Three Years Without Ronnie..


Περιμένοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την επιστροφή του, ξαναδημοσιεύω το αφιέρωμα που γράψαμε με το Solarized τη μέρα του θανάτου του.

Υ.Γ.: Ronnie, όταν θα έρχεσαι πίσω, φέρε μαζί σου και κείνον το φαλακρό Έλληνα που κάνει το διάβολο και το Θεό να διαγωνίζονται για το ποιός χορεύει καλύτερα το ζεϊμπέκικο..

Ο Θεός γεννήθηκε το 1942 και πέθανε το 2010. Όσο οξύμωρη ή παράξενη σας φαίνεται αυτή η δήλωση, άλλο τόσο τραγικά ειρωνικός είναι ο θάνατος του Θεού (Dio, στα ιταλικά). Είναι από τα νέα που όσες φορές κι αν ακούσεις ή διαβάσεις, δεν πρόκειται να χωνέψεις εύκολα. Σα να φεύγει κάποιος πολύ δικός σου άνθρωπος, ένα μέλος της οικογένειας, ένας φίλος παιδικός.

Ο μεγαλύτερος κοντός της rock μουσικής δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Ronnie James Dio, ίσως η πιο αναγνωρίσιμη και κοινά αποδεκτή φωνή της rock και heavy metal, με συμμετοχή σε μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες του χώρου, πέθανε σήμερα σε ηλικία 67 χρόνων έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Με μια λιτή ανακοίνωση στο επίσημο site του, η γυναίκα του Wendy μετέφερε την είδηση:

Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever.
– Wendy Dio

Σήμερα η καρδιά μου ράγισε, ο Ronnie πέθανε σήμερα 16 Μαΐου στις 7:45 πμ. Πολλοί πολλοί φίλοι και συγγενείς μπόρεσαν να τον αποχαιρετίσουν ιδιαιτέρως πριν «φύγει» ειρηνικά. Ο Ronnie ήξερε πόσο πολύ τον αγαπούσαν όλοι. Εκτιμούμε πάρα πολύ την αγάπη και την υποστήριξη που μας δώσατε όλοι. Παρακαλούμε να μας δώσετε λίγες μέρες ησυχίας ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την τραγική απώλεια. Να ξέρετε ότι σας αγαπούσε όλους και ότι η μουσική του θα ζει για πάντα.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε πολύ νωρίς, όταν σχημάτισε το πρώτο του γκρουπ σε ηλικία 15 χρονών. Το 1967 δημιουργεί τους Elf, με τους οποίους φτάνει στο σημείο να ανοίγει συναυλίες για τους Deep Purple. Εκεί κεντρίζει το ενδιαφέρον του Ritchie Blackmore, οποίος αργότερα θα του ζητήσει να συμμετάσχει στην νέα του μπάντα, τους Rainbow. Με τους Rainbow θα κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ μεταξύ 1975 και 1978, αλλά θα αποχωρήσει λόγω διαφορών με τον Blackmore και την αμέσως επόμενη χρονιά θα αντικαταστήσει τον Ozzy Osbourne στους Black Sabbath. Με τους Sabbath βγάζει δύο άλμπουμ, το ένα εκ των οποίων, το Heaven And Hell, θεωρείται από πολλούς το καλύτερο του γκρουπ μέχρι και σήμερα. Μετά την αποχώρησή του το 1982, σχηματίζει το προσωπικό του σχήμα, τους Dio, με τους οποίους συνέχισε να κυκλοφορεί δίσκους μέχρι και πρόσφατα, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στους Heaven And Hell, που είναι στην ουσία οι Black Sabbath με τη σύνθεση της εποχής Dio. Πέρσυ μάλιστα κυκλοφόρησαν και δίσκο, ενώ είχαν προγραμματισμένες περιοδείες για όλο το 2010.

Δυστυχώς, οι συναυλίες των Heaven And Hell έμελλε να ακυρωθούν, όταν διαγνώστηκε στον Ronnie καρκίνος του στομάχου το Νοέμβριο του 2009. Σύμφωνα με τη γυναίκα του Wendy, η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν αργά αλλά σταθερά. Ωστόσο, σήμερα 16 Μαΐου ο Ronnie δεν άντεξε άλλο και «έφυγε» ειρηνικά και ήσυχα.

Πέρα από την καθολική αναγνώριση του ως ενός από τους επιδραστικότερους μουσικούς και ποιοτικότερους τραγουδιστές στη Rock, ήταν και κάτι άλλο στο οποίο όλοι συμφωνούσαν σχετικά με τον Ronnie: το ήθος και το χαρακτήρα του. Συνάδελφοι του, τεχνικοί που δούλεψαν μαζί του, groupies και απλοί οπαδοί πάντα έχουν να λένε για την καλή καρδιά και το φιλικό πνεύμα του. Και δε χρειάζονται οι γνώμες άλλων για να το καταλάβεις, αρκεί να κοιτάξεις μερικές φωτογραφίες του ή να παρακολουθήσεις κάποιο live του. Χαμογελαστός πάντα, φιλικός, τύπος που δέχεται τους πάντες κοντά του, ακόμα και παιδάκια που ήταν αγέννητα όταν Αυτός μεσουρανούσε.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος, για τον οποίο ο Ronnie James Dio έχει χαράξει το όνομα του πάνω πάνω στη λίστα με τις μεγάλες προσωπικότητες της rock. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι οι rockάδες και metalάδες τον σέβονται, τον αγαπούν, τον προσκυνούν και τον αναγνωρίζουν, ανεξάρτητα από το χώρο που οι ίδιοι βρίσκονται. Αυτός είναι ο λόγος που ο Dio δε θα πεθάνει ποτέ στις καρδιές μας και θα συνεχίζει να μας μαγεύει με τις ιστορίες του με δράκους, μάγισσες και ουράνια τόξα, μέσα από την κληρονομιά που με πολλή αγάπη μας αφήνει.
LONG LIVE, RONNIE JAMES DIO!
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ AΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ:

Από: Solarized-TwistedTool

2 responses to “Three Years Without Ronnie..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *