Δις ις σύππριοτ φούρπο! [2]


Ναι, εν ασχολούμαι με το κυπριακό ποδόσφαιρο, διότι, όπως τζιαι το ελληνικό, εν τα θεωρώ ποδόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο κρίνεται με βάση τον κόσμο που προσελκύει στο γήπεδο, με βάση τον κόσμο που αγαπά το άθλημα. Τζιαι στις δύο χώρες, η πλειοψηφία τούτου του κόσμου εν καθάρματα. Που τους παράγοντες τζιαι τους παίχτες ως τους θεατές τζιαι όσους ασχολούνται, οι παραπάνω εν άχρηστοι μαλάκες. Τζιαι, επειδή ασχολούμαι παραπάνω με το γερμανικό τζιαι γενικότερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τζιαι θωρώ τι γίνεται (χωρίς να εξιδανικεύω, εννοείται, τες καταστάσεις σε άλλες χώρες), αντρέπουμαι να χρησιμοποιήσω τούτον τον όρο για τες εκδοχές του αθλήματος σε Ελλάδα τζιαι Κύπρο.

Τζιαι πες η Ελλάδα εν Ελλάδα τζιαι εν μακριά τζιαι εν με κόφτει τζιαι ας κάμνουν ό,τι θέλουν. Στην Κύπρο όμως; Σε μια χώρα που ο κάθε ένας πολίτης της εν συγγενής με το 90% του υπόλοιπου πληθυσμού; Τι σκατά γίνεται στην Κύπρο;

Τζιαι πάντα λαλώ ότι εν αξίζει να ασχολούμαι τζιαι εν γράφω τζιαι αφήνω τα σκατά να περάσουν. Έτσι ελάλουν τζιαι πριν λλίο, αλλά εβαρέθηκα να θωρώ τόσα σκατά. Ναι, είπα την πολλές φορές τη λέξη, αλλά εν μου έρκεται πιο χαρακτηριστική λέξη για τούτα που γίνουνται.

Πώς γίνεται οι οπαδοί που έπρεπε ναν τόσο περήφανοι για τα κατορθώματα της ομάδας τους που να μεν τους έκοφτεν ακόμα τζι’ αν ετρώαν μιαν τουζίναν, να συμπεριφέρουνται έτσι; Εν υπάρχει λογική σε τούτα ούλλα. Τζιαι ξεκαθαρίζω ότι εν με κόφτει αν εν ο ΑΠΟΕΛ ή η Ομόνοια ή η Ανόρθωση ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Τα ίδια εννα ελάλουν, όποια τζιαι αν ήταν.

Μια κυπριακή ομάδα περνά στες οχτώ καλλύττερες ομάδες της Ευρώπης. Ούλλος ο κόσμος ασχολείται μαζί της, εν πρωτοσέλιδον όπου δικλίσεις. Μια φάουσα λίρες εννά ‘ρτουν στα ταμεία της εν μέσω κρίσης. Κάμνει διάσημην την Κύπρο ανά την υφήλιο. Διά ευκαιρίαν σε τούτο το νησί να διατυμπανίσει εμμέσως το πρόβλημα που το βασανίζει εδώ και τριανταοχτώ χρόνια (ξέρω ότι κανένας εν το σκέφτηκεν τούτο, ποιός ασχολείται, πλέον, άλλωστε;). Κληρώνεται με τη Real Madrid. Κληρώνεται με την ποδοσφαιρική Βασίλισσα της Ευρώπης. Η μάππα εν στροντζυλή τζιαι αν φανεί πολλά τυχερή, μπορεί να κάμει ακόμα πιο μεγάλο θαύμα τζιαι να την αποκλείσει που τους τέσσερεις της διοργάνωσης. Θέλει τον κόσμο της δίπλα της, διότι τούτες οι στιγμές, εκτός που ιστορικές, εν τζιαι αφάνταστα δύσκολες τζιαι αγχώδεις.

Λλίες μέρες μετά παίζει με τον αιώνιο αντίπαλο της. Εν τω μεταξύ, πώς στ’ ανάθεμα γίνεται να’ν’ αιώνιοι αντίπαλοι που τη στιγμή που η μια ιδρύθηκεν το 1926 τζιαι η άλλη το 1948; Πού τους ηύραν τους αιώνες; Όπως τζιαι να’shει, κληρώνεται με το μεγαλύτερο της αντίπαλο. Μιαν ομάδα της ίδιας πόλης. Εν θκυο ομάδες που έχουν οπαδούς στες ίδιες οικογένειες, στες ίδιες παρέες.

Τζιαι τι κάμνουν; Σκοτώνουνται μεταξύ τους. Εν ξεχωρίζω ποιός τα εξεκίνησεν ή ποιός φταίει. Φταιν ούλλοι τους. Αλλά ρίχνω λλίον παραπάνω ευθύνες στους Αποελίστες, διότι εν τζείνοι που έπρεπε να δείξουν ανωτερότητα. Αντίθετα, εν τζείνοι που επροσπαθήσαν να κρούσουν συμπολίτες τους μέσα σε έναν αυτοκίνητο. Τζιαι επαναλαμβάνω, αν οι περιστάσεις ίσχυαν για άλλην ομάδα, θα ελάλουν τα ίδια.

Πόσον ολοκληρωτικήν έλλειψην εγκεφάλου πρέπει να έshεις για να θέλεις να κάμεις κακόν του άλλου επειδή υποστηρίζει άλλην ομάδα; Ή έστω να τον ξιτιμάσεις. Αντιλαμβάνεσαι ότι τζείνοι για τους οποίους ταλαιπωρείσαι, βουράς στα γήπεδα, ξιτιμάζεις, ξιτιμάζεσαι, δέρνεις, δέρνεσαι τζιαι ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, λούννουνται μες τα λεφτά; Ξέρεις ότι έχουν τα πιο ωραία σπίθκια, τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, τα πιο σπάνια ρούχα, τες πιο πούττες γεναίτζιες, τα πιο καλογυμνασμένα σώματα, τες πιο καλές υγείες, τους πιο καλούς γιατρούς στα πόθκια τους; Ξέρεις ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑ που τούτα ούλλα εν εκαταφέραν με μόρφωσην ή εξυπνάδαν ή ευγένειαν ή καλόν χαρακτήραν, αλλά μόνο με τα λεφτά; ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ, ΜΑΛΑΚΑ. Τζιαι ξέρεις γιατί σου τρων τα λεφτά σου; Διότι έχουν έναν ταλέντο που έχουν ακόμα μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, οι οποίοι λείφκουνται, όμως, το μέσον τζιαι τες διασυνδέσεις για να πιαν έτσι δουλειάν. Τζιαι διότι είσαι ρίφιν.

Which brings us σε μιαν παρένθεση. Τζείνο που έγινε προχτές με τα εισιτήρια του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Real, απέδειξεν πόσον ρίφκια εν οι οπαδοί. Όι μόνον του ΑΠΟΕΛ, αλλά ούλλοι οι οπαδοί ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Τζιαι πάλαι, όι μόνον του ποδοσφαίρου. Πολλά παραπάνω της πολιτικής. Κάμνουν σας ό,τι θέλουν τζιαι εσείς συνεχίζετε να τους υποστηρίζετε, να σπαταλάτε τες ώρες σας για χάρη τους τζιαι να διάτε τα λεφτά σας για να πλουτίζουν. Καλά να σας κάμουν, ρίφκια.

Στιγμιότυπο από το ΓΣΠ: ουρές κόσμου για τα εισιτήρια ΑΠΟΕΛ – Real Madrid:

Εν κατακλείδι: εν αξίζουμεν να έχουμεν ποδόσφαιρο. Έshει τόσα θέματα που παν λάθος, που εν διορθώνουνται εύκολα. Τζιαι το shειρόττερον είναι ότι κανένας εν θέλει να διορθωθούν, διότι κανενού εν συμφέρει. Χωρίς τον άμυαλο φανατισμό, πώς εννα πλουτίζουν οι ομάδες; Να τα λουθούμεν. Τζιαι συγχαρητήρια στους Αποελίστες που εκαταφέραν να αμαυρώσουν τούντο όμορφο θαύμα που εκατάφερεν η ομάδα τους.

Εν έshετε υπόθεσην. Εν έχουμεν υπόθεσην..


10 responses to “Δις ις σύππριοτ φούρπο! [2]”

 1. Να' γιασει το στομα σου ΤΤ μου!

  Οι πλειστοι δεν εκαταφεραν ακομα να συλλαβουν το σχημα τζαι το μεγεθος της μαππας, αλλα νομιζουν οτι εν ειδημονες σε οτι αφορα το ποδοσφαιρο. Το σχειροττερον, ομως, ενει οτι, η αγνοια τους για το αθλημα τζαι τον θεσμο, επιφερει την πορωση, με τ' αναλογα αποτελεσματα…

 2. TT μου καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Κάθε φορά που ακούω για έτσι επεισόδια νευριάααζω! Δεν θεωρώ ότι κάποιος είναι αρνί όταν θέλει να δει κάτι και περιμένει στην ουρά να πιάσει εισιτήριο. (κι εγώ έτσι θα έκαμνα αν ήταν για συναυλία :P). Το βρίσκω πολύ θετικό κάποιος να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο.
  Δεν γίνεται να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των γνήσιων φιλάθλων. Αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια πρέπει να παραμεριστούν – πρέπει να υπάρχουν τρόποι.

  Αλλά ποιος έχει το τσαγανό να κάνει έστω και κάποια προσπάθεια; :-/

 3. ούλλο συμφέροντα. που τη στιγμή που έχει ριάλλια τζαι εξουσία μέσα, σhετίν ποκλαντίν.
  Ούτε να τιμωρήσουν τζίνους που κάμνουν μαλακίες εν το κάμνουν! Ενώ από ότι αντιλαμβάνομαι έννεν δύσκολο, αλλά εν γίνεται…

 4. Πε τα χρυσόστομε! Γιαυτό τζιαι εγω, αν τζιαι συχνός επισκεπτης των γηπεδων που μωρό, εξεκοψα που το λυκειο τζιαι μετα.

  Εν βλεπω κατι που μπορει να μου προσφερει το ποδοσφαιρο πλεον. Οτι ηταν να μου δωκει εδωκεν μου το.(->κατι τρεξιματα να φιουμε μακρια που καφκαες να μεν φαμε καμια πετρα/φωτοβολιδα κλπ)

  Πλεον το ποδοσφαιρο εγινεν επιχειρηση. τι λαλώ; παντα ηταν

 5. πολλά καλόν άρθρο!

  ό,τι τζαι να λέμε εν αλλάσσουν τούτα. οι οπαδοί εν σαν τους πιστούς των θρησκειών. δεν βλέπουν καθαρά και με τη λογική τους. τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα με την οικονομική κρίση και την ανεργία γιατί όσο να 'ναι η δουλειά μαλθακώνει μας λλίον τζαι βοηθά στην "τάξη και πειθαρχεία".

 6. Παρ' όλο που συμφωνώ με όλα, υπάρχει ακόμη ένα σημείο στα γεγονότα:
  "Άλλοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ προσέτρεξαν προς βοήθεια των δύο νεαρών. Κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και τους μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, μέχρι να φθάσει στη σκηνή πυροσβεστικό όχημα, το οποίο και έσβησε τη φωτιά."
  (από το ikypros.com)

 7. Είμαι αμέτοχη όσο αφορά τις κυπριακές ομάδες αλλά συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Georgia σαφώς και δεν ειναι αρνί όποιος θέλει να παρακολουθήσει ένα που τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς που δια η ομάδα του και στέκεται σε μια ουρά. Ο καθένας θα το έκαμνε για εκείνο που αγαπά. Με ούλα τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και εν αλλάσω ούτε ένα κόμμα. Την καλημέρα μου ΤΤ.:)

 8. Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο σου επιχείρημα… Ότι δηλαδή δεν αξίζει να ασχολείσαι με τίποτε που συμβαίνει στην Κύπρο (και την Ελλάδα). Δυστυχώς ό,τι συμβαίνει εδώ είναι καταδικασμένο να είναι υποδεέστερο!

 9. @Grouta: Νομίζω ότι το πιο πολλύν πρόβλημα έρκεται που τζείνους που ξέρουν, αλλά εν τους κόφτει η ευημερία του αθλήματος, παρά μόνον η ευημερία της πούγκας τους.. Σίουρα όμως, υπάρχουν τζιαι τούτοι που λαλείς, Groutού μου..

  @Georgia & Ænima: Ήταν λάθος μου που εν το ξεκαθάρισα στο κείμενο.. Θεωρώ τους αρνιά, όι επειδή επήαν τζιαι επεριμέναν για εισιτήριο (όσο σημαντικός τζιαι να είναι ο αγώνας, εννοείται ότι αξίζει να περιμένεις σε ουρές για κάτι που αγαπάς τζιαι το παράδειγμα με τες συναυλίες βρίσκει με πολλά σύμφωνο, Georgia), αλλά επειδή μετά την επική κοροϊδία που υπέστησαν, επήαν όπως τους βλάκες στο παιχνίδι με την Ομόνοια, εταλαιπωρηθήκαν, εκινδυνέψαν τζιαι επροκαλέσαν τζιαι προβλήματα. Εφανταστήκαμεν ήντα χτύπημα θα ήταν προς τη διοίκηση της ομάδας, η οποία τους επερίπαιξεν κανονικά, αν δεν επάταν κανένας στο γήπεδο την Παρασκευή; Αλλά ποιός τολμά να κάμει κάτι στην Κύπρο.. Σίουρα υπάρχουν λύσεις. Αρχιδάτοι σε κατάλληλες θέσεις για να τες εφαρμόσουν, υπάρχουν;

  @Moonlight: Στο εξωτερικό έshει ο καθένας τη θέση του στην κερκίδα. Δαμέσα πάεις τζιαι βρίσκεις άλλον να κάθεται, λαλεί σου 'ε, ντάξει ρε φιλούι μου, κάτσε πάρατζει' τζιαι εν μπόρεις να πεις τίποτε διότι εννα σε μουντάρει η παρέα του. Οι camerες μπόρουν να χρησιμοποιηθούν για αναγνώριση προσώπων, αλλά με τα μέσα που έχουμεν ούλλοι μας μεταξύ μας, εν πρόκειται να πιαστεί κανένας..

  @Φουρνόφκιος & Νίκος Λαζάρου: Το ποδόσφαιρο, όπως τζιαι η πολιτική, όπως τζιαι οι θρησκείες εκαταντήσαν επιχειρήσεις. Το θέμα είναι ότι κακίζουμεν τούντα πράματα λόγω της κακής διαχείρισης τους που τους μαλάκες. Εννοώ ότι κανένα που τα τρία που προανέφερα, εν εδημιουργήθηκε για το κέρδος ή την εκμετάλλευση. Άρα, αν υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί, μπορούν να τα βλέπουν με τες αγνές τους έννοιες, το ποδόσφαιρο σαν ένα ομαδικό άθλημα, την πολιτική ως μέσο για βοήθεια προς τον πολίτη, τη θρησκεία προς έκφραση της αγάπης. Μόνο που, εκτός από ρομαντικός, πρέπει να κάμνεις τζιαι λλίον την πάπια για να τα δεις έτσι, στη σημερινή κοινωνία..

  @MarMar: Ναι, είδα το. Εννοείται ότι έννεν ούλλοι γάροι τζιαι εννοείται ότι εν μιλώ για ούλλους, αλλά μιαν πλειοψηφία τζιαι εννοείται ότι αν δεν υπήρχαν τζιαι οι καλοί ανάμεσα στους μαλάκες, τα πράματα θα ήταν κατά πολύ χειρότερα..

  @Anti-Christos: Εν ασχολούμαι, όι επειδή εν της Ελλάδας ή της Κύπρου, αλλά επειδή εμείς τα καταντούμεν υποδεέστερα. Εν απόλυτα δική μας ευθύνη τούντο πράμα. Τίποτε έννεν που μόνο του υποδεέστερο απλά επειδή συμβαίνει σε έναν τόπο, νομίζω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *