Πρόσκληση στην πρώτη μου Έκθεση Φωτογραφίας!


Η ιστορία έχει κάπως έτσι:
Αρχές Απριλίου έλαβα ένα email από τον αγαπημένο misharo, στο οποίο μου έλεγε, με λίγα λόγια ότι θα εκδώσει το πρώτο του βιβλίο και ότι επειδή του άρεσαν κάποιες φωτογραφίες μου, ήθελε να ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσει κάποιαν από αυτές. Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι δεν αναφερόταν σε κάποιαν από τη σειρά “TwistedTool: γυμνός και sexy as hell“, του έδωσα την άδεια να διαλέξει και να μου πει ποιαν προτιμούσε. Ρώτησε αν ήθελα λεφτά και έριξε την ιδέα για μια έκθεση των φωτογραφιών μου στην παρουσίαση του βιβλίου του. Λεφτά δε ζήτησα, φυσικά, παρά μόνο να γίνει αναφορά στην πηγή της φωτογραφίας στο βιβλίο. Την ιδέα της έκθεσης την αντιμετώπισα αρκετά διστακτικά, κυρίως επειδή δε μπορώ να είμαι το επίκεντρο της προσοχής του κόσμου και επειδή μάλλον θα βαριόμουν τη διαδικασία του στησίματος και της παρουσίασης των φωτογραφιών.
Επέλεξε τη φωτογραφία και με ενημέρωσε. Περί της έκθεσης δεν συζητήσαμε στα επόμενα emails. Απλά του ξεκαθάρισα ότι ήθελα οποιαδήποτε επεξεργασία της φωτογραφίας του εξωφύλλου να γίνει από μένα, κάτι που σεβάστηκε και που εκτιμώ ιδιαίτερα.
Σε ένα από τα επόμενα emails του, μου ανέφερε ότι η ιδέα της έκθεσης άρεσε στον εκδότη και ότι την ενέκρινε. Αποφάσισα, λοιπόν, να αδράξω την ευκαιρία.

Ξεκίνησα να κατεβάζω ιδέες περί της παρουσίασης των φωτογραφιών και έβαλα μπρος το δυσκολότατο έργο της ανασκαφής των φωτογραφιών που είχα αποθηκεύσει τον ένα περίπου χρόνο που έχω μαζί μου την camera μου. Από τις 6000 περίπου φωτογραφίες, κατάφερα να βρω 13 (σημαδιακός αριθμός αναμφισβήτητα) που να θεωρώ ότι βλέπονται και τις οποίες θα ένιωθα άνετα να έβλεπε κι άλλος κόσμος εκτός από τους επισκέπτες του blog μου.
Είχα ιδέες περί τυπώματος και κορνιζαρίσματος των φωτογραφιών σε διάφορα μεγέθη, αλλά και περί τυπώματος σε canvas, που κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο καλλιτεχνικό, παρόλη τη μικρή απώλεια σε ποιότητα της εικόνας.
Στο twitter έσπευσα για βοήθεια:

Ξέρει κάποιος κάπου που να μπορούν να μου τυπώσουν φωτογραφίες με τούντον τρόπο σε καμβά; twitter.com/TwistedTool/st…
— TwistedTool (@TwistedTool) May 8, 2013

στην οποία ανταποκρίθηκε η Πρασινάδα, προτείνοντας μου να μιλήσω με την Joy Tears η οποία μάλλον θα μπορούσε να βοηθήσει. Μίλησα μαζί της και με έφερε σε επικοινωνία με έναν πολύ καλό άνθρωπο, ο οποίος μπορούσε να με εξυπηρετήσει στα περί τυπώματος, κορνιζαρίσματος κ.λπ. Βοήθεια ήρθε και από μια άλλη φίλη, η οποία με έφερε σε επαφή με μια κυρία που ασχολείται με τις εκτυπώσεις σε canvas σε εντυπωσιακά επαγγελματικό επίπεδο.
Μη σας τα πολυλογώ, αποφάσισα να απορρίψω την ιδέα του canvas στο παρόν στάδιο, λόγω υψηλού κόστους και να προχωρήσω με το φίλο μέσω Joy Tears για φωτογραφίες σε κορνίζα.
Ο misharos μου είπε ότι η υπεύθυνη εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ήθελε να με δει. Της τηλεφώνησα και κανονίσαμε συνάντηση. Πήγα στο γραφείο της έχοντας υπ’ όψιν ότι θα πήγαινα στο χώρο της παρουσίασης του βιβλίου του misharou λίγο νωρίτερα για να κρεμάσω τις φωτογραφίες μου στον τοίχο, να δει ο κόσμος και να αγοράσει αν θέλει.
Βλέποντας το πρόγραμμα του χώρου της έκθεσης, η υπεύθυνη πρόσεξε ότι ήταν ελεύθερος από την Τρίτη κι έτσι μου πρότεινε, αν ήθελα, να πάρω τις φωτογραφίες μου από την Τρίτη, να τις βλέπει ο κόσμος για τέσσερεις ολόκληρες μέρες! Επίσης, μου πρότεινε να ετοιμάσω φόρμες παραγγελίας για να παραγγέλλει όποιος θέλει να αποκτήσει κάποιαν ή κάποιες από τις φωτογραφίες που θα εκτίθενται! Αυτήν τη στιγμή προσπαθώ να δω αν μπορώ να προσθέσω λίγες φωτογραφίες ακόμα στη συλλογή για να γίνει πιο πλούσια η έκθεση.
Και κάπως έτσι, εκεί που πήγα να κάμω μιαν καλοσύνη για το misharo από καθαρή συμπάθεια και καλή καρδιά, ήρθε αυτό το κύμα της τύχης και με βρήκε.
Απολογούμαι για το πρήξιμο. Τι ακολουθεί με λίγα λόγια:
-Από την Τρίτη, 28 Μαΐου, το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου θα εκτίθενται φωτογραφίες μου προς απόλαυση και προς πώληση.
-Θα υπάρχουν στο χώρο φόρμες παραγγελίας, στις οποίες όποιος ενδιαφέρεται θα ζητά τη φωτογραφία που θέλει, στο μέγεθος που θέλει, στην ποσότητα που θέλει. Ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη φωτογραφία του μέσα στις επόμενες επτά εργάσιμες μέρες.
-Την Παρασκευή, 31 Μαΐου, στις 19.30, θα γίνει στον ίδιο χώρο η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του misharou, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος στο blog του. Στην εκδήλωση θα είμαι κι εγώ παρών και μετά την αποχώρηση του κόσμου από το χώρο, θα μαζέψω τις φωτογραφίες μου.
-Στην πρόσκληση που ετοίμασα και που ακολουθεί, υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας. Όποιος θέλει να περάσει να δει την έκθεση και προτιμά να είμαι κι εγώ εκεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου από την προηγούμενη μέρα. Θα είμαι διαθέσιμος σχεδόν όλες τις ώρες των τεσσάρων ημερών.
-Θερμότατες ευχαριστίες στο misharo, στις Εκδόσεις Αρμίδα, την υπεύθυνη των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, κ. Μ. Χριστοδούλου, την Πρασινάδα, την Έλενα, την Joy Tears και τον Κωνσταντίνο που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία από το ΤΙΠΟΤΕ! Ευχαριστίες και σε όσους είχαν έστω ένα θετικό σχόλιο να πουν για τις φωτογραφίες μου και με έκαναν να νιώσω περισσότερη αυτοπεποίθηση γι’ αυτές. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην Έλι, η οποία βοηθά σε τεράστιο βαθμό σε όλα τα στάδια αυτής της προσπάθειας.
-Θα χαρώ να δω όσο περισσότερους από εσάς γίνεται. Γνωστούς, φίλους, παλιούς γνωστούς που χάθηκαν, αλλά και όλους εσάς που δεν έτυχε να γνωρίσουμε ακόμα! Είτε κάποια από τις πρώτες μέρες της έκθεσης, είτε, ακόμα καλύτερα, τη μέρα της παρουσίασης του βιβλίου του misharou!
Ορίστε η πρόσκληση. Να κοπιάσετε!

, ,

6 responses to “Πρόσκληση στην πρώτη μου Έκθεση Φωτογραφίας!”

 1. Καλές επιτυχίες και στους δυο!
  Θα είμαστε εκεί 🙂

  Κάποιες φορές τα πράγματα συμβαίνουν από το … τίποτα ή και από παντού.

  Φτάνει να είναι η κατάλληλη στιγμή και προφανώς είναι!

 2. Να'σαι καλά, Νεράιδα μου! Θα σε δούμε εκεί!

  Εύρο μου, ξέρω ότι εν μπορείς να έρτεις. Αν εμπορούσες ήταν να έρτεις, όμως, έννεν;

 3. Καλή επιτυχία ρε φίλε. Είδα το βιβλίο και άρεσε μου αισθητικά , μπράβο για την φωτογραφία σου

 4. Φουλάκι μου, σε ευχαριστώ!

  Πατίνιε μου, να'σαι καλά! Θα τα πούμε την Παρασκευή από κοντά ελπίζω 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *