Twisted Photography : Μαργαρίτες


Όι, όι, έννεν για το (χ)άσμαν της αηδού Άντζελας που εννα σας πω. Σόρι.
Εν για μια φωτογραφία που έφκαλα προχτές. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, μαζί με μερικές άλλες προχτεσινές, αλλά τζιαι ούλλες τες “καλές” μου, βρίσκονται στο twistedness13.tumblr.com

Προχτές, λοιπόν, ήμουν με άδεια. Εφόρτωσα την camera στο αυτοκίνητο τζιαι είπα να πάω όπου με φκάλει η στράτα. Επήα στα Καμπιά σε κάτι δρομούθκια που εν ήξερα καν ότι υπήρχαν, εκατηφόρισα προς ένα σημείο που εφαίνετουν τέλεια ακατοίκητο, ενώ στο τέλος είδα ότι λλίο πιο κάτω, μες στα βουνά τζιαι τα δεντρά τζιαι κάτι παλιές μάντρες που πλέον αποτελούνται από τρία μέτρα τοίχου μόνο τζιαι εν γεμάτες χόρτα ίσια με μένα στο ύψος, υπάρχει τζιαι μια περιποιημένη αίθουσα δεξιώσεων! Έφκαλα λλίες φωτογραφίες φκιορούθκια κ.λπ τζιαι μετά επήα στα Πέρα Ορεινής τζιαι ανακάλυψα το ξωκλησούιν του Αγ. Γεωργίου, ένα πολλά όμορφο, μικρό τζιαι πολλά συγυρισμένο εκκλησούι έξω που το χωρκό, πάνω σε ένα μονοπάτι της Φύσης.
Μια που τες φωτογραφίες που έφκαλα στη Φύση των Καμπιών είναι τούτη:
[click to zoom]

Γιατί κάμνω ιδιαίτερη μνεία σε τούντη φωτογραφία;
Διότι εν που τες φωτογραφίες πίσω που τες οποίες εμπήκεν πραγματικά σκέψη, προβληματισμός, έμπνευση τζιαι υπήρχεν συγκεκριμένο επιθυμητόν αποτέλεσμα, το οποίο έπρεπε να επιτευχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό που την ώρα της φωτογράφισης τζιαι όι στην επεξεργασία μετά.
Τζιαι όντως, εκατάφερα τα πολλά ικανοποιητικά.
Μόλις είδα τες θκυο μαργαρίτες, τη μια πάνω που την άλλη, με πανομοιότυπα χρώματα, αλλά σε διαφορετικά επίπεδα ήρτεν στο νου μου το τι ήθελα να αποτυπώσω. Τζιαι αποφάσισα ότι θα τα κατάφερνα με όσο το δυνατό λιγότερες προσπάθειες, το πολύ θκυο-τρεις λήψεις.
Καταρχάς, διαλέγοντας το σωστό aperture έπρεπε να αποτυπώσω το depth of field. Να δείξω, δηλαδή, ότι οι δύο μαργαρίτες απέχουν μεταξύ τους. Τούτο επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μικρό αριθμό στο aperture, δημιουργώντας μεγάλο άνοιγμα δηλαδή. Εν εμπορούσα όμως να το πάρω τέλεια στο άκρο, διότι η κάτω μαργαρίτα εννα ήταν τέλεια θολή τζιαι εν θα ξεχώριζε. Που την οθονούα της cameraς έλεγχα το βάθος κάθε φορά που άλλασσα τη ρύθμιση, χωρίς να φκάλλω φωτογραφία. Όταν ήμουν ευχαριστημένος, έπρεπε να βρω τρόπο να κάμω τα άσπρα φύλλα της πάνω να ξεχωρίζουν που τα επίσης άσπρα φύλλα της κάτω μαργαρίτας. Έπαιξα λλίο με το white balance, το ISO τζιαι το shutter speed. Αποφάσισα ότι μου άρεσκεν. Τζιαι είπα ότι το cropping ήταν να γίνει σίουρα στην επεξεργασία μετά. Τζιαι έφκαλα θκυο φωτογραφίες έτσι, συν μια με ένα custom setting στο white balance που είχα κάμει για δοκιμές.
Η τελική φωτογραφία, λοιπόν, είναι σχεδόν απείραχτη, εκτός που το cropping τζιαι το downsize. Εννοείται ότι έννεν τέλεια, αλλά εν όπως την εφαντάζουμουν τζιαι το ότι έφκηκεν έτσι αποτέλεσμα απευθείας που την camera, χωρίς επεξεργασία, εν πολλά σημαντικό για μένα. Στο πλήρες μέγεθος της, μπορείς να παρατηρήσεις το πώς γυαλίζει η γύρη μες την πάνω μαργαρίτα!
Οι φωτογραφικοί όροι που αναφέρω εν που τους πολλά βασικούς τζιαι απλούς τζιαι σημαντικούς. Όποιος ασχολείται, ξέρει τι σημαίνουν, ενώ όποιος εν ασχολείται, με μια μικρή αναζήτηση θα μάθει τζιαι μπορεί να ενδιαφερτεί τζιαι περαιτέρω για τη Φωτογραφία γενικότερα!

Σχόλια και κριτική ευπρόσδεκτα!

,

5 responses to “Twisted Photography : Μαργαρίτες”

  1. όντως εν ωραία φωτογραφία, δικαιούσαι ν' αππώνεσαι.

    πρόσεξα ότι η πάνω μαργαρίτα έχει μονό αριθμό πετάλλων οπότε αν ξεκινήσεις με το "αγαπά με" θα σε αγαπά τζείνη που θέλεις να σε αγαπά!

  2. Νίκε μου, ευχαριστώ! Εν θα τη μαδήσω, διότι α. εν θέλω να την καταστρέψω τζιαι β. ξέρω που πριν αν με αγαπά ή όι 🙂

    Αμαδρυάδα μου, σε ευχαριστώ 🙂

    Μικαέλλα, προσπαθώ τουλάχιστον! Να'σαι καλά 🙂

    Κώστα μου, ευχαριστώ πολλά 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *