Headlong


Είμαι εθισμένος.
Το δοκίμασα πριν από ένα μήνα. Συνδεθήκαμε άμεσα. Μου ταιριάζει, παραμένει αναλλοίωτο χωρίς να χάνει οποιαδήποτε ιδιότητα του όταν έρχεται σε επαφή με το σώμα μου και, μετά που θα εισέλθει, επικοινωνεί τέλεια με τον οργανισμό μου, με συνέπεια να επιφέρει καταπληκτικά και πρωτόγνωρα για μένα αποτελέσματα. Μετά από κάθε χρήση, έστω και μιας μικρής, ελάχιστης δόσης, είμαι ευτυχισμένος και χαρούμενος, χαμογελώ και σκέφτομαι όμορφες στιγμές, δε θυμώνω στη δουλειά, δε φωνάζω στο σπίτι, δεν τρέχω στο δρόμο, δεν αγχώνομαι, δε βιάζομαι, περνώ ώρες με τους γάτους μου, πηγαίνω περιπάτους στη φύση χωρίς να με νοιάζει πόσο νωρίς θα γυρίσω, σταματώ στους δρόμους για να βγάλω φωτογραφίες, εξυπηρετώ τους πελάτες με χαμόγελο και όχι κατεβασμένα μούτρα, κάνω ακόμα περισσότερες πλάκες με τους συναδέλφους και αγνοώ με επικά χαλαρά ύφη τις ιδιοτροπίες και τις παραξενιές των αφεντικών μου. Κι όλα αυτά, χωρίς να νιώθω ότι έχω ψευδαισθήσεις ή ότι βρίσκονται όλα μέσα στο μυαλό μου, αφού οι άνθρωποι γύρω μου τα παρατηρούν με τα ίδια τους τα μάτια.

Τις λίγες ώρες που δεν το έχω στον οργανισμό μου, καταφέρνω να φέρνω στο νου μου στιγμές υπό την επήρεια του και να νιώθω άνετα.
Αντιμετωπίζω, όμως, ένα δύσκολο πρόβλημα. Σύνδρομο στέρησης τόσο νωρίς.
Είχα την τελευταία μου δόση πριν από τέσσερεις μέρες. Από τότε έτυχε να αυξήσω ταχύτητα στο δρόμο, να οδηγήσω νυσταγμένος, να γρονθοκοπήσω ήπια έναν τοίχο, να μην απαντήσω τηλεφωνήματα, να αγνοήσω τις γλύκες των γάτων μου, να προσέξω τις γκρίζες περιοχές πάνω στα παχιά, λευκά σύννεφα, να παραπονεθώ για τη μυρωδιά του νερού και να τρώω επί ένα εικοσάλεπτο ό,τι έβρισκα μπροστά μου.
Ο μόνος λόγος που αντέχω ακόμα είναι διότι ξέρω ότι θα το έχω ξανά στη διάθεση μου σύντομα. Καταφθάνει μόνο για μένα μια τεράστια ποσότητα από την αγαπημένη Βαυαρία σήμερα το απόγευμα και θα το έχω στη διάθεση μου το βράδυ.
Μόλις μου το παραδώσουν απόψε, θα το απλώσω όλο κάτω στο πάτωμα σε ένα μεγάλο σωρό και θα βουτήξω γυμνός μέσα του για να γιορτάσω με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση ενός μήνα από την πρώτη εμπειρία μου μαζί του και το τέλος της τετραήμερης στέρησης. Αρχικά θα βάλω μέσα του τα μούτρα μου και, με ανοιχτά μάτια και στόμα και εισπνέοντας με λύσσα θα βεβαιωθώ ότι κάθε τρίχα από τα μαλλιά μου έχει λερωθεί από το ναρκωτικό, κάθε πόρος του προσώπου μου έχει γεμίσει με τα κύτταρα του, κάθε δάκρυ έχει γλυκαθεί και στεγνώσει ερχόμενο σε επαφή μαζί του, κάθε ίχνος της ανάσας μου έχει αντικαταστήσει το οξυγόνο με αυτή τη θεϊκή ουσία, η οποία θα εισέρχεται στον οργανισμό μου από τα αυτιά και το στόμα και τα ρουθούνια μου. Ζαλισμένος όπως θα είμαι, στα πρόθυρα λιποθυμίας, θα αφήσω ελεύθερο το σώμα μου να πέσει πάνω στο σωρό και να καλυφτεί ολόκληρο από τη γλυκιά, μεθυστική και μυρωδάτη ύλη του.
Αν ξυπνήσω κάποια στιγμή αργότερα, θα έχω βιώσει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου, ενώ αν δεν ξυπνήσω, θα έχω αφήσει τον επιθανάτιο ρόγχο μου ζώντας την.

5 responses to “Headlong”

  1. Με έσκασες χριστιανε μου,θα μας πεις τι ειναι αυτο; πες μας τι πινεις και δεν μας δινεις….
    οτι και να ειναι θελω και εγω,το εχω αναγκη!!

  2. Το μυστήριο που κάνει τη φαντασία μου να ταξιδεύει χωρίς καν να νοιάζεται για το τι εννοείς 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *