Βοήθημα Internetικών Όρων


 
Κατά την περιήγηση μας στο internet, όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με λέξεις που είτε δεν ξέρουμε τι σημαίνουν, είτε αγνοούμε το που ακριβώς αναφέρονται. Τι είναι τα Demotivationals; Τι πάει να πει και πώς διαβάζεται η λέξη pwned; Epic Fail; Photoshop Disasters; Τι σκατά είναι αυτά; Εδώ θα βρείτε απλές εξηγήσεις για την κάθε λέξη.

Πολλοί ίσως να διερωτούνται εδώ και καιρό, ενώ άλλοι να απέκτησαν την απορία προχτές, διαβάζοντας το πρώτο post εδώ μέσα. Αν δεν είχατε παρατηρήσει τις συγκεκριμένες λέξεις παλιότερα στο internet, λυπάμαι. Πιθανότατα έχετε ακόμα πραγματική ζωή και να δεν την ξοδέψατε μπροστά σε μια οθόνη!

Παρακάτω θα σας βοηθήσω να καταλάβετε τι συμβαίνει με κάθε έναν από τους συγκεκριμένους όρους και στα επόμενα posts θα έχουμε και οπτικά παραδείγματα. Το παρόν post θα ανανεώνεται όποτε υπάρχει η ανάγκη για την επεξήγηση ενός νέου όρου ή κάποιου που απλά ξέχασα!


Pwned: Ανορθόγραφη γραφή της λέξης owned, προφέρεται το ίδιο. Ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται σε άτομα που γίνονται ρεζίλι από μόνοι τους, είτε είναι θύματα κάποιας φάρσας. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εκάστοτε θύμα ονομάζεται pwnage. Σε περιπτώσεις μεγάλης φάρσας και μεγάλου ρεζιλέματος, η κατάσταση γίνεται ‘Epic Pwnage’ και το θύμα είναι ‘Epically Pwned’.

Motivationals: Αφίσες σε μαύρο πλαίσιο. Παρουσιάζουν συνήθως ένα ειδυλλιακό τοπίο ή ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα. Συνοδεύονται από σοφές φράσεις για τη ζωή ή ρητά (captions). Σκοπός τους είναι να ενθαρρύνουν το θεατή σε μια δύσκολη στιγμή στη ζωή.


Demotivationals: Το αντίθετο των Motivationals. Αφίσες σε μαύρο πλαίσιο. Παρουσιάζουν συνήθως ανθρώπους σε γελοίες ή ντροπιαστικές στιγμές. Συνοδεύονται από κοροϊδευτικές φράσεις. Σκοπός τους είναι να αποθαρρύνουν τον πρωταγωνιστή της εικόνας και να προκαλέσουν το γέλιο εις βάρος του.


Fail: Η αποτυχία στην προσπάθεια για οτιδήποτε. Έχει τη μορφή φωτογραφίας αλλά και video. Συνοδεύεται από το λιτό, αλλά ντροπιαστικό σηματάκι ‘FAIL’. Όταν το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μεγαλεπήβολο και η προσπάθεια τεράστια, η αποτυχία έχει το ανάλογο μέγεθος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η όλη κατάσταση ανάγεται σε ‘EPIC FAIL’.


Win: Το αντίθετο του Fail. Η επιτυχία στην προσπάθεια για κάτι αδύνατο. Συνήθως αποδίδεται σε έξυπνες λύσεις που δίνονται σε δύσκολα προβλήματα. Έχει κι αυτό τη μορφή φωτογραφίας ή vodeo και συνοδεύεται από το σηματάκι ‘WIN’. Ανάλογα με το μέγεθος της δυσκολίας και της εξυπνάδας που επιδείχθηκε, υπάρχουν και οι περιπτώσεις ‘EPIC WIN’.


Photoshop Disasters (PsD): Η αποτυχημένη χρήση του Photoshop για τη διόρθωση μιας εικόνας ή φωτογραφίας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο εντοπίζεται σε αφίσες ταινιών, διαφημίσεις γνωστών προϊόντων, εξώφυλλα dvds/cds/βιβλίων κ.λπ. Αποκτά, έτσι, τεράστιες διαστάσεις, αφού οι υπεύθυνοι για τα εκάστοτε χάλια είναι επαγγελματίες γραφίστες, οι οποίοι πληρώνονται για να διορθώσουν μια εικόνα. Με τη δουλειά τους όμως, προκαλούν γελοία αποτελέσματα, ρεζιλεύοντας και τους εαυτούς τους, αλλά και τους εργοδότες τους.


Mindfuck: Φωτογραφίες ή εικόνες σε μαύρο πλαίσιο. Κρύβουν μια μικρή λεπτομέρεια, συνήθως τρομακτική, η οποία για να βρεθεί θέλει λίγο χρόνο και ψάξιμο. Συνοδεύονται από τη φράση ‘When you see it.. You will shit bricks’, που πάει να πει ότι μόλις εντοπίσεις εκείνη τη μικρή λεπτομέρεια, θα χεστείς πάνω σου.

Gay Test: Εντάσσεται στην κατηγορία των Demotivationals. Φωτογραφίες ωραίων γυναικών μαζί με κάτι άσχετο όπως μια παραλία, ένα αυτοκίνητο κ.λπ. Το test έχει ως εξής: Αν πρόσεξες το άσχετο αντί της γκόμενας, είσαι gay. Παραλλαγή του test, παρουσιάζει την όμορφη γυναίκα μαζί με άντρες οι οποίοι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο οπουδήποτε αλλού, όμως όχι πάνω της. Εμφανέστατα κι αυτοί είναι πούστηδες!

Lolcats: Αστείες φωτογραφίες με γάτες ή, συνήθως, πειραγμένες φωτογραφίες γατιών που προκαλούν το γέλιο.

Butterface: Ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται σε κοπέλες με ωραίο σώμα (με έμφαση στο στήθος) και το όχι και τόσο ωραίο πρόσωπο.

Ελπίζω το βοήθημα να σας φανεί χρήσιμο, αλλιώς πήγαν άδικα οι ώρες μελέτης που χρειάστηκα για να αποκτήσω αυτές τις γνώσεις. Για περαιτέρω αναλύσεις λέξεων και οτιδήποτε σχετικό, παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας με την απορία και (αν δε σας γράψω στο γνωστό μέρος) θα επιληφθώ του θέματος!


Υ.Γ.: Ευχαριστίες στο Βασίλη, ο οποίος βοήθησε με την επανάκτηση της εισαγωγής, μετά το γαμήσι που φάγαμε από τον blogger και χρειάστηκε να ξαναγραφτεί από την αρχή το post.

Υ.Υ.Γ.: Σοβαρά τώρα, Βασίλη, νομίζεις πως 3 γραμμές που έσωσες συγκρίνονται με τον κόπο που έκανα να ΞΑΝΑγράψω ολόκληρο το post;

Υ.Υ.Υ.Γ.: Α ναι, είναι και το γεγονός ότι με φώτισε να χρησιμοποιήσω άλλο προγραμματάκι για τη δημιουργία των posts, το οποίο θα κρατάει και drafts. Thanks αγαπποιμαίναι!

3 responses to “Βοήθημα Internetικών Όρων”

  1. Η χρησιμότης του άρθρου σας είναι τέτοια, που αναγκάστηκα να κάνω ασκήσεις ηρεμίας επί πέντε λεπτά μετά την ανάγνωσή του, μπας και καταφέρουν να ξανακατέβουν οι (ομολογουμένως λίγες μπροστά στις δικές σας) σηκωμένες τρίχες της πλάτης μου.

    Σχετικά με τα υστερόγραφα, το δεύτερο εξυπνακίστικο δεν αρκεί για να υπερκαλύψει την αγάπη που εκδηλώνεις με τα άλλα δύο. Pwned αγαπποιμαίναι.-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *