Ιεροσυλία


 

Μισώ την τηλεόραση για την κατάντεια της. Όμως, κάποτε κάνω το λάθος να χαζέψω για μικρά χρονικά διαστήματα σε ό,τι τύχει να δείχνει, κυρίως λόγω βαρεμάρας. Πριν από λίγο τα αδέρφια μου έβλεπαν τηλεόραση και είπα να τους κάνω παρέα. Τι είδαμε;

Το καταπληκτικό Chart Show. Την εκπομπή η οποία παρουσιάζει διάφορα μουσικά tops και έχει εμπειρογνώμονες καλεσμένους για να πουν τη γνώμη τους και να επιμορφώσουν το κοινό με τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που τους μεταδίδουν. Παρουσιάστρια της εκπομπής ήταν μια εφτάκιλη μάζα από make-up, πίσω από την οποία ξεπρόβαλλε η Ναταλία Γερμανού.

Ευτυχώς δεν πρόλαβα από την αρχή αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα. Όταν κοίταξα την τηλεόραση έλεγε πως θα αναδείκνυαν το πιο δημοφιλές rock τραγούδι όλων των εποχών στην Ελλάδα. Δεν αμφέβαλλα για τα γούστα των Ελλήνων, αλλά επειδή τη στιγμή που έβλεπα είχαν βάλει το I was made for loving you των Kiss στη 14η θέση, μια μικρή ελπίδα έλαμψε και είπα να δω και τη συνέχεια. Και το πρόβλημα μου δεν είναι που ο Παπακωνσταντίνου – όσο κι αν τον εκτιμώ – ήταν στην τρίτη θέση.

Το πρόβλημα μου ήταν με τις παρουσιάσεις των τραγουδιών. Οι καλεσμένοι ήταν οτιδήποτε άλλο παρά σχετικοί με το αντικείμενο. Η Σίσσυ Χρηστίδου. Κουκλάρα και με αρκετά καλό χιούμορ κατ’εμέ, αλλά τι σκατά σχέση έχει με τη rock μουσική; Ο Αϊβάζης. Ωραίο παιδί, αλλά και πάλι, τι σχέση έχει; Ο Καζάκος που, φαντάζομαι ότι προσκλήθηκε λόγω του ότι ξέρει να παίζει μερικές νότες στην ηλεκτρική κιθάρα.. Τους άλλους δύο δεν τους θυμάμαι, σόρι. Στις παρουσιάσεις των τραγουδιών, έδειχναν και στιγμιότυπα από άλλους “γνωστούς” που έλεγαν τη γνώμη τους. Ο Μίχας, η τραγουδίστρια των Μπλε, ο Τζώρτζογλου, (νομίζω) η Όλγα Φαρμάκη και κάτι άλλοι ασχετίδηδες.

Πώς μπορείς να αφήνεις την κάθε ξώβυζη να λέει τη γνώμη της για το Another Brick In The Wall; Και καλά, αν η γνώμη της είχε κάτι σημαντικό να πει, να την ακούσουμε, αλλά όταν το μόνο που λέει είναι “Τέλειο τραγούδι”, ε τότε ας πάει να συνεχίσει την παρτούζα από την οποία τη διακόψατε. Δε θέλω κάποια με IQ ίσο με του αστραγάλου μου για να μου πει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι τέλειο. Και πολύ περισσότερο, μετά την παρουσίαση, δε θέλω να βλέπω τις ηλίθιες των μπουζουκιών που κάθονται στο κοινό να κουνιούνται λες και ακούν Βανδή, όταν παίζει Pink Floyd.

Πάντως το ωραίο είναι που είχαν βάλει όλοι τα μαύρα τους και τα δερμάτινα. Ε, για rock τραγούδια είπαμε ότι ήταν η εκπομπή, έπρεπε να ήταν εντός του κλίματος. Δεν πηδιέστε, λέω γω.. Κάντε τις εκπομπές που ξέρετε να κάνετε, για φλώρους και φλώρες, για ηλίθιους και ηλίθιες.

, , ,

12 responses to “Ιεροσυλία”

 1. Χαχαχα 'μια εφτάκιλη μάζα από make-up, πίσω από την οποία ξεπρόβαλλε η Ναταλία Γερμανού' εφύρτηκα!
  Τελικά ποιο ήταν το πιο δημοφιλές ροκ τραγούδι;
  Χαχαχα και εντυθήκαν και στο πνεύμα της εκπομπης α;χαχαχα
  Ασε..την τηλεόραση πρέπει να την ανίουμε μόνο για να βλέπουμε κανένα ντιβιντι…τζίνα που διαλέουν οι άλλοι να μας δείξουν εν είναι καν άξια χαρακτηρισμού

 2. Έπεσες και στο καλό και κάνεις έτσι; Κάτσε αγόρι μου να δεις Λαμπίρη μεσημεριάτικα, να σπάσεις το γυαλί!

 3. "όταν το μόνο που λέει είναι "Τέλειο τραγούδι", ε τότε ας πάει να συνεχίσει την παρτούζα από την οποία τη διακόψατε" LOL!
  Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον κ. Εύρο 🙂

 4. @Pasxalina: Γιατί με λες Κύριο δεν φοράω κανένα δαχτυλίδι (βλέπε Φρόντο Αρχ. Των Δαχτυλιδιών) ?

 5. @marilou: Το I can get no satisfaction των Rolling Stones.. Γάμησέ τα, αγαπητή μου..

  @evros: αξίζει μου, έσιεις δίκαιον..

  @γαύρος: Το έκανα κι αυτό ρε, 3 χρόνια σπούδαζα στην Αθήνα, πώς έτρωγα το μεσημέρι νομίζεις; Με τις άθλιες των μεσημεριανών..

  @Pasxalina: έλα, δείξε οικειότητα.. μια οικογένεια είμαστεν, άλλωστε 🙂

 6. Έχεις πλάκα!!αυτό με τη Ναταλία με τσάκισε στα γέλια,αλλά χρυσό μου παιδί, οκ οι φλώροι αλλά οι Φλώρες τι σου φταίνε, (μαμά και κόρη μου);;δεν μίλησαν οι καψερές….
  Καλημέρα…καλό μήνα…

 7. μα you are doing it all wrong dear..όταν ανοίξεις την tv πρέπει να το κάνεις χωρίς expectations και με το understanding οτι θα καούν μερικά εγκεφαλικά κύτταρα απο αυτά που θα δείς!

  το concept της συγκεκριμένης εκπομπής δεν είναι άσχημο all in all!

  Rania

 8. @ΦΟΥΛΗ: Με μικρό οι φλώρες, αγάπη! Μη μου θίγεσαι 🙂 Και μια χαρούλα είναι ο Stewie που ξερνάει 😀

  @Rania: I know.. πριν την ανοίξω, πρέπει να βάλλω το νου μου standby, αλλά τούτη τη φορά εξιάστηκα διότιθ είσιεν τζιαιρό να το κάμω! Το concept έννεν άσχημο για όσους αρκούνται σε επιφανειακότατες αναλύσεις και λεπτομέρειες και παραπάνω επίδειξη "διασημοτήτων" παρά των πραγματικών καλλιτεχνών. This is my humble opinion 🙂

  @Pasxalina: Έτσι! Εν θέλω γέλια, άτε 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *