Nokia and Microsoft join forces – I am sad


Δεν είναι ότι δεν το περίμενα. Σίγουρα, όμως, όταν συμβαίνει κάτι στην πραγματικότητα έχει άλλο αντίκτυπο πάνω σου, όσο σίγουρος κι αν ήσουν ότι θα συνέβαινε. Η Nokia, λοιπόν, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Microsoft, στα πλαίσια των ριζικών αλλαγών που αποφασίστηκαν για να γλιτώσει η εταιρεία από την καιόμενη πλατφόρμα..

Ο Elop δούλευε για τη Microsoft πριν προσληφθεί στη Nokia, γι’αυτό η κίνηση αυτή ήταν κάπως αναμενόμενη. Ίσως, μάλιστα, να λειτούργησε και ως Δούρειος Ίππος και να οδηγεί τη Nokia σιγά σιγά στον εξαγορασμό της από τη Microsoft. Ποιός ξέρει; Θα δείξει το μέλλον.

Το σημαντικό νέο σήμερα είναι οι ανακοινώσεις που έγιναν από τις δύο εταιρείες.

Το Windows Phone γίνεται το κυρίως OS (operating system – λειτουργικό σύστημα) στα smartphones της Nokia.

H Nokia θα χωριστεί σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες -η κάθε μια ξεχωριστά- για τη δημιουργία και την προώθηση των δικών της συσκευών. Από τη μια, η Mobile Phones αναλαμβάνει τα feature phones, τα απλά, δηλαδή κινητά τηλέφωνα. Από την άλλη, η Smart Devices θα είναι υπεύθυνη, δουλεύοντας μαζί με τη Microsoft, για τα smartphones, τα πιο εξελιγμένα μοντέλα.

Τα Symbian και MeeGo δε θα απορριφθούν εντελώς, αλλά θα πάρουν δευτερεύοντα ρόλο. Η Νokia σχεδιάζει να πωλήσει 150 εκατομμύρια Symbian συσκευές τα επόμενα χρόνια. Το MeeGo θα γίνει ανοιχτό ως λογισμικό και θα δούμε μια συσκευή φέτος που θα το τρέχει – πιθανότατα το Ν9.

Οι Nokia Maps εισχωρούν και βοηθούν το σύστημα χαρτολόγησης της Microsoft.

Το Bing και το adCenter εισάγονται στα καινούρια smartphones της Νοkia.

To Ovi Store απορροφάται από το Microsoft Marketplace.

Αυτά είναι τα κυριότερα από όσα ανακοίνωσαν σήμερα οι επικεφαλής των δύο εταιρειών.

Μου φαίνεται ότι παρακολουθούμε την αρχή του προδιαγραφόμενου θανάτου της Nokia. Νομίζω ότι όλα γίνονται για να βοηθηθεί το WP και η Microsoft, αντί η Nokia.

Σύμφωνοι, η μια εταιρεία είναι εξαιρετική εκεί που η άλλη είναι αδύναμη και με αυτή τη συνεργασία θα αντισταθμιστούν οι δυσκολίες των δύο για ένα καλύτερο μέλλον. Τι θα γίνει, όμως, με τον κόσμο;

Τα σχόλια είναι αμέτρητα ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση αυτών των αποφάσεων. Και μαντέψτε – το 90% είναι αρνητικά.

Μετρήστε και τη γνώμη μου στις αρνητικές ψήφους, παρακαλώ.

Θυμόμαστε τι σημαίνει Microsoft, ε;

Ανάμεσα σε άλλα, έχουμε: crashαρίσματα, blue screens of death, υπηρεσίες επί πληρωμή και, βεβαίως, ιούς!

Άσε που δε θέλω το Bing για μηχανή αναζήτησης.

Είναι καιρός να προχωρήσουμε. Η Nokia έκανε την κίνηση της. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε.

Ανακοίνωσαν ότι θέτουν τις δύο επόμενες χρονιές (2011-2012) ως δοκιμαστικές και προπαρασκευαστικές και ότι μετά θα είναι έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας.

Nokia, σ’αγαπώ. Όμως θέλω να αλλάξω τώρα το κινητό μου. Δε θα μπω στη διαδικασία να λάβω μέρος στα πειράματα σου. Εκτός τούτου, θεωρώ τη Microsoft πολύ γλοιώδη και αντιπαθητική. Οπότε, με συγχωρείς, αλλά θα πάω προς Android μεριά και, συγκεκριμένα, στο Xperia Arc, πιθανότατα. Θέλω να δω και το MeeGo smartphone που θα ανακοινώσεις..

Δε λέω πως η Nokia θα αποτύχει. Λέω ότι αυτή η συνεργασία είναι κάτι που θα χρειαστεί χρόνο για να δείξει τα αποτελέσματα της, οπότε καλύτερα να είμαστε υπομονετικοί και να κρατηθούμε, όσο μπορούμε, μακριά από ριψοκίνδυνες αποφάσεις.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *