θα διαρκούν περισσότερο από το έργο γιατί του είχα πει ότι με ενοχλεί να νομίζουν ότι θα καταναλώσω κάτι από τα σκουπίδια τους.

Μου είπε ότι θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και ‘άλλα’ πράγματα. Τροφή για σκέψη. Τα είχαν έτοιμα, αλλά από κακιά συγκυρία δεν πρόλαβαν ως τώρα και με διαβεβαίωσε ότι πλέον όλα καλά και μ’αυτό. Κι ότι είχε αρχίσει να γίνεται πουρές το μυαλό μου..

Επίσης μου είπε από δικό του φίλο ότι έμαθε πως θα πέσουν και οι τιμές στα cd. Αυτά που από κακή συγκυρία δεν έπεσαν όταν περάσαμε από την κασέτα στο cd όπως βλακωδώς νόμιζα ότι θα γίνει.

Και ότι δε ζητάνε πλέον 20€ για ένα cd που περιλαμβάνει 10 κομμάτια εκ των οποίων τα 9 θα μπορούσα να τα γράψω και μόνος μου (αν και δε δοκίμασα ως τώρα).

Αυτά που κοστίζουν 20, αλλά το περιεχόμενο είναι ανεκτίμητο, ούτως ή άλλως τα πλήρωνα για να τα αποκτήσω για να τιμήσω τον καλλιτέχνη..

Μου είπε ότι παρόλο που μια τεράστιαααα αλυσίδα βίντεο κλαμπ επέβαλε την τιμή στα 2€ μέσω του διανομέα, ενώ ένας φίλος που είχα ήθελα να συνεχίσει να νοικιάζει με 1,5€, με αποτέλεσμα ο φίλος να κλείσει εδώ κι ένα χρόνο, κι αυτό θα διορθωθεί.
Θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.

Κάποια στιγμή τον ρώτησα: σήμερα το βράδυ η μάνα μου, αν και δεν άντεχε, περίμενε να δει μια σειρά που άρχιζε στις 22.00 σε ένα μεγάλο κανάλι, τελικά άρχισε στις 22.25 και στις 22.30 έκανε διάλειμμα, γιατί το κάνουν αυτό; Με έχουν γραμμένο;

Όχι, λέει, κι αυτό ήταν θέμα χρόνου να διορθωθεί.

Μου είπε κι άλλα πολλά που τώρα δε μου έρχονται στο μυαλό, θα τα προσθέσω αργότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τον εμπιστεύομαι, κάτι ξέρει για να το λέει.

Δε θα ψάξω από ‘άλλους’ διαύλους του εξωτερικού, τα παράτησα πλέον, από αύριο όλα θα δουλεύουν ρολόι.

Και κάτι μου είπε για τα πνευματικά δικαιώματα όπου είχα μια ένσταση από μια εποχή πριν 2-3 χρόνια, τότε που δούλευα μόνος όλη μέρα σε ένα μαγαζί και εάν υπήρχε ένα ραδιόφωνο για αποκλειστικά δική μου χρήση έπρεπε να πληρώσω τη τσατσά.

Με έπεισε ότι κάνω λάθος.

Τέλος είπαμε.

Υ.Γ.: Εκτός αν με πείσει κανείς ότι έχω λάθος και ότι είμαι ευκολόπιστος..

Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από τον φίλο μου RedGreek και δημοσιεύτηκε στο InOut στις 11/3/10 ώρα 1.30.

Συμφωνώ με κάθε του λέξη και ο τρόπος που γράφει είναι μοναδικός, γι’αυτό το αναδημοσιεύω.

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *