Κεφαλαία ελληνικά με τόνους στο blog σας: Έχω τη λύση!


grkcaps

Η παρούσα ανάρτηση οφείλεται κι αφιερώνεται στον gaurako, ο οποίος δεν άντεχε να βλέπει στο blog του τα gadgets και διάφορα άλλα σημεία να έχουν κεφαλαία ελληνικά γράμματα ΜΕ τόνους! Είναι αλήθεια, είναι εκνευριστικό και, πάνω απ’όλα, άσχημο. Είναι αυτό που μας δίνει αποτελέσματα του τύπου “ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ”, “ΑΡΧΕΙΟΘΉΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΊΟΥ”, “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ” κ.λπ. Αν έχεις αυτό το πρόβλημα και θέλεις να το αλλάξεις, η λύση είναι απλή και είναι η εξής.

Πάμε ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML, κάνουμε ένα BACKUP καλού-κακού και πατάμε CTRL+F για να μας ανοίξει το εργαλειάκι αναζήτησης στον browser μας. Εκεί μέσα γράφουμε uppercase. Βρίσκουμε όλες τις φορές που υπάρχει η λέξη αυτή στον κώδικα και την αντικαθιστούμε με το normal. Όταν βεβαιωθούμε ότι αντικαταστήσαμε όλα τα uppercase με normal, τότε αποθηκεύουμε τον HTML μας και πάμε στο blog μας. Όπου υπήρχαν τα ενοχλητικά κεφαλαία με τόνους, πλέον θα τα βλέπουμε σε κανονική μορφή.

Αν αναρωτιέστε για το blog μου, τα έχω κάνει εγώ όλα κεφαλαία για να είναι ομοιόμορφα με τους αγγλικούς τίτλους των gadgets. Αλλού (π.χ. “Τάδε Έφη TwistedTool) κράτησα τη normal εμφάνιση του κειμένου!

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός και να βοήθησα! Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση ή παρατήρηση κ.λπ., περιμένω τα σχόλια σας!

, ,

3 responses to “Κεφαλαία ελληνικά με τόνους στο blog σας: Έχω τη λύση!”

  1. Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση.
    Ένα πρόβλημα που η Blogger Δεν είχε κάνει κάτι για να το λύσει μέχρι τώρα.
    Τι σπαστικό θέε μου και μόνο τα κεφαλαία μου την δίνουν. Πόσο μάλλον όταν έχουν και τόνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *