Η ιδέα μου


Είπα σας ότι έστειλα email του Επιτρόπου μας για μιαν ιδέα που μου ήρτεν. Μεν φανταστείτε τίποτε σπουδαίο, εν πολλά πρώιμη τζιαι χρήζει επεξεργασίας πόλικης. Αφού, όμως, εν απάντησεν ο Επίτροπος -να δούμεν δουλειές που έshει τζιαι τζείνος βέβαια- αποφάσισα να σας την πω τζιαι να πείτε τες απόψεις σας. Ξέρω ότι ίσως ναν άθλια τζιαι να μεν έshει υπόθεσην, αλλά μπορεί να αποτελέσει μιαν αρκήν για κάτι εντελώς διαφορετικό.

So, here it is, όπως την έπεψα με το email:

Ήρτε μου μια ιδέα για το επόμενο εγχείρημα μας τζιαι είπα να ρωτήσω εσάς πρώτα που σίουρα εννα ξέρετε παραπάνω για τες δυνατότητες που έχουμε για την πραγματοποίηση της.

Το λοιπόν, η ιδέα μου είναι ζωγραφική. Υπάρχει κάποιος μεγάλος τοίχος στη Λευκωσία ή κάπου αλλού, ο οποίος να είναι διαθέσιμος να υποκύψει στες καλλιτεχνικές μας ορμές;

Πώς το φαντάζομαι;

Κάμποσες πογιές τζιαι πινέλα. Να οργανωθούμε που νωρίς τζιαι να το ανακοινώσουμε εγκαίρως στα Μέσα. “Οι Κύπριοι bloggers σας προσκαλούν στον τάδε τόπο για να αφήσετε το καλλιτεχνικό αποτύπωμα σας και να περάσετε καλά και να γνωρίσετε κόσμο”.

Μπόρουμε να το συνδυάσουμε τζιαι με άλλες δραστηριότητες, αν εν κάπου που έshει τόπο. Μπόρουμε να βάλουμε τζιαι ένα μιτσικουρίν ποσό σαν εισιτήριο τζιαι τα λεφτά να παν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Θέλει οργάνωση. Στο μυαλό μου ακούεται κάπως απλό τζιαι εφικτό, αλλά σίουρα έshει παραμέτρους που εν εσκέφτηκα, γι’αυτό ζητώ την άποψη της πείρας σας.

Περιμένω απάντηση τζιαι αν είσαστε θετικός, να το θέσουμε στην κρίση των φοβερών συνbloggers μας! Αν εν δύσκολο, ο νους μου εν σταματά να σκέφτεται τζιαι ούλλο τζιαι κάτι εννα σκεφτεί ξανά σύντομα 🙂

Προφανώς εφτάσαμεν στην τελευταία παράγραφο δίχως το προαπαιτούμενο, αλλά είμαστεν bloggers τζιαι εν νώθουμεν! Περιμένω τες απόψεις σας.

Υπενθυμίζω το ενδεχόμενο να μου κόψουν το ίττερνε που μέρα σε μέρα, γι’αυτό μεν αγχωθείτε αν εξαφανιστώ απότομα!

, , ,

12 responses to “Η ιδέα μου”

 1. Όμορφη η ιδέα σου, δεν ξέρω κατά πόσο είναι και εφαρμόσιμη…
  Είπα και εγώ, με τρόμαξες που είπες ότι θα εξαφανιστείς απότομα, για μια ιδέα να σου κόψουν το ιντερνες είπα…χαχα φιλιά πολλά

 2. Ειλικρινά το περίμενα να είναι αυτή η ιδέα σου. Δεν είναι άσχημη και μπορεί, αν δεν είναι εφικτό να γίνει σε κάποιον τοίχο, να γίνει σε χαρτί. Ξέρεις, αυτά που πουλάνε με το μέτρο.

 3. Εγω εσκέφτουμουν ότι πολλοι που μας κάμνουν πράματα…. κοσμήματα, εργοχειρα, μαγειρικές κτλ…Θα μπορουσαμε να χαρισουμεν ουλλοι που κάτι τζαι να το καμουμε σαν δημοπρασία τζαι εννοείται να δωσουμε τα λεφτα σε φιλανθρωπικό σκοπο.

 4. Ουφου πρέπει να πάω και εν προλάβαινω να σου τα αναλύσω τωρα.. τσιέκκαρε το μαιλ σου

 5. @καϊσούιν: περιμένω τες απόψεις ούλλων σας, να δούμεν αν καταλήγουμε κάπου. Ανάλυσ'μου τα όποτε μπορέσεις!

 6. δηλαδή θα ζωγραφίζει ο καθένας οτι θέλει στον τοίχο/καμβά? και μετά τι θα το κάνουμε όταν τελειώσουμε?

  I like the idea να κάνουμε κάτι για charity.

 7. Σαν ιδέα αρέσκει μου.

  οι απορίες είναι :

  1) αν θα γίνει σε χαρτί κτλ τότε το βρίσκω λίγο άσκοπο. πχ. το έχουμε δει σε πανηγυράκια κτλ που παιδιά ζωγραφίζουν σε ρούχο ή χαρτί. Και μετά;

  2) αν θα γίνει σε τοίχο πρώτο θέμα είναι τι υλικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για ζωγραφιά σε τοίχο και δεύτερον είναι : ποιος θα διαθέσει τον τοίχο του για να εκφράσουμεν την πελλάρα μας;;;

  3) Μπορούμε όμως να το σκεφτούμε περισσότερο… να βρεθεί πχ ενα πανώ/καμβας/κάτι τελος πάντων που μπορεί να το φτιάξουμε και να μείνει κάπου….

  Νεράιδα

 8. Κάτι τέτοιο έγινε τον Μάη http://www.cyprusevents.net/el/events/lets-colour-cyprus-nicosia-2011/.

  Ακόμα και αν δεν ήταν φιλανθρωπικό, θα ήταν ωραίο να μας δίναν ένα κτίριο σε κετρική τοποθεσία σε κάθε πόλη, αν είναι εφικτό και να κάναμε το δικά μας, ή κάποιο σχέδιο που έχει σχεδιάσει κάποιος που του περνά.

  Να ομορφύνουμε τις πόλεις μας.

 9. Για τοίχο βλέπω το δύσκολο. Οι ζωγραφιές τζαι χρώματα έννα χαλάσουν την αισθητική κάποιων τζαι την γκρίζα τσιμεντο-μουντίλα της πόλης. Αν τοποθετηθούν κάτι σαν πινακίδες (όπως κάτι πινακίδες που βάλλουν κατά καιρούς φωτογραφίες σε μεγένθηση πάνω) τζαι μείνουν τζαμαί για λλίον τζαιρό; Θέλει συνεννόηση τζαι με το Δήμο πρώτα.

 10. Επίσης μια άλλη ιδέα είναι όσοι συμπλόγκερς δεν έχουν καλλιτεχνικές – ζωγραφικές δεξιότητες( ας πούμε ..εγώ!) να χορεύουμε το i like to move it για να ψυχαγωγούμε τους περαστικούς! Α;Έννεν καλή η ιδέα μου; Ναι, εντάξει παραδέχουμαι το,άρεσε μου πολλά χαχαχαχαχαχαχαχα…

  Μάγισσα

 11. καλημέρα!

  όπως σου είπα επέστρεψα δριμύτερος…

  ένηξερω πόσο καλές- κακές, πραγματοποιήσιμες εν οι ιδέες που ενα σύρω, απλά με αφορμή την ιδέα σου, σύρνω τζαι γω κάποιες για να γίνει συζήτηση τζαι να δούμε τι μπορεί να γινεί.

  1. αν θα γίνει κάποιος διαγωνισμός graffiti νομίζω πρέπει να μπουν κάποια έπαθλα, ίσως όι μεγάλα, αλλά θα δώκει ένα κίνητρο για συμμετοχή νομίζω.

  2. αν θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τότε ίσως θα πρέπει να καλέσουμε τις Μ.Κ.Ο. να έχουν κάποια περίπτερα στα οποία να έχουν πληροφοριακό/ ενημερωτικό υλικό και ίσως οι δωρεές να γίνονται με την αγορά γλυκισμάτων κλπ αντί λαχνών, ή οτιδήποτε άλλο.

  3. μπορεί να υπάρχει κουκλοθέατρο για τα παιδάκια, παλιάτσοι, face-painting κλπ

  4. ίσως κάποια αθλητική δραστηριότητα, όπως μαραθώνιος, ποδηλατικός γύρος, όπως στην περασμένη εκδήλωση κλπ

  5. και τέλος εννοείται θα έχει και ενα flash-mob για να μαθαίνουν οι νεότεροι, να θυμούνται οι παλαιότεροι, να συμμετέχουν όλοι…

  απλά εν κάποιες ιδέες, καλές-κακές.
  απλά διώ τροφή προς συζήτηση.
  θέλει πολλήν οργάνωση τζαι βούριστρο, αλλά νομίζω ότι αποφασιστεί θα έχει επιτυχία, γιατί τα παιθκιά με την προηγούμενη εκδήλωση εδείξαν ότι μπορούν/ μπορούμε να κάμουμε πολλά….

 12. @everyone: Εμίλησα και με τον Επίτροπο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι σχεδόν οτιδήποτε έshει σχέση με ζωγραφική κάπου, έχει ήδη γίνει, οπότε εν πρόκειται ναν κάτι πρωτότυπο αν το κάμουμε. Άρα, υποθέτω, θάφκουμεν τούντην ιδέα τζιαι πάμε να χτίσουμε πάνω σε κάποιαν άλλη με παραπάνω προοπτικές!

  Εννοείται ότι τούτα ούλλα που είπαμε για συνοδευτικά μπορούν να ισχύσουν στην επόμενη ιδέα. Είμαστεν Κύπρος τζιαι ο κόσμος εν ακόμα αρκετά στενόμυαλος για να δώσει άδεια για κάτι πολλά επαναστατικό.

  Το καϊσούιν έδωκεν μιαν ιδέα πολλά πρωτοποριακή (τζείνη με τες εκκλησιές), οπότε αν θέλει, ας τη μοιραστεί τζιαι μαζί σας!

  Περιμένω άλλες ιδέες, πιο φρέσκες τζιαι πρωτότυπες που εσάς. Στα blogs σας εννοείται, έννεν ανάγκη να ερκούμαστε δαμαί.

  Σόρι που άρκησα να απαντήσω τζιαι ευχαριστώ που ασχοληθήκατε 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *