Ρατσιστής (;)


Βιετναμέζες. Κινέζες, Φιλιππινέζες, Σρι-Λανκέζες.
Έρχονται για δουλειά στην Κύπρο. Μαθαίνουν Ελληνικά, μαθαίνουν να καταλαβαίνουν και την Κυπριακή και είναι χαμογελαστές και ευχάριστοι άνθρωποι.
Ρωσσίδες, Βουλγάρες, Ουκρανές, Πολωνές.
Έρχονται στην Κύπρο για δουλειά ή επειδή παντρεύτηκαν Κύπριο. Μιλούν μόνο Αγγλικά (κι αυτά καταχάλικα), απαιτούν από σένα να τους μιλάς στα Αγγλικά και είναι ξινές, μουτρωμένες και ιδιότροπες.
Πειράζει που συμπαθώ περισσότερο τις πρώτες;
α. Τα παρόντα δεδομένα είναι βασισμένα σε προσωπικές εμπειρίες του γράφοντος και αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών.
β. Όποιος πιάνει το νόημα της εικόνας στην αρχή, high-five.
,

7 responses to “Ρατσιστής (;)”

 1. Και εγώ ακριβώς το ίδιο, επίσης οι Ρωσίδες τουλάχιστον τζείνες που εγνώρισα εγώ, πάσχουν από το σύνδρομο της βασίλισσας και θεωρούν ότι οφείλεις να τις υπηρετείς.Πολλά άσχημη η συμπεριφορά τους. Σε μια δουλεία που ήμουν είχα επαφή με διάφορες ράτσες. Έμπαινε μέσα ο κινέζος/α και εξυπηρέτας τον /την και έρχετουν πίσω με δωράκι γιατί ένιωθε ότι έπρεπε να σου πει ευχαριστώ (κάτι δράκους για καλή τύχη, κάτι βεντάλιες κλπ), 'ερχετουν η ρωσίδα μπορεί να μεν εγίνετουν η δουλεία της άμεσα γιατί πολλές φορές απλά εχρειάζουνταν πράματα τζιαι έκαμνε σου όπως του σhύλλου. Μετά άμαν ετέλιωνες έφευγε χωρίς να πει ένα τυπικό ευχαριστώ. Ξέρω ήταν η δουλεία σου και έπρεπε να την κάμεις αλλά η είχαν πολλή attitude, εξυπηρέτα με αλλιώς θα σου πάρω το κεφάλι.

 2. Όντως τζαι εγώ επαρατήρησα οτι ειδικά οι Ρώσσοι που έρκουνται Κύπρο εν πολλά αππωμένοι τζαι φέρονται χωρίς σεβασμό τζαι πολλά άξεστα! Αλλά νομίζω εν επείδη μόνο οι πλούσιοι ρώσσοι έρκουνται δαμέ, γι'αυτό!

 3. Nop, not true. I work with Russians. They're not all the same. I have Ukrainian friends too.
  For me it's, same shit, different etnicity.
  Παντού έχει και καλά και κακά.
  Εν εμείς που το ανεχόμαστε τούτο.
  Γιατί δηλαδή εν τους αναγκάζουμε να μαθαίνουν και εκείνους Ελληνικά;;;;

 4. Εγώ ότι ράτσα τζιαι να ναι, μιλώ τους ελληνικά τζιαι πααίννουν τζιαι φωνάζουν του μάστρου τους να μεταφράσει άμαν έν ιξέρουν. Διότι εν τζιαι υπευθυνότητα του μάστρου τί γλώσσαν μιλά ο υπάλληλος.

 5. Beatrix, συμφωνούμεν!

  Αμαδρυάδα μου, ακριβώς με Ρωσσίδες τζιαι ακριβώς ίδια συμπεριφορά έτυχε μου τζιαι μένα πάνω που 2 φορές!

  Ανώνυμε, θέλεις να πεις έshει τζιαι φτωχούς Ρώσσους;!

  Lu μου, αν επρόσεξες λαλώ ότι μιλώ για την πλειοψηφία των δικών μου πολλών εμπειριών. Εννοείται ότι έshει που ούλλες τες εθνότητες τζιαι καλά τζιαι σκάρτα πλάσματα! Εν είχα στην υπηρεσία μου κανέναν, οπότε εν ξέρω γιατί εν τους "αναγκάζουν" να μάθουν Ελληνικά..

  Aceras, πολλά καλά κάμνεις τζιαι συμφωνώ ότι στες δουλειές εν η ανοχή του μάστρου που τους επιτρέπει να απαιτούν αγγλικά που τον πελάτη! Αλλά εγώ μιλώ τζιαι για εκτός του εγασιακού τους περιβάλλοντος.

  Φουλάρα μου, εσύ ό,τι θες! Καλό μήνα, αγαπημένη 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *