My new love


Λόγοι για να γυρίσει την πλάτη κάποιος σε μια αγάπη υπάρχουν πολλοί. Ίσως να τη βαρέθηκε, ίσως να βρήκε κάποια άλλη, καλύτερη, ίσως να νιώθει ότι δεν τον γεμίζει και δεν τον ικανοποιεί πια, ίσως να θέλει να δοκιμάσει απλά κάτι διαφορετικό. Ίσως πάλι να τον έχει απογοητεύσει και κατά συνέπεια να μη μπορεί να συνεχίσει μαζί της. Στην περίπτωση μου ήταν κυρίως το τελευταίο, αλλά και ένας συνδυασμός των προηγούμενων.

Είμαι ο τύπος που, όταν είναι ευχαριστημένος με κάτι, δεν το αλλάζει με το παραμικρό. Είμαι, επίσης, χρόνια Nokia fanboy. Τρία διαφορετικά κινητά είχα όλα κι όλα μέχρι τώρα και τα τρία ήταν Nokia. 5210, 6600 και N95 8GB πέρασαν από τα χέρια μου. Απόλυτα ευχαριστημένος και με τα τρία, τα πρόσεχα και με πρόσεχαν. Και πάντα είχα την εντύπωση πως η Nokia είναι του τύπου μου: χαμηλού profile, κοντά στον απλό καταναλωτή, αλλά και στον πιο απαιτητικό, προσιτή, σωστή και ειλικρινής. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι έτσι, όμως, δυστυχώς, μένει πίσω σε πολλά θέματα, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

Βλέποντας, λοιπόν το Ν8, το ερωτεύτηκα. Το πρότεινα σε όλους – πελάτες και γνωστούς- και το εκθείαζα ως ανώτερο των iPhone4 και Galaxy S. Δεν ήταν μόνο η camera των 12 MP. Ήταν ολόκληρο το παρουσιαστικό του, με τις μάγκικες γωνίες του, το “στ’αρχίδια μου αν προσθέτω μερικά χιλιοστά πάχους στο τηλέφωνο” εξόγκωμα των φακών στο πίσω μέρος, τα τρελά χρώματα στα οποία κυκλοφόρησε (ασχέτως αν εγώ πήγαινα για το κλασσικό dark grey), τα 16 GB ενσωματωμένης μνήμης, παρέα με τη δυνατότητα επέκτασης της μέσω κάρτας microSD, το Gorilla γυαλί της οθόνης. Ήταν όλα αυτά. Το μόνο αρνητικό εξ αρχής ήταν ο επεξεργαστής των 680 MHz, τη στιγμή που η πλειοψηφία των ανταγωνιστικών μοντέλων κυκλοφορούσε με 1 GB, ενώ είχαμε ήδη ακούσει για την επερχόμενη άφιξη και των διπλοπύρηνων επεξεργαστών.

Μετά, όμως, ήρθε εκείνη η στιγμή της απογοήτευσης. Έπεσε στα χέρια μου ένα, σε κατάσταση που επέτρεπε να το χρησιμοποιήσω λίγο. Τι είδα; Αυτό που βλέπω τώρα στο N95 8GB μου, σε μεγαλύτερη οθόνη, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της οθόνης αφής και με ελαφρώς καλύτερα γραφικά. Κατά τ’άλλα: ίδιο menu, ίδιες επιλογές, ίδια κολλήματα. Όσο κι αν έλεγα σε όλους ότι το Symbian^3 έχει βελτιωθεί σημαντικά από το S60 (και είναι αλήθεια), δεν παύει να είναι αρκετά πίσω από την εποχή, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Οπότε, αποφάσισα, με βαριά καρδιά, να  δοκιμάσω κάποιον άλλο κατασκευαστή. Την ίδια μέρα διάβασα ένα άρθρο για το νέο καμάρι της Sony Ericsson. Ονομάζεται Xperia Arc και είναι μια κούκλα:

Τα χαρακτηριστικά του καμπυλωτού αυτού μωρού είναι αξιοθαύμαστα, όπως επίσης και η εξωτερική του εμφάνιση.

Τι περισσότερο έχει από το N8; Τρέχει Gingerbread (το καινούριο Android) αντί του Symbian^3, είναι 20 γραμμάρια ελαφρύτερο και έχει επεξεργαστή του ενός GHz έναντι των 680 MHz που ανέφερα προηγουμένως.

Τα μειονεκτήματα του είναι: δεν έχει δευτερεύουσα camera – δε με ενδιαφέρει καθόλου και 8 MP έναντι των 12 – μικρή διαφορά, ειδικά αν καταφέρω να πάρω μια καλή φωτογραφική μηχανή. Το μόνο που με καίει λίγο είναι η ενσωματωμένη μνήμη του, στην οποία δε θα μπορώ να αποθηκεύσω και πολλές εφαρμογές. Ευτυχώς, όμως, στο πακέτο θα περιλαμβάνεται καρτούλα των 8 GB, η οποία ελπίζω πως θα είναι αρκετή, για αρχή, τουλάχιστον.

Προς το παρόν έχω κολλήσει με το Arc. Προβληματίζομαι διαβάζοντας και για το LG Optimus 2X και έχω στύσεις με το που φαντάζομαι τις ικανότητες που θα έχει ο διπλοπύρηνος επεξεργαστής του, όμως στην παρούσα φάση ο ένας πυρήνας θα βλέπει τον άλλο να δουλεύει, καθώς το Android θα δουλέψει και με τους δύο στην Honeycomb έκδοση του, η οποία έχει λίγο καιρό μέχρι την εμφάνιση της ακόμα.

Περισσότερα τέρατα θα αποκαλυφθούν στη Βαρκελώνη από τις 14 μέχρι τις 17 του Φεβράρη στα πλαίσια του MWC 2011.

Η νέα μου αγάπη είναι το Sony Ericsson Xperia Arc. Τα αισθήματα μου για το Ν8 δεν έχουν σβήσει, αλλά νιώθω πληγωμένος. Το Ε7 θα μας περιορίσει στα 16 GB μνήμης, γι’αυτό είναι από τώρα εκτός των σχεδίων μου. Αυτό που ίσως κάνει την έκπληξη είναι το Ν9 με το MeeGο του, τα 64 GB μνήμης, τον επεξεργαστή του ενός GHz και το QWERTY πληκτρολόγιο του.  Το Ν9, όμως, δεν είναι καν επιβεβαιωμένο ακόμα. Και είναι και το ζήτημα των χρημάτων. Είμαστε σίγουρα στα 500 ευρά, αν όχι και κάμποσο περισσότερα.

Θα κάνω υπομονή. Άλλωστε δεν έκλεισα ακόμα τρία χρόνια με το N95 8GB μου! Για εξελίξεις, i’ll keep you posted!

Απολαύστε λίγο aκόμα το Arc:

 

Thanks to gsmarena.com for pics+vid.

One response to “My new love”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *