MWC Expectations


Αυτές τις μέρες άλλοι ασχολούνται με καρναβάλια, άλλοι με Καθαρές Δευτέρες και αργίες, άλλοι με Oscars. Εγώ αγωνιώ περισσότερο για την WMC (World Mobile Congress). Λαμβάνει χώρα στη Βαρκελώνη, ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την πρώτη Μαρτίου. Πρόκειται για το γεγονός στο οποίο όλοι (όσοι θέλουν, τουλάχιστον) οι κατασκευαστές κινητών ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζουν τις νέες (ή όσες από αυτές οι ίδιοι θέλουν) τους δημιουργίες, αλλά και ιδέες πάνω στις οποίες δουλεύουν με σκοπό να τελειοποιήσουν και να κυκλοφορήσουν αργότερα στην αγορά.
Πολλοί αρέσκονται να παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις των κατασκευαστών στην MWC, για να δουν και να συγκρίνουν και, τελικά, να αποφασίσουν ποιά από τις καινούριες συσκευές είναι η καταλληλότερη για τους ίδιους. Με μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον θα παρακολουθώ κι εγώ τα τεκταινόμενα, χωρίς την αγωνία του τι θα αγοράσω. Μετά από έναν αποτυχημένο κεραυνοβόλο έρωταακόμα και μετά από μερικά χάδια– και έναν πάλι αποτυχημένο, όχι και τόσο κεραυνοβόλο έρωτα πέρσι, αποφάσισα πως θα μείνω με το Βασιλιά για ακόμα μερικά χρόνια. Μετά το φρεσκάρισμα που του έκανα (flash and software update), ελπίζω να με αντέξει πολύ περισσότερο. Άρα τώρα θα είμαι απλός παρατηρητής.
Θα απολαύσω τις μάχες ανάμεσα στους κατασκευαστές. Θα δω να κοντράρονται τετραπύρηνα τέρατα, λεπτεπίλεπτα θηρία υψηλών αναλύσεων οθόνες και πολυmegapixelικές camerες. Υπάρχουν όμως και πράματα τα οποία με ενδιαφέρουν και στα οποία θα δώσω μεγάλη προσοχή.

Πρώτα πρώτα στην αγαπημένη Nokia.
Η Nokia θα ανακοινώσει μια συσκευή με μυθικές φωτογραφικές ικανότητες, αν ερμηνεύω σωστά το video που ανήρτησε στο youtube. Ακούγεται εδώ και καιρό ο διάδοχος του φοβερού cameraphone N8 και, όπως φαίνεται, θα το γνωρίσουμε στις 27 Φεβρουαρίου. Το θέμα που προβληματίζει πολλούς είναι το operating system του συγκεκριμένου τηλεφώνου. Θα περιμένω Symbian, για να εκπλαγώ ευχάριστα στην περίπτωση που προκύψει Windows Phone. Νομίζω πως η Nokia θα χρησιμοποιήσει την υπερcamera του κινητού για να προωθήσει το Symbian, το οποίο η ίδια αποφάσισε να αποσυνδέσει από τα μηχανήματα που το κρατούσαν στη ζωή.
Ό,τι άλλο παρουσιάσει η Nokia δε θα με ενδιαφέρει τόσο. Εκτός κι αν υπάρξει κάτι νεότερο περί του concept της ευλύγιστης οθόνης που είδαμε πριν από μερικούς μήνες.
Μετά θα έχω τα μάτια μου στην HTC.
Η HTC θα ανακοινώσει καινούρια Android κινητά. Ξεχωρίζουν το Endeavor (ή One X) και το Ville (ή One S), τα οποία, όμως, με απογοητεύουν λίγο διότι, ενώ τρέχουν Ice Cream Sandwich, το οποίο έχει τα βασικά κουμπιά για πίσω, αρχική και μενού ενσωματωμένα στις οθόνες του, αυτά τα έχουν σε capacitive μορφή, πράμα που σημαίνει πιο πλατύ κάτω bezel. Επίσης, γιατί να σκέφτονται να μη βάλουν memory card slot; Πού πάμε;; Όπως και να’χει, αν οι φήμες βγουν αληθινές, θα πρόκειται για δύο πάρα πολύ δυνατά smartphones.
Μετά στη Sony.
Μετά την απορρόφηση της  Ericsson, η Sony αποφάσισε να κυκλοφορεί μόνο smartphones. Εξακολουθώ να τη βρίσκω μισό βήμα πίσω από τον ανταγωνισμό, κινούμενη στους δύο πυρήνες τώρα που οι υπόλοιποι ξεκινούν τους τέσσερεις, όμως οι συσκευές της είναι εξαιρετικά όμορφες και η Reality Display μαζί με τον Exmor R αισθητήρα στην camera κάνουν μεγάλη διαφορά. Kράτησα ήδη στα χέρια μου το Xperia S και είναι πραγματικά ένα πολύ sexy smartphone. Θέλω να δω και το υπόλοιπο φετινό line-up της εταιρείας, ελπίζοντας να κάνει δυναμικά βήματα για να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις των τελευταίων χρόνων.

Αυτά κυρίως.

Τη Samsung τη μισώ. Έτσι κι αλλιώς δε θα παρουσιάσει τώρα το Galaxy S III, οπότε who cares anyway. Η LG θα έχει κάποια λεπτοκαμωμένα πράματα να παρουσιάσει, όμως το UI της και το πολύ ορθογώνιο, με αυστηρές γωνίες σχήμα των κινητών που θα παρουσιαστούν, δε με ενδιαφέρει. Τα 3D της δε με ενθουσιάζουν. Η Motorola δεν εμπνέει και, αφού το DROID RAZR MAXX με την υπερμπαταρία δεν έρχεται κατά τις πλευρές μας, δε μας νοιάζει. Η Apple ως συνήθως θα snobbάρει την όλη κατάσταση, ενώ η RIM μάλλον δε θα μας παρουσιάσει κάποιο καινούριο BlackBerry.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και κάποια καινούρια Windows Phone κινητά, κάποιο πρωτοφανές concept και κινητά που δεν είχαν αποκαλύφθεί από φήμες μέχρι τώρα, πράμα δύσκολο βέβαια.

Η μεγάλη συζήτηση θα αφορά τα τετραπύρηνα κινητά που θα παρουσιαστούν. Κατά πόσο η αύξηση στον αριθμό των πυρήνων θα φέρει καλύτερη απόδοση και ταχύτερη λειτουργία και πόση διαφορά θα παρουσιάσει στη διάρκεια της μπαταρίας; Όντως αξίζει η επένδυση σε κάτι τέτοιο ή είναι απλά διαφημιστικά κόλπα των εταιρειών; Όλα αυτά μένει να τα δούμε. Μέχρι τότε, μια ενδιαφέρουσα άποψη περί του θέματος εδώ, από pocketnow.com.

Η ιστοσελίδα της MWC, για οτιδήποτε σχετικό.

, , ,

4 responses to “MWC Expectations”

  1. Πελλέ μου, εν εβρέθηκεν ακόμα το σούπερ ντούπερ τηλέφωνο που τα κάμνει ούλλα για να με κάμει να σκεφτώ έστω να κάμω retire το N95!

  2. Συμφωνώ ρε φίλε. Ενθουσιάζουμαι με διάφορα κατά καιρούς, αλλά ώσπου ζιει ο Βασιλιάς, εν τον παραιτώ. Πόσες ομοιότητες έχουμεν τελικά ρε;

    Υ.Γ.: Λατρεύω που εν ασχολείται σχεδόν κανένας άμαν γράφω περί έτσι θεμάτων 🙂

  3. Αρέσαν μου τα κινητά που έφκαλεν η HTC.

    Ξεχωρίζει το 808 της Νόκια αλλά επερίμενα να έσιει τζιαι τεράστια εσωτερική μνήμη. Εν πειράζει…

  4. Τζιαι μένα αρέσαν μου τα Ones, όμως σπάζει μου την η έλλειψη card slot.

    Το 808 εγάμησεν, αλλά εν χαμηλής ανάλυσης η οθόνη του τζιαι το design του εν με ενθουσίασε. Φυσικά η camera του εν που άλλον πλανήτη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *